Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008

Οι απώλειες της «μάχης» των Σκοπίων


Για 2.500 χρόνια και.. η Μακεδονία είναι ελληνική. Οι κάτοικοί της μιλάνε ελληνικά, έχουν ελληνικό πολιτισμό, και το κυριότερο έχουν φυλετική συνείδηση ότι ανήκουν στο ελληνικό έθνος.

Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες μέχρι σήμερα είναι κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας, όπως οι Κρήτες, οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Ηπειρώτες, οι Πόντιοι, αλλά και τόσοι άλλοι Έλληνες.

Η συνείδηση ενός έθνους και η ταυτότητά του είναι η ιστορία του. Για την ιστορία του και τον πολιτισμό του σεβόμαστε κάθε λαό και τον εκτιμάμε.

Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας θέλουν σήμερα με το έτσι θέλω να κλέψουν το κρατίδιο των σκοπίων και αυτοί που το υποστηρίζουν παρασκηνιακά.

Σχεδόν όλες οι συζητήσεις που γίνονται είναι για το όνομα και πολλές φορές υποβαθμίζεται το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει.

Το όλο ζήτημα δεν είναι απλώς το όνομα. Είναι το τι συμβολίζει το όνομα και δεδηλωμένες προθέσεις του κράτους των σκοπίων για κλοπή της ελληνικής Ιστορίας και ταυτότητας, αλλά και για τις διεκδικήσεις τους για αλύτρωτες πατρίδες. Δηλαδή, τη σημερινή ελληνική περιοχή της Μακεδονίας.

Εάν ενδώσουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ και αποδεχτούμε τις θέσεις ή μέρος των θέσεων των σκοπίων, έχετε σκεφτεί το πόσο αλλάζουν ορισμένα πράγματα;

1.Η ιστορία του Ελληνισμού θα τελειώσει στη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ. Μετά κατακτάται από τους «Μακεδόνες».

2.Οι σκλαβωμένοι πια Έλληνες έγιναν μισθοφορικός στρατός για να βοηθήσουν τον Μ.Αλέξανδρο να καταλάβει τον τότε γνωστό κόσμο!

3.Οι ελληνιστικοί χρόνοι που ακολουθούν θα πρέπει να μετονομαστούν σε «μακεδονικούς», με ό,τι επακόλουθα θα υπάρξουν.

4.Ο Μ. Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, ο Αριστοτέλης και άλλοι σπουδαίοι πρόγονοί μας δεν θα είναι Έλληνες, αλλά κατακτητές των Ελλήνων.

5.Ο Μακεδονικός Αγώνας για τη σωτηρία των Ελλήνων θα είναι κατακτητικός πόλεμος των Ελλήνων, όπως και αυτός του 1912-13.

6.Οι Έλληνες θα γίνουμε οι «σφαγείς» λαών των Βαλκανίων και ιμπεριαλιστές, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε υποστεί τα πάνδεινα και έχουμε ποτίσει με μαρτυρικό αίμα την κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εάν υποκύψουμε στις πιέσεις των σκοπίων, πως θα απολογηθούμε στην Ιστορία και στους προγόνους μας;

Θα πούμε ένα απλό «συγνώμη»;

Συγνώμη γιατί δεν υπερασπιστήκαμε τον Ελληνισμό, την ιστορία του, την ταυτότητά του;

Θα πούμε ένα απλό συγνώμη γιατί δεν σταθήκαμε ισάξιοι των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους εδώ και χιλιάδες χρόνια για να υπάρχει Ελλάδα;

Παρμενίων Λιβανίδης

Πηγή:presstime
Αρ.φυλ.92
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008
Σελ.7

Δεν υπάρχουν σχόλια: