Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Πλησιάζει η ώρα της τελευταίας φάσεως, όπου η προδοσία θα έχει ολοκληρωθεί: Ακινητοποιούν τον Στόλο

Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία, για το «μοίρασμα» του Αιγαίου Πελάγους...


Πρωτοφανες σκεπτικο του Ελεγκτικου Συνεδριου κατα των Ενοπλων Δυναμεων

Ορατός είναι ο κίνδυνος της ακινησίας του συνόλου των κύριων μονάδων στόλου και των υποβρυχίων καθώς και της απόσυρσης όλων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν σε συμμαχικές επιχειρήσεις, λόγω πρωτοφανούς σκεπτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως αποκάλυψε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, πριν από δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε τις διαδικασίες προμήθειας καυσίμων με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Κατόπιν αυτών, το ΠΝ ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους €10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οπως προβλέπεται από το νόμο, ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας. Στις 2 Ιουνίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια ενώ στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα.

Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια συνεπάγεται πρακτικά την ακινητοποίηση του Στόλου, την ματαίωση όλων των περιπολιών στο Αιγαίο και όλων των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και ανάκληση των πλοίων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πηγή: strategyreport

το είδαμε εδώ

1 σχόλιο:

ΕΛ είπε...

Όταν έρθει η ώρα θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα.