Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

Ολλανδία: Ταξιδιωτική οδηγία για το Κόσοβο

Σάββατο, 23.02.08

To Yπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας εξέδωσε το Σάββατο ταξιδιωτική οδηγία για το Κόσοβο.


Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, η οδηγία εκδόθηκε ύστερα από την ένταση που παρατηρήθηκε μεταξύ διαφόρων εθνοτήτων.

"Οι περισσότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν ειρηνικό χαρακτήρα, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε βίαια επεισόδια", αναφέρεται στην οδηγία. "Να δείχνετε μεγάλη προσοχή όταν βρίσκεστε στο Βελιγράδι και άλλες περιοχές της Σερβίας και να αποφεύγετε όλες τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις".

Οι Σέρβοι της Ολλανδίας οργανώνουν αύριο στη Χάγη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος - ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σχόλιο:Το συμπλήρωμα της οδηγίας θα έπρεπε να έχει ως εξής: "Και αν τυχόν είστε στο Κόσσοβο, Ολλανδοί πολίτες, και τυχόν σας φέρει ο δρόμος σας πάνω σε καμιά διαδήλωση που δεν μπορέσετε να αποφύγετε, κάντε μια μυτιά, μια ρουφηξιά, κάτι τέλος πάντων για να παραμείνετε στην κοσμάρα σας".

4 σχόλια:

Έλληνας στην Ολλανδία είπε...

Λυπάμαι, αλλά είσαι ανενημέρωτος.

Η Ολλανδία δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο.

Θανάσης είπε...

Το αυτό κι απο μένα, πρώτα να ενημερώνεσαι και μετά να γράφεις...η Ολλάνδία δεν έχει συμφέρον να αναγνωρίσει το Κόσοβο, η βόρεια Ολλανδία - εκεί που είναι οι παχιές αγελάδες και το Νουνού - λέγεται Friesland. Οι κάτοικοί της έχουν κι αυτοί κάποιες αποσχιστικές τάσεις απο την υπόλοιπη χώρα, διότι είναι παλαιότεροι των Ολλανδών εκεί ιστορικά, και επίσης και η γλώσσα τους είναι αρκετά διαφορετική απο την επίσημη Ολλανδική.΄Οπότε νομίζω οτι δύσκολα θα παρασυρθούν οι Ολλανδοί να συνηγορήσουν για ανεξαρτησία του κοσόβου...

HeLLeNiCReVeNgE είπε...

Ολλανδία

Η Ολλανδία δεν θα λάβει μιαν απόφαση για την αναγνώριση ή όχι του Κοσόβου αν πρώτα δεν μελετήσει το Σύνταγμα του νέου κράτους και επαληθεύσει ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων γίνονται σεβαστά, δήλωσε σήμερα ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μαξίμ Φερχάγκεν.

«Θα μελετήσουμε το περιεχόμενο του Συντάγματος και βεβαίως την συμπεριφορά των αρχών του Κοσόβου σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο υπουργός σε μερικούς δημοσιογράφους μετά από τη σύνοδο με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Θα εξετάσουμε επίσης αν η σερβική μειοψηφία και οι άλλες μειοψηφίες προστατεύονται πλήρως, καθώς και η πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά», πρόσθεσε. Ο Φερχάγκεν δήλωσε ότι η διαδικασία αυτή θα πάρει «ένα ορισμένο χρόνο».

Καθώς η απόφαση αναγνώρισης μιας χώρας απαιτεί την έγκριση «της κυβέρνησης του βασιλείου» της Ολλανδίας, που περιλαμβάνει και άλλα εδάφη εκτός από το ολλανδικό Κράτος, και η κυβέρνηση αυτή δεν πραγματοποιεί συνόδους του υπουργικού συμβουλίου «κάθε εβδομάδα».


Το είχαμε αναρτήσει προ ημερών και έκανα όντως λάθος. Ως προς τις ταξιδιωτικές οδηγίες όμως;.... τι έχει να φοβάται;

Θανάσης είπε...

Hellenicrevenge , εκτιμώ την άμεση απάντησή σου στα σχόλια.Πιστεύω ότι η Ολλανδία τελικά δεν θα αναγνωρίσει το κόσσοβο, απλά θα χρονοτριβεί, και τελικά θα το αφήσει...δεν την συμφέρει, και επειδή οι Ολλανδοί, αν θυμάσαι, είχαν καταψηφίσει το ευρωσύνταγμα δεν βλέπουν και τις αλλαγές συνόρων με καλό μάτι.
Άσε που έχουν και καναδυό εκατομμύρια μαροκινούς μετανάστες εκεί - θυμάσαι την δολοφονία του Ολλανδού συγγραφέα - , άσε και που με την ελευθεριότητα που έχουν σαν λαός έχουν γεμίσει μιναρέδες την χώρα και επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν τους αρέσει και τόσο...