Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

‘Kids Blessing Abraham’: Κατηχώντας τα χριστιανόπουλα να λατρεύουν το Ισραήλ


Πίσω από το ‘Kids in Ministry International’ και την εκδήλωση ‘Kids Blessing Abraham’ (με συμμετοχή ‘Μεσσιανικού Ραβίνου’, shofar και ρέπλικα του Τείχους των Δακρύων!) - δείτε το βίντεο στο τέλος - βρίσκεται η πεντηκοστιανή πάστορας Becky Fischer που έχει ασπασθεί τις δοξασίες του χριστιανικού σιωνισμού και προωθεί την υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ. Η 60χρονη Fischer είναι «πάστορας παιδιών» και περισσότερο γνωστή για την εμφάνισή της στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ ‘Jesus Camp’ (2006) - ένα χαρακτηριστικό βίντεο ΕΔΩ.

Σχ. ΚΟ: Ο ‘Χριστιανικός» Σιωνισμός’ είναι η κίνηση που είναι αρκετά διαδεδομένη μεταξύ Ευαγγελικών και Πεντηκοστιανών φονταμενταλιστικών κύκλων, κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ, (και δευτερευόντως σε Καναδά Μ. Βρετανία, Αυστραλία) και εκφράζει την αντίληψη, ότι οι Εβραίοι παρ' ότι αρνήθηκαν ν' αναγνωρίσουν τον Χριστό ως Μεσσία, παραμένουν πάντοτε ο «εκλεκτός λαός» του Θεού, η δε Χριστιανική Εκκλησία είναι μάλλον, μία «παρένθεση» στο σχέδιο του Θεού. Αντίθετα το Ισραήλ έχει μέχρι σήμερα την κυρίαρχη θέση στα πλαίσια του θείου σχεδιασμού για τον κόσμο και την ιστορία. Γι’ αυτό, κατά τους ισχυρισμούς των χριστιανών Σιωνιστών, κάθε λαός που αντιτίθεται η εναντιώνεται στο Ισραήλ εναντιώνεται στον Θεό. Από τους Χριστιανούς Σιωνιστές, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν. Για αυτούς, το Ισραήλ είναι ένα κράτος που δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, είτε Μουσουλμάνοι είτε Χριστιανοί. Περισσότερα άρθρα στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΕΔΩ. Άλλες πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ είπε...

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2011
Κύριοι,
Όσοι εκκλησιάζεστε, καταγράψετε πόσες φορές ο ιερέας αναφέρεται στη "Σιών" και στο "Ισραήλ" κατά τη χριστιανική θεία λειτουργία.
Τώρα τι συμβολίζει η λέξη "Σιών" και "Ισραήλ" προφανώς ούτε ο ίδιος γνωρίζει.
Κατά την άποψή μου η λέξη "Σιών"
συμβολίζει την "Αγία του Θεού Σοφία" τη "Σεκινά" των καβαλλιστών
Καμπαλλά = άθροιση, την ιουδαιο - ραββινική αριθμοσοφία δηλαδή, δάνειο από την ελληνική, όπως παραδώθηκε, μέσα από τη νοπλατωνική αριθμοσοφία (βλ. Neoplatonism and Jewish Thought, ed. Lenn E. Goldman, State University of N.Y. Pree, 1992).
Θήλεια θεότητα , αρχικά κατά τη μητριαρχική εποχή, με το οποιοδήποτε όνομα είχαν οι θεές της περιοχής, προφανώς ήταν η Ασερά (Αστάρτη, ομόλογος της Αφροδίτης), στη συνέχεια σύζυγος του Γιαχβέ, όπως αναφέρεται σε σκαρίφημα σε μεταλείο χαλαζίτη στην έρημο Νεγκέβ, "ο Γιαχβέ και η Ασερά του", (ο Γιαχβέ καταγράφεται ως βαβυλώνιος θεός σύμφωνα με βαβυλωνιακές επιγραφές της πρόσφατης 2ης π.χ. χιλιετίας), και στη συνέχεια κατά την αυστηρά πατριαρχική επόχή, της γιαχβιστικής μονολατρείας, εμφανίζεται ως απρόσωπη ιδέα, η έκφραση της σοφίας του θεού.
Το "Ισραήλ" Ισ - Ρα -Ελ, ετυμολογικά μπορεί να σημαίνει Ισ = υιός, Ρα = Θεός, Ήλιος, Ίλουμ, Έλ, Ιλί = Θεός.
Ρα - θεός στα αιγυπτιακά, Έλ, Ίλουμ, Ιλί = θεός στα χαναανίτικα,
με τις παραλαγές του Μπέλ, Μπαάλ κλπ στις υπόλοιπες σιμιτικές γλώσσες, συγγενή ιδιώματα της ίδιας ομογλωσσίας.
Σε κάθε περίπτωση η λέξη Ισραήλου, για πρώτη φορά, εμφανίζεται σε αιγυπτιακή επιγραφή του 1400 π.χ.
ως υπόμνηση της νίκης του φαραώ Τούθμοση στην περιοχή, ποίος ήταν αυτός ο "Ισραήλου" ακόμη ερευνάται.
Το βασίλειο του Ισραήλ, μέχρι καταλύσεως του από τους Ασσύριους περί το 800 π.χ., ενετοπίζετο στο βόρειο σημερινό κράτος του Ισραήλ.
Προς τι λοιπόν η έκπληξη όταν αγνοώτες "χριστιανοι" βαρβαρικής καταγωγής πιθηκίζουν αυτά που δεν γνωρίζουν και δεν έχουν την παιδεία να εξηγήσουν.
Με εκτίμηση,
ιωάννης Στασινός

Ανώνυμος είπε...

Εις υγεία των κορόιδων

Προσέξτε ιδιαίτερα αυτό:

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ

2010 - 615.204,00 ΕΥΡΩ πλέον ΦΠΑ

2011 -1.221.858,00 ΕΥΡΩ πλέον ΦΠΑ