Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Αλβανία: «Με καταδικάζουν γιατί είμαι Έλληνας»


Ιούνιος 9, 2011.

Κορυτσά.

Το Δικαστήριο Κορυτσάς καταδίκασε τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, Ναούμ Δήσιο/ Naum Disho, σε φυλάκιση ενός έτους για παραβιάσεις τάφων στο χωριό Μπομποστίτσα, προκειμένου να δημιουργήσει μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41.


Καταδικάστηκαν επίσης και οι δύο εργάτες που εργάστηκαν στη δημιουργία του μνημείου στο νεκροταφείο της Αγίας Παναγίας, σε δώδεκα μήνες με αναστολή.

Η απόφαση των δικαστών, προκάλεσε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου από τους καταδικασθέντες και το ακροατήριο.
Με καταδικάζουν επειδή είμαι Έλληνας, δήλωσε ο Δήσιος (δ)

Ο καταδικαστείς, μάλιστα, Ναούμ Δήσιος δεν δίστασε να πει ότι η καταδίκη του είναι πολιτική απόφαση λόγω της ελληνικής καταγωγής του.

«Η απόφαση του δικαστηρίου έχει πολιτικά κίνητρα λόγω της ελληνικής καταγωγής μου» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.
--
Πηγή: 24News- Albania

1 σχόλιο:

East είπε...

Ακολουθούμε λάθος πολιτική στην Αλβανία. Δεν είναι Έλληνες μόνο οι Ελληνόφωνοι.

Οι “Αλβανοί” είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί.

Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

Η “Αλβανία” είναι τεχνητό δημιούργημα των Δυτικών για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη.

Τεχνητό δημιούργημα που τώρα καταρρέει διότι οι “Αλβανοί” ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

Ο λόγος που επανελληνοποιούνται μαζικά οι “Αλβανοί” είναι ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα μετά το 1990, βρέθηκαν σε μία απίστευτη “έκπληξη”: Μεγάλο μέρος των Ελλήνων μιλούσε ίδια γλώσσα με αυτούς, όμως ήταν Ορθόδοξοι και ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει μαζικά τους Αλβανούς, διαδίδοντας την Ορθοδοξία, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

Τα ίδια ισχύουν και για τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, αλλά και για τους Τσιγγάνους-ΡΟΜ(Ρωμιοί).

Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει υπηκοότητα στους Μουσουλμάνους Αλβανούς, αλλά μόνο στους Ορθόδοξους που θέλουν να ξαναγίνουν Έλληνες(Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι ευπρόσδεκτοι για εργασία-τουρισμό-σπουδές-οικονομική συνεργασία). Και δεν πρέπει να δίνει μόνο υπηκοότητα, αλλά και ιθαγένεια, ώστε να αφομοιωθούν πλήρως και να μην αισθάνονται ως μειονότητα.