Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

Πέρασαν «τουρκική» μειονότητα σε Θράκη-Κω-Ρόδο


ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΜΑΚΟΥΣ, ΡΟΜΑ!

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, κατοχυρώθηκε χθες σε Ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο όρος «τουρκική», ως προσδιορισμός της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.


Στο πλαίσιο της συζήτησης της έκθεσης Γκρος, για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας σε Ιμβρο και Τένεδο εγκρίθηκε, τροποποιημένη, από τον εισηγητή, τροπολογία Τούρκου βουλευτή, με βάση την οποία τα μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη θα αποκαλούνται σχολεία «της τουρκικής μουσουλμανικής κοινότητας, για άτομα τουρκικής προέλευσης, Πομάκους και Ρόμα»

Οι παρεμβάσεις των Ελλήνων βουλευτών-μελών της συνέλευσης του ΣτΕ, κυρίας Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη και Ντίνου Βρεττού, δεν μπόρεσαν να αποσοβήσουν τη δυσάρεστη, για τις ελληνικές θέσεις, αυτή εξέλιξη.

Η συζήτηση γύρω από την έκθεση για τις ελληνικές μειονότητες σε Ιμβρο και Τένεδο, που εγκρίθηκε ουσιαστικά τροποποιημένη από την Ολομέλεια, εξελίχθηκε, ωστόσο, σε έναν μονόλογο υπέρ των αιτιάσεων της Αγκυρας για το θέμα των μειονοτήτων, από μία πλειάδα Τούρκων και Τουρκοκύπριων βουλευτών, που είχαν φροντίσει έγκαιρα να εγγραφούν ως ομιλητές, ενώ απουσίαζαν επιδεικτικά οι Ελληνες βουλευτές.


Οι Τούρκοι βουλευτές ανακάλυψαν την ύπαρξη 4.000 Τούρκων μειονοτικών στην Κω και τη Ρόδο ενώ ο εισηγητής της έκθεσης διαβεβαίωσε το Σώμα ότι έχει πάρει το πράσινο φως από την ελληνική πρεσβεία να επισκεφθεί τα δύο αυτά ελληνικά νησιά και να συντάξει ανάλογη έκθεση για το πώς... συμπεριφέρεται η Ελλάδα στους Τούρκους μειονοτικούς.

Επιδόθηκαν, χωρίς αντίλογο από την ελληνική πλευρά, σε ένα μακρύ κατηγορώ κατά της Ελλάδος για καταπίεση και στέρηση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, «που βιώνει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τα στρατεύματα κατοχής στη Βόρεια Κύπρο ως παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων μιας εγγυήτριας δύναμης.

Η "εγγυήτρια δύναμη" σε στιγμές θηριωδίας στην Κύπρο

Κατορθώνοντας, μάλιστα, να «περάσουν» κι άλλη τροπολογία στο σχετικό Ψήφισμα, επέτυχαν να συζητηθούν τα θέματα των δύο μειονοτήτων, σε Ελλάδα και Τουρκία, σε διμερές επίπεδο και όχι στα πλαίσια των όσων προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης. Πέτυχαν δε ακόμη να προστεθεί στην αιτιολόγηση του αφελληνισμού της Ιμβρου και της Τενέδου, ότι αυτό δεν προκλήθηκε μόνον από πολιτικά αίτια αλλά και από ...οικονομικούς λόγους.

Κατά τα άλλα, με την έκθεση Γκρος, που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, καλείται η Τουρκία να αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος και να συμβάλει, από κοινού με την Ελλάδα, στη συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων σε Ιμβρο και Τένεδο.

Σχόλιο: Αυτοί εδώ πού ήταν;

Παραθέριζαν σε καμιά Μύκονο ή σε καμιά Ελούντα ή είχαν άλλες έννοιες πως να καλύψουν τις λαμογιές με τη μίζενς;

Να τους θυμηθείτε όταν θα παρακαλάνε στις επόμενες εκλογές για κανά ψηφαλάκι ότι ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ από ένα μείζονος σημασίας εθνικό θέμα.

Να θυμηθείτε ότι παραδίδουν τα εθνικά μας θέματα στους Τούρκους να τα χειριστούν όπως εκείνοι θέλουν.

Να θυμηθείτε ότι μόνο την καλοπέραση και την κουτάλα έχουν κατά νου την στιγμή που η Ελλάδα βάλλεται από παντού.

Να θυμηθείτε ότι σας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια κι εκεί να τους γράψετε κι εσείς όταν θα έλθουν σερνόμενοι για ελεημοσύνη ψήφου.

Να θυμηθείτε ότι μόνο ΔΥΟ ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ για να προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα ενώ υπήρχε πλειάδα Τούρκων και τουρκοκυπρίων.

Να τα θυμηθείτε όλα αυτά τη στιγμή που πρέπει γιατί αν τα ξεχάσετε είστε άξιοι αυτών που μας κυβερνούν!

1 σχόλιο:

Λύσιππος είπε...

Μόνο στην Ελλάδα κλείνει το κράτος το καλοκαίρι, για να κάνει η κυβέρνηση τα μπάνια της και το κράτος αχρηστεύεται. Πουθενά αλλού. Γι αυτό εξάλλου και η εισβολή στην Κύπρο έγινε μεσοκαλόκαιρο.