Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Αναταραχή στα Σκόπια, νεκρός νεαρός από γροθιές αστυνομικού - πού είναι οι "ευαίσθητοι" που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008;;;;

ΠΓΔΜ: Νεκρός νεαρός από αστυνομικό στο κέντρο των Σκοπίων

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ παραδέχτηκε σήμερα ότι ένας αστυνομικός από την ειδική δύναμη «Τίγρεις», σκότωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής τον 22χρονο Мартин Нешковски στο κέντρο των Σκοπίων. Όπως δήλωσε..

εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης παραδόθηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του.

Αρχικά η αστυνομία είχε αναφέρει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο θάνατο του νεαρού, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας νεαρών ατόμων , χθες και σήμερα, στο κέντρο των Σκοπίων.


Οι διαδηλωτές κατηγορούν την αστυνομία της ΠΓΔΜ για υπερβολική χρήση βίας και ζητούν την κατάργηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.


Ο θάνατος του νεαρού σημειώθηκε την ώρα που στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE πανηγύριζε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.


Σύμφωνα με αυτόππτεις μάρτυρες, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε αγρίως από αστυνομικό και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Ο αστυνομικός βρισκόταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία για την ασφάλεια του χώρου όπου πανηγύριζαν οι οπαδοί του VMRO-DPMNE.


Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, το θύμα φορούσε μπλουζάκι με το σύμβολο του VMRO-DPMNE και ήταν μέλος του κόμματος αυτού.


taxalia

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα καθηκι λιγότερο

Ανώνυμος είπε...

Έτσι..."φαγωθείτε" μόνοι σας να μην μας βάζετε και σε διαδικασία.....