Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι γείτονες δε δέχονταν την επιστροφή τους από τη χώρα μας

Τα παιχνίδια των Τούρκων µε την παράνοµη µετανάστευση εις βάρος της Ελλάδας αποκαλύπτουν αµερικανικά διπλωµατικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks.

Από τη µια, τούρκος αξιωµατούχος παραδέχεται στον αµερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα στις αρχές του 2009 ότι, παρά τη συµφωνία επανεισδοχής, η Τουρκία δε δεχόταν από την Ελλάδα την επιστροφή παράνοµων µεταναστών µέσω Σµύρνης, επειδή είναι «τουριστική περιοχή».


Από την άλλη, όπως δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», µόλις µερικές εβδοµάδες πριν, κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών για την τήρηση του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που υπογράφηκε το 2001 οι Τούρκοι φέρεται να επικαλούνται λόγους «εθνικής ασφαλείας» για τη Σµύρνη και τα παράλια του Αιγαίου και να αρνούνται να συµµετάσχουν σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το συγκεκριµένο θέµα.


Στελέχη της τουρκικής διπλωματίας υποστήριζαν πώς η χώρα τους σκοπεύει να χτίσει τα κέντρα υποδοχής αλλά δεν έχει τόσους πόρους όσους η Ελλάδα και ότι αυτοί οι προβληματισμοί αφορούν οποιαδήποτε περιοχή θα μπορούσε να παίξει το ρόλο σημείου επανεισδοχής.

Διαφήμιση του Τουρκικού Υπουργείου Τουρισμού σε Ελληνικά έντυπα:"Περήφανοι για το παρελθόν μας! διαφυλάσσουμε για το μέλλον".


Τουριστική «συμμαχία» Ελλάδας - Τουρκίας προωθεί ο Γερουλάνος ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ....

...ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΥΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ!

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2011
Κύριοι,
Τα καραβάκια που μεταφέρουν λαθρομετανάστες δεν είναι αόρατα, δεδομένης της διαθέσιμης τεχνολογίας και της ΦΡΟΝΤΕΞ, αλλά ούτε και μη αναχαιτίσιμα, ομοίως δεν είναι αβύθιστα, αφού από μόνα τους "βυθίζονται" λίγα μέτρα από τις ακτέςτων νησιών, ας τα βοηθήσουμε εν ανάγκη να βυθιστούν πριν εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, εφ΄ όσον δεν σταματούν για αναγνώριση, ή εφ΄ όσον δεν ταυτοποιούνται οικεία βουλήσει κατά την είσοδό τους.
Όσο για τα κέντρα κράτησης επιβάλλεται να δημιουργηθούν άμεσα χώροι πειθαρχημένης διαβίωσης, όχι παιδικές εξοχές, άμεσα, με μοναδικό σκοπό την τάχιστη απέλαση, όπου δεν θα χορηγούνται άδειες κυκλοφορίας περισκεπτόμενων αδέσποτων. υποψήφιων να ενταχθούν στις συμμορίες των καθρομεταναστών για κάθε είδιυς αξιοποίηση.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Στασινός