Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ο στόχος των Τούρκων


Ο Διάλογος

Έλληνας: Στην Δημοκρατία, έχουμε το δικαίωμα να κριτικάρουμε ελεύθερα τους ηγέτες μας, τα ΜΜΕ μας, ακόμα και την θρησκεία μας!

Τούρκος:Έτσι συμβαίνει και στο Ισλάμ! Κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να κριτικάρουμε ελεύθερα τους ηγέτες ΣΑΣ, τα ΜΜΕ ΣΑΣ και την θρησκεία ΣΑΣ!

Καπηλεία = Τουρκία!

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ο στόχος των Τούρκων
Οι προμήθειες και η καλή ζωή ο στόχος των Ελλήνων πολιτικών


Διεκδικούν και τελικά καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τα αίσχη τους επειδή οι Έλληνες υπεύθυνοι απουσιάζουν!

Χωρίς ντροπή και με περίσσιο θράσος ζήτησαν και πήραν την «πατρότητα» συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων που ζουν στην Ελληνική Θράκη και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Με έμμεση αναφορά σε Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόρθωσαν το αδιανόητο! Να εκλαμβάνονται ως Τουρκικής προέλευσης οι Πομάκοι, οι Αθίγγανοι και οι μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ελλάδα!
Ας δούμε όμως την ιστορία, για να διαπιστώσουμε κατά πόσο είναι τουρκικής καταγωγής οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Έλληνες Μουσουλμάνοι

Παρέμειναν στην Ελλάδα (και αυξήθηκαν πληθυσμιακά σε αντίθεση με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολη) μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών που έγινε το 1922 και καθορίστηκαν τα σύνορα και οι πληθυσμοί εκατέρωθεν των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης.

Η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα των μουσουλμάνων παρέμεινε στη Θράκη επειδή η Τουρκία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μεταφερθούν στη «μητέρα πατρίδα» με το αιτιολογικό ότι ήταν απλά μουσουλμάνοι και όχι Τουρκογενείς!

Και ήταν αληθινός ο τότε ισχυρισμός των Τούρκων! Επρόκειτο για κατώτερης και κατώτατης κοινωνικά (αλλά και οικονομικά) πληθυσμιακής ομάδας, που εξισλαμίσθηκε προκειμένου να απολαμβάνει την «καλύτερη ζωή» που πρόσφερε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους μουσουλμάνους πολίτες.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι παρέμειναν κυρίως στην Δυτική Θράκη, αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της Ελλάδας και ήκμασαν οικονομικά (σε αντίθεση με όσους μεταφέρθηκαν στην Τουρκία).

Ατυχείς προσωπικές πολιτικές Ελλήνων πολιτικών του παρελθόντος κατάφεραν την γκετοποίησή τους, την απομόνωσή τους και την ουσιαστική απομάκρυνσή τους από την Ελληνική πολιτεία.

Ουσιαστικά οι πρακτικές αυτές ήταν που «έστρωσαν τον δρόμο» στους πράκτορες της Τουρκίας, οι οποίοι μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου εκμεταλλεύθηκαν τα συνεχόμενα τραγικά λάθη των Ελλήνων πολιτικών και κατάφεραν να «κερδίσουν» τους μουσουλμάνους της Ελλάδας. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η γλώσσα που μιλούν (οι μουσουλμάνοι της Θράκης) είναι ουσιαστικά ένα ιδίωμα γλώσσας και έχει μεγάλες και σημαντικές διαφορές με την γνήσια Τουρκική γλώσσα.


Άλλη μία μουσουλμανική πληθυσμιακή ομάδα που κατοικεί στην ορεινή Θράκη. Είναι αρχαία φυλή της Θράκης με λευκά χαρακτηριστικά και γαλανά μάτια και εκτείνονται πληθυσμιακά και μέσα στην σημερινή Βουλγαρία. Μικρά χωριά σε πλαγιές της Ροδόπης, είναι το χαρακτηριστικό τους στα μέρη που διαβιούν, ζουν σε μικρές κλειστές κοινωνίες (επειδή κυνηγήθηκαν για να εξισλαμιστούν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία) και έχουν δική τους γλώσσα που δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκική. Ασχολούνται κύρια με την καπνοκαλλιέργεια και την κτηνοτροφία, ενώ στις ημέρες μας μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού εργάζεται στη ναυτιλία και σε οικοδομικές επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (στον οποίο πόλεμο αντιστάθηκαν στους Βούλγαρους κατακτητές και το πλήρωσαν με νεκρούς) αντιπροσωπεία τους παραβρέθηκε στο Παρίσι (συνθήκη Παρισίων) και ζήτησε από τους συμμάχους να συμπεριληφθούν στην Ελλάδα επειδή αισθάνονται και είναι Έλληνες. Το αίτημά τους δεν υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Πολιτεία και τελικά ένα μέρος έμεινε στην Ελλάδα (περίπου το 70%) και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία!
Ο εξισλαμισμός των Πομάκων έγινε βίαια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία περί το 1600, ενώ οι Πομάκοι μέχρι και σήμερα διατηρούν έθιμα χριστιανικά (σταύρωμα ψωμιού) και φροντίζουν τις Εκκλησίες και τα παρεκκλήσια που βρίσκονται στην ορεινή Ροδόπη.

Δεν δέχονται ότι είναι Τούρκοι και είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε συσχέτισή τους με τους Τούρκους, πέρα από το ότι είναι και αυτοί μουσουλμάνοι.

Έλληνες Ρομά – Αθίγγανοι

Αποτελούν μία πληθυσμιακή ομάδα η οποία, ως επί το πλείστον, είναι ισλαμικών θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ο κύριος λόγος που η επιλογή των Ρομά είναι το ισλάμ, είναι ο «σκληρός» χριστιανισμός, που δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής τους (που επιτρέπει για παράδειγμα την πολυγαμία, αποδέχονται στην κλοπή ως τρόπο ζωής κ.λ.π.).

Οι Ρομά διαμένουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και παλαιότερα ακολουθούσαν στρατούς για να κάνουν το λεγόμενο «πλιάτσικο», μετά από κάθε μάχη, στους νεκρούς.

Δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και έχουν τη δική τους γλώσσα.
Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας χρησιμοποιούνταν ως δούλοι, πωλούνταν σε σκλαβοπάζαρα και ήταν, κυρίως, επαίτες.

Στην περίπτωση των Ρομά, οι σημερινοί Τούρκοι επαναλαμβάνουν μία ακόμη βιαιότητα εις βάρος τους. Και η βιαιότητα αυτή έχει να κάνει με τον προσεταιρισμό τους ως «Τούρκων», ενώ επί αιώνες τους χρησιμοποιούσαν σαν αντικείμενα, δίνοντάς τους λιγότερη αξία από ότι στα ζώα.

Στόχοι της Τουρκίας από τον «εκτουρκισμό» πληθυσμών

Η Τουρκική εξωτερική πολιτική είναι χαρακτηριστικά επεκτατική, έχοντας σαν κύριο στόχο την επαναφορά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής χερσονήσου.

Το μόνο εμπόδιο στην υλοποίηση αυτού του στόχου, σε σχέση με την Ελλάδα, είναι η συνθήκη της Λωζάνης, η οποία συντάχθηκε το 1922 και εφαρμόσθηκε από την Ελληνική πολιτεία (στη Δυτική Θράκη) και δεν εφαρμόσθηκε από την Τουρκία (στην Κωνσταντινούπολη).

Η συνθήκη της Λωζάνης χώρισε τη Θράκη σε δύο (2) μέρη με βάση την μετακίνηση πληθυσμών και της ιδιοκτησίας της γης, που προβλεπόταν από την ίδια την συνθήκη. Η συνθήκη ισχύει μέχρι και σήμερα.

Η τακτική της Τουρκίας είναι η «δημιουργία τουρκικής συνείδησης» σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και εκμεταλλεύεται τη θρησκεία, το ισλάμ, προκειμένου να προσελκύσει στην «μητέρα πατρίδα» πληθυσμούς τους οποίους στο παρελθόν είχε αρνηθεί ως «μη τουρκογενείς».

Ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αλί Μπαμπατζάν στην περιοδεία του στην Θράκη πυ συνοδεύτηκε με αλυτρωτική προπαγάνδα

Η συνεχής αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας τείνει να μεταβάλει τους συσχετισμούς πληθυσμού και ιδιοκτησίας γης. Και αυτό συμβαίνει σήμερα. Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δεν αρκείται στο να μοιράζει δορυφορικές κεραίες στους μουσουλμάνους (προσπάθεια δημιουργίας «τουρκικής συνείδησης»), αλλά ενισχύει οικονομικά τους μουσουλμάνους για την αγορά γης (καλλιεργήσιμης και οικοπέδων). Να τονιστεί πως η ενίσχυση αυτή βασίζεται σε κεφάλαια που δίνονται στην Τουρκία για δημιουργία τεμένων μέσα στην Τουρκία και προέρχονται από την Σαουδική Αραβία και παράνομα η Τουρκία χρησιμοποιεί αυτά τα κεφάλαια για την εξωτερική της πολιτική.

Η Ελληνική πολιτεία παρακολουθεί απαθής τα σημερινά δρώμενα, γνωρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να μεταβληθούν οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφώσει τα σημερινά σύνορα και που βασίζονται στη συνθήκη της Λωζάνης. Δεν φροντίζει να ενισχύσει τις θέσεις της –τοπικά-, όπως επίσης δεν φροντίζει να ενισχύσει οικονομικά τον τοπικό πληθυσμό και να τον προτρέψει –με σειρά διευκολύνσεων- στην αγορά γης, αλλά και στην αύξηση των γεννήσεων (από την πλευρά των χριστιανών κατοίκων).

Οι μη αντιδράσεις αυτές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει εδώ και χρόνια, αλλά κανείς αρμόδιος και «υπεύθυνος» δεν το ακούει συμφωνώντας σιωπηλά και συν-προετοιμάζοντας αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ένα νέο Κόσσοβο, σε ένα νέο έκτρωμα, σε μία νέα ήττα…

Οι Έλληνες πολιτικοί είναι οι άμεσα υπεύθυνοι και αυτοί που πρέπει να δίνουν «βροντερό παρών» σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των μέχρι χθες ισχυόντων. Δεν κινδυνεύει ένα μέρος της Ελλάδας, αλλά η Ελλάδα ολόκληρη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσο είναι καιρός ακόμη…

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: