Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣΌχι στις εκτελέσεις για τους βιαστές παιδιών

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την κατάργηση ενός πολιτειακού νόμου που επιτρέπει την εκτέλεση ατόμων που έχουν καταδικαστεί για βιασμό παιδιού.


Με ψήφους 5 έναντι 4, το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση ότι ο νόμος που επιτρέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε βιαστές παιδιών παραβιάζει την απαγόρευση που περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ για σκληρή τιμωρία.

«Η θανατική καταδίκη δεν αποτελεί τιμωρία ανάλογη με τον βιασμό ενός παιδιού», αναφέρει ο δικαστής Άντονι Κένεντι στην άποψη της πλειοψηφίας. Οι 4 πιο φιλελεύθεροι συνάδελφοί του συμφώνησαν ενώ διαφώνησαν με την απόφαση οι 4 πιο συντηρητικοί. Στις ΗΠΑ τα τελευταία 44 χρόνια δεν έχει σημειωθεί εκτέλεση για έγκλημα το οποίο δεν περιλάμβανε τον θάνατο κάποιου θύματος. Ο 43χρονος Πάτρικ Κένεντι καταδικάστηκε σε θάνατο για τον βιασμό της 8χρονης θετής του κόρης στη Λουιζιάνα, όπου βρίσκεται και ο άλλος κατηγορούμενος για βιασμό παιδιού στον οποίο επιβλήθηκε θανατική ποινή.

Από το 1977


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει τις εκτελέσεις για βιασμούς από το 1977. Οι 45 πολιτείες απαγορεύουν την επιβολή θανατικής ποινής για οποιουδήποτε είδους βιασμό, ενώ οι υπόλοιπες πέντε την επιτρέπουν για βιαστές παιδιών (εκτός από τη Λουιζιάνα, την επιτρέπουν η Μοντάνα, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα και το Τέξας). Για τις περιπτώσεις που ο θύτης είναι άτομο με μειωμένη διανοητική ικανότητα ή κάτω των 18 ετών δεν ισχύει η θανατική ποινή.

ΣΧΟΛΙΟ

Την είδηση την αλίευσα απο τα σημερινά ΝΕΑ .Αναφέρεται στην απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση των εκτελέσεων σε κατηγορούμενους που έχουν βιάσει μικρά παιδιά με το σκεπτικό οτι η θανατική ποινή δεν αποτελεί ανάλογη τιμωρία με τον βιασμό ενός μικρού παιδιού.

Και αναρωτιέμαι ,δεν ''σκοτώνεις ''ψυχολογικά και σωματικά ενα μικρό παιδί βιαζοντας το;

Τα ψυχικά τραύματα,δεν αρκούν για να καταστρέψουν την ζωή του;

Ωστόσο εντ΄ύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση της εφημερίδας οτι οι δικαστές που ψήφισαν κατα της θανατικής ποινής είναι ''φιλελεύθεροι''και αυτοί που ψήφισαν υπέρ είναι'' συντηρητικοί ''.

Αν αυτό δεν είναι διαστρέβλωση εννοιών και οτι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους τότε τι είναι ;

ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΡΊΖΩ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΌ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ .

Πηγή:Π.Σ.Θερμοπύλαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: