Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΣΟΒΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΗ βάση Camp Bondsteel των ΗΠΑ στο προτεκτοράτο τους Κόσοβο

Άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ αποκαλύπτει σχέδιο «made in USA» για αποσταθεροποίηση στη Θράκη και στη Μακεδονία

Το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται και ήδη έχει θέσει σε κίνηση αποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για την Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας και της υπόθαλψης θέματος «τουρκικών και μακεδονικών μειονοτήτων που κατοικούν στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία και καταπιέζονται από το ελληνικό κράτος»!

Της Αμαλίας Νεγρεπόντη

Άκρως απόρρητο κορυφαίας εθνικής σημασίας έγγραφο της ΕΥΠ αποκαλύπτει σχέδιο «made in USA» αποσταθεροποίησης στη Θράκη και στη Μακεδονία, που στοχεύει στη σμίκρυνση της Ελλάδας.

Το τιτλοφορούμενο με κεφαλαία και υπογεγραμμένο ως «άκρως απόρρητο» έγγραφο της ΕΥΠ εστάλη στις 19 Μαΐου 2008 στο υπουργείο Εξωτερικών και από εκεί προωθήθηκε «προς ενημέρωση» στις πρεσβείες μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάτι που δείχνει την ανησυχία που προκαλεί στη κυβέρνηση.

Το έγγραφο κρούει των κώδωνα του κινδύνου για «άκρως ύποπτες και εκτός πάσης αρμοδιότητος», όπως χαρακτηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, ενέργειες του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 14 Μαΐου 2008 και προφανώς στόχευαν – ευτυχώς μάλλον απρόσφορα – στη δημιουργία θέματος εκ του μη όντος, εντάσεων και καλλιέργειας αισθήματος αδικίας σε Έλληνες πολίτες, ηγετικές προσωπικότητες από τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και στελέχη του «Ουράνιου Τόξου», της πολιτικής ένωσης που αυτοαποκαλείται «πολιτικό κόμμα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, στο άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ περιγράφεται ο τρόπος μςε τον οποίον καλούν προς ενημέρωση συγκεκριμένους παράγοντες και εκπροσώπους φορέων και ομάδων και τους… αναθέτουν και συγκεκριμένα καθήκοντα!

Αρχικά αναφέρει το έγγραφο: « Κύκλοι του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης απευθύνθηκαν (14/5) στο επικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου» Παύλο Βοσκόπουλο, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των ευρωβουλευτών οι οποίοι παρέστησαν σε ημερίδα με θέμα «Οι αγνοημένες μειονότητες της Ελλάδας: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες», που έλαβε χώρα (17/4) σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου».

Ακριβώς την ίδια μέρα, την ίδια ερώτηση απηύθυναν οι Αμερικανοί και στον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής του EBLUL Αθανάσιο Παρίση (επίσης στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου»).

Οι…ανακρινόμενοι ωστόσο εμφανίστηκαν… αδιάβαστοι και έτσι έμειναν μετεξεταστέοι!. «Ωστόσο, και οι δύο ερωτηθέντες εμφανίστηκαν ανενημέρωτοι και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν αφού πρώτα ερευνήσουν το θέμα».

Οι Αμερικανοί ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και – εκτός από τους αυτοπροσδιοριοζόμενους ως «μέλη της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» Έλληνες πολίτες – επιχείρησαν να εμπλέξουν στις αναζητήσεις τους και μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Έτσι, την ίδια πάλι μέρα «για το ίδιο ως άνω ζήτημα οι υπόψη αμερικανικοί προξενικοί κύκλοι απευθύνθηκαν (14/5) στον γνωστό μειονοτικό δημοσιογράφο της Κομοτηνής και εκδότη της τουρκόφωνης εφημερίδας «Τρακιανίν Σεσί», Ντεντέ Αμπτουλαχήμ». Εκείνος είπε, σύμφωνα με το έγγραφο στους Αμερικανούς ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν και ορισμένοι ευρωβουλευτές, «μεταξύ των οποίων, ο Γ. Γεωργίου του ΛΑΟΣ, ο Κύπριος Μ. Ματσάκης» και ορισμένοι άλλοι των οποίων τα ονόματα δεν θυμόταν. Κατόπιν τούτου, «από πλευράς Αμερικανικού Προξενείου ζητήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των παρευρεθέντων στην ημερίδα ευρωβουλευτών»!

Αφού δρομολογήθηκε αυτό το πρώτο αίτημα των Αμερικανών – και πάντα την ίδια μέρα – «οι ανωτέρω αμερικανικοί κύκλοι» έψαξαν τα κατάστιχά τους και ανατρέχοντας στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στο 1994 (!), θεώρησαν πως βρήκαν έρεισμα το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των φορέων και οπαδών του «Ουράνιου Τόξου» και του ελληνικού κράτους και να δώσει ευκαιρία στις ΗΠΑ να κατηγορήσουν την Ελλάδα για «εκλογική νοθεία» και μάλιστα σε ευρωεκλογές, σε βάρος της «εθνικής μακεδονικής μειονότητας».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «…ζήτησαν (14/5) από τον Αθανάσιο Παρίση διευκρινίσεις σχετικά με την «απόκλιση» που, όπως ισχυρίστηκαν, εντόπισε η αμερικανική πλευρά, συγκρίνοντας τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών και του «Ουράνιου Τόξου», αναφορικά με το αριθμό των ψήφων που απέσπασε το «Ο.Τ» στις εκλογές (σ.σ.: ευρωεκλογές του 1994)». Αναφέρεται εξάλλου ότι «το ελληνικό ΥΠΕΣ έκανε λόγο για 1.139 ψήφους, ενώ το «Ο.Τ.» ΓΙΑ 6.136».

Μάταιες όμως οι αμερικανικές προσπάθειες απ ‘ ό, τι φάνηκε: «Ο Παρίσης από την πλευρά του δήλωσε «έκπληκτος» καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν είχε περιέλθει στην αντίληψή τους κάποια απόκλιση στον αριθμό που δόθηκαν εκατέρωθεν, ούτε είχαν υποβάλλει ενστάσεις για το τελικό αποτέλεσμα…

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική πλευρά είχε παρερμηνεύσει τα στοιχεία καθόσον, όπως υπογράμμισε, οι 1.139 ψήφοι αφορούσαν μόνο στην περιοχή της Φλώρινας ενώ οι 6.136 το σύνολο της ελληνικής επικράτειας».

Διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν πως και μόνο η επιλεκτική και μυστική πρόσκληση προς ενημέρωση που απηύθυναν οι αμερικανικές προξενικές αρχές προς τρίτα πρόσωπα, συγκεκριμένα προς Έλληνες πολίτες, για εσωτερικά ζητήματα που έγιναν ή συζητήθηκαν στην Ελλάδα και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενέργεια «απαράδεκτη και κατά πλήρη υπέρβαση κάθε αρμοδιότητας».

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Οι επιδιώξεις των Αμερικανών για τις μειονότητες

Το αμερικανικό σχέδιο «κοσοβοποίησης» της Ελλάδας φαίνεται πως περιλαμβάνει έγερση θέματος εθνικών μειονοτήτων, οι οποίες κατοικούν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες της επικράτειας και συνορεύουν με γειτονικές χώρες:

την Ήπειρο (για την οποία έχει εγείρει αξιώσεις η Αλβανία), αλλά και τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (που διεκδικεί η Τουρκία).

Αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες υπό τον όρο της ανωνυμίας μίλησαν, παραδέχονται ότι «πάντα οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως των «Μακεδόνων», των Αλβανών (κυρίως των Τσάμηδων που κατοικούν στην Ήπειρο), των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και όποιων άλλων μπορεί να υπάρχουν».

Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που διακρίνονται για την πείρα αλλά και την ψυχραιμία και την μετριοπάθεια με τις οποίες έχουν χειριστεί ευαίσθητα εθνικά ζητήματα, διευκρινίζουν πως ένα αμερικανικό σχέδιο σμίκρυνσης της Ελλάδας «θα συνέφερε πρακτικά τις ΗΠΑ. Η περιοχή μας έχει ξαναποκτήσει μεγάλη σημασία επειδή πλέον θα είναι και από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κόμβους.

Επομένως είναι στις επιδιώξεις των ΗΠΑ να περιλαμβάνεται ο έλεγχος αυτής της περιοχής.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα σε δύο περιπτώσεις: εάν στα εδάφη αυτά βρίσκονται και πολλά λιλιπούτεια, αμφίβολης βιωσιμότητας, κράτη τύπου Σκοπίων και Κοσόβου, και όχι ένα μεγάλο – και άρα πιο ισχυρό – κράτος.

Και δεύτερον, αν τα εδάφη αυτά ανήκουν σε μεγάλες χώρες (όπως η Τουρκία και η Αλβανία), τις οποίες όμως οι Αμερικανοί ανεπισήμως χαρακτηρίζουν «απολύτως ελεγχόμενες και θερμά φιλικές» προς τις ΗΠΑ. Τα δυο σενάρια μπορεί να προωθούνται εναλλακτικά αλλά και συμπληρωματικά».

ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Μακροχρόνια πρακτική του επίσημου αμερικανικού κράτους η αναγνώριση «εθνικών μειονοτήτων» που κατοικούν στην Ελλάδα:

Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κόσμο το 2006 και το 2007 (παρομοίως και σχεδόν όλες τις προηγούμενες χρονιές): «(Στην Ελλάδα τίθενται) περιορισμοί στην ικανότητα αυτοπροσδιορισμού των εθνικών μειονοτήτων και (υπάρχουν) δυσμενείς διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος των εθνικών μειονοτήτων…»

Δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ (φωτό), σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008:

«Η μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο μακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέμα της (μακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση με όσα μπορώ να διακρίνω».

Από δήλωση του νούμερο δυο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόμας Κάντριμαν(φωτό), στον ελληνικό Τύπο, τον Νοέμβριο του 2006. «(…) η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης(…), η αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα».

Διευκρίνιση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σέιν ΜακΚόρμακ για τον χαρακτηρισμό «Κάντριμαν» (Νοέμβριος 2006): «(…) ο ορισμός της μειονότητας στις ΗΠΑ είναι διαφορετικός από τον ορισμό που χρησιμοποιείται από την Ελλάδα και άλλες χώρες.(…) Συζητούμε το θέμα αυτό ως μέρος ενός ευρύτερου διαλόγου με τους Έλληνες φίλους μας, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη».

Επίσημη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Φελίς Γκάερ (φωτό), 29 Σεπτεμβρίου 2005:

«Η κακή μεταχείριση εκ μέρους της Ελλάδος των εθνικών τουρκικών, αλβανικών και μακεδονικών μειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίας των ΗΠΑ…».

Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπέρνς (φωτό) στην «Καθημερινή – Herald Tribune» στις 22 Οκτωβρίου 2005: «Έχουμε μία μακροχρόνια πρακτική αναγνώρισης σχετικά με την ύπαρξη μειονοτήτων στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι νέο. Θυμάμαι ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν εκτιμούσε το γεγονός αυτό. Εμείς απλώς πρέπει να εμμείνουμε στην δική μας άποψη».


Πηγή:Πρώτο Θέμα
αρ. φυλ.173
Κυριακή 15 Ιουνίου 2008
σελ.30-31

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ναι; Πάλι οι Αμερικάνοι φταίνε; Γι' αυτό και το ελληνικό κράτος έχει παρατήσει τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο στη μοίρα τους; Γι' αυτό και τα αθηναϊκά ΜΜΕ έχουν βαλθεί σε πλειοδοσία ρατσιστικών ύβρεων κατά των περιοχών μας(Διαφήμιση με ψευτο-Ηπειρώτες να μιλάνε ενώ από κάτω περνούν υπότιτλοι στα "κανονικά" ελληνικα/ Ο Λαζόπουλος και η φιλολογία περί χαλλλαρής Θεσσαλονίκης); Επειδή φταίνε οι Αμερικάνοι;

nativist είπε...

Μα η ελληνικές κυβερνήσεις είναι τσιράκια των Αμερικανών. Γιατί εκπλήσσεσαι λοιπόν; Οι Αμερικανοί όντως επιχειρούν την κοσοβοποίηση (και) της Ελλάδας και οι εθελόδουλες κυβερνήσεις τον Αθηνών συναινούν, διότι δεν τις ενδιαφέρει τίποτε. Η κοσοβοποίηση της Ελλάδας θα γίνει προς όφελος της Αλβανίας και της Τουρκίας, πιστών συμμάχων των Αμερικανών, για δύο λόγους: Η ισχυροποίηση της προσφάτως ανανηψάσης Αλβανίας, ισχυροποιεί έναν τυφλά αφοσιωμένο σύμμαχο και προπαντός μαχητικό και όχι «λαπά», όπως την Ελλάδα. Η προσάρτηση από τους Τούρκους ελληνικών εδαφών και ενδεχομένως των Κατεχομένων στην Κύπρο, δίδεται ως αποζημίωση για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στο Β. Ιράκ με τους Κούρδους.

dim79 είπε...

Αυτα να τα βλεπουν οσοι κοιμουνται τον υπνο του δικαιου εδω & θερωουν "εθνικιστικη κινδυνολογια" οσα λεμε χρονια τωρα για τις επιδιωξεις των γειτονων μας.Οσο για τον υποκριτιτη Μπερνς,αληθεια,αν εμεις καθε τρεις και λιγο εγειραμε ζητηματα μειονοτητων στην Αμερικη (που ΥΠΑΡΧΟΥΝ,πχ. οι Ινδιανοι),θα ειχατε τοσο χαλαρο και ανετο υφακι,κυριε πρωην πρεσβη μας?