Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008

Ο εφιάλτης του σήμεραΗ αλήθεια είναι ότι η σημερινή νεοταξική εποχή είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Σήμερα φυλακίζουν και αλώνουν τη σκέψη σου. Είσαι ηττημένος και φυλακισμένος και σε κάνουν να μην το νιώθεις και το χειρότερο να πιστεύεις ότι είσαι και ελεύθερος.

Ωστόσο, μη μας παρασύρει το επιφαινόμενο: Το σκοτάδι του νέου Μεσαίωνα! Είναι τα αντικειμενικά γεγονότα που καθορίζουν τις εξελίξεις και όχι η περίοδος του σκοταδιού. Η κρίση του συστήματος στην αυτοκρατορική, ιμπεριαλιστική του διάσταση είναι κι αυτή χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Είναι η πλέον βάρβαρη, βαθιά, κτηνώδης και αποκρουστική μέσα στην ιστορία.

Οι αντιφάσεις συνεπώς αξεπέραστες και εκρηκτικά οξύτατες. Η αντίφαση ανάμεσα στην οξύτητα με την οποία μπαίνουν τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ προβλήματα και η ολοκληρωτική αδυναμία των παγκοσμιοποιητών να τα επιλύσουν είναι που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Είναι αυτό που θα φέρει σε μετωπική σύγκρουση τους λαούς με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Από την άλλη οι άλυτες αντιφάσεις του πλανητικού ολοκληρωτισμού οδηγούν στην επέλαση κατά των εθνικών κρατών, δηλαδή στη δημιουργία εκρηκτικών εθνικών ζητημάτων. Εδώ δημιουργούνται νέες εκρηκτικές καταστάσεις που θα πυροδοτήσουν καταλυτικά τις συνειδήσεις.

Αν υπήρχε επαναστατικός πολιτικός πόλος η Νέα Τάξη θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αφήνει κάποια περιθώρια ελιγμών στους δυνάστες και πρόσκαιρες νίκες τους, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν και όλη αυτή τη μαυρίλα, την απαισιοδοξία, τον πεσιμισμό.

Οι «ελιγμοί», όμως, είναι πολύ περιορισμένοι. Είναι η αντικειμενική, ιστορική κατάσταση τέτοια (οι αξεπέραστες αντιφάσεις και τα οξύτατα προβλήματα), πάνω στην οποία θα συντρίβονται όλοι οι «λεπτοί χειρισμοί» και «ελιγμοί» των πολιτικών υπηρετών και των νέων γενίτσαρων.

Καμιά «τάξη» δεν μπορεί να επιβάλλουν. Η «τάξη» τους είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η οργισμένη φωνή των λαών, ότι και να κάνουν, γρήγορα θα ακουστεί βροντερή…

Θα χρειαστεί, ίσως, να ζήσουμε νέα δράματα, νέες αιματοχυσίες, αλλά το επαναστατικό σάλπισμα δεν θα αργήσει. Αρκεί να μην καμφθούμε και να δουλέψουμε συνειδητά για την ενότητα των αντιστασιακών δυνάμεων…

Πηγή:resaltomag

Δεν υπάρχουν σχόλια: