Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Να δείτε που θα σηκωθεί και τουρκική σημαία στο Παλαμήδι! Το φεστιβάλ Ναυπλίου θα διεξαχθεί φέτος με τη χορηγία της τουρκικής πρεσβείας.

Για τα χρήματα κάνουν όλοι τα ΠΑΝΤΑ…

palamidiΗ κατάπτυστη αντεθνική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Ναυπλίου, να γίνει το φεστιβάλ της πόλης με τη χορηγία της τουρκικής πρεσβείας, αναδεικνύει το μηδενισμό που επικρατεί σε όλα τα στρώματα του διοικητικού μηχανισμού της χώρας.

Το Ναύπλιο, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, μετά την Επανάσταση του 1821. Ο συμβολισμός της άθλιας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της ιστορικής πόλης, είναι σαφής: δεν έμεινε πια τίποτα όρθιο, για τα χρήματα κάνουν όλοι τα ΠΑΝΤΑ.

Να τους χαίρονται…

Για την ιστορία: η ενέργεια αυτή, ήταν πρόταση του φίλα προσκείμενου στη ΝΔ δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Μιλάμε για έναν πρώην αριστερό, τον οποίο η Συγγρού προαλείφει για υποψήφιο βουλευτή στην Αργολίδα. Σήμερα, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ενημερώθηκε για την εθνικά αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια και θα λάβει τα μέτρα της.

Πάμε παρακάτω: συμπαραστάτες της πλειοψηφίας στα «σφιχταγκαλιάσματα» με τους Τούρκους (οι οποίοι το έριξαν για τα καλά στον πολιτισμικό ιμπεριαλισμό, εξαγοράζοντας τους πάντες), ήταν ο δικηγόρος Γιάννης Γκιόλας (επικεφαλής συνδυασμού ΠΑΣΟΚων και ΣΥΡΙΖΑδων) και ο επίσης δικηγόρος Ανδρέας Βασιλείου, υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αναγνωσταρά, ζήτησαν εγγύηση να μην τοποθετηθεί η τουρκική σημαία στο Παλαμήδι (αυτό θα έλειπε!), χωρίς να πάρουν όμως απάντηση… Το αν θα δούμε την τουρκική σημαία να κυματίζει, αυτό απομένει να το δούμε.

Επτασφράγιστο μυστικό για να μην υπάρξουν αντιδράσεις…

Από την άλλη, οφείλουμε να επισημάνουμε την αντίδραση στο δημοτικό συμβούλιο του πρώην νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Τάσου Σαλεσιώτη και του «γαλάζιου» Χρήστου Γραμματικόπουλου, επικεφαλής «αντάρτικου» συνδυασμού στο Ναύπλιο, στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι, ο τότε αρμόδιος για τα πολιτιστικά δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Χελιώτης, αν και είχε ειδοποιηθεί από πέρσι για την επιλογή της Τουρκίας ως χώρας-σπόνσορα από το φεστιβάλ (για την έλευση στο Ναύπλιο) Τούρκων καλλιτεχνών, διευθυντής του οποίου είναι εδώ και 20 χρόνια ο γνωστός πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, κρατώντας το ως επτασφράγιστο μυστικό ως την τελευταία στιγμή.

Χειρότεροι από την κυβέρνηση…

Ερωτηθείς, ο φίλος της «ΕΩ» και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρατηρητής» Γιώργος Μουσταΐρας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχολίασε το γεγονός λέγοντας ότι «αυτοί είναι χειρότεροι από την κυβέρνηση, ξεπουλάνε χωρίς μνημόνιο».

Νίκος Χιδίρογλου

elora


Διαβάστε ακόμα:


ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!!! Μετά την Οθωμανοποίηση της Μάνης, "Οθωμανοποιούν" και το ΠΑΛΑΜΗΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: