Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008

Δεν θέλει λύση ο Γκρούεφσκι. Θα υποστεί και τις συνέπειες.


Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας σε περίπτωση που βρεθεί «ευνοϊκή λύση», τάχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα.

Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση περί δημοψηφίσματος περιλαμβάνεται στο εκλογικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Από την πλευρά του, ο κ. Σολάνα απέφυγε να πάρει θέση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο γι' αυτό το ζήτημα. Πρέπει όλοι να είμαστε ρεαλιστές, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Θα υπάρξουν σύντομα νέες προτάσεις για το όνομα και ελπίζω πως θα βρεθεί λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να λάβει το «πράσινο φως» για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του τρέχοντος έτους, ο κ. Σολάνα, αν και δήλωσε αισιόδοξος, τόνισε: «Γνωρίζετε το πρόβλημα και ελπίζω βαθύτατα πως θα επιλυθεί».

Ο κ. Γκρούεφσκι επρόκειτο να συμμετάσχει στην σημερινή άτυπη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, αφού το κόμμα του έχει καθεστώς παρατηρητή στο ΕΛΚ.


Σχόλιο:Άκρως προκλητικός ο Γκρούεφσκι. Τόσα χρόνια φανατίζει τους Σκοπιανούς για αλύτρωτες πατρίδες και φούμαρα περί "Μακεδόνων" και τώρα το ομολογεί ξεκάθαρα.

Ότι αν προταθεί λύση θα ρίξει το μπαλλάκι στο λαό (για μια χούφτα ανθρώπους μιλάμε- που πριν έχει φροντίσει να φανατίσει με ψέματα περί καταγωγής και επεκτατικές προπαγάνδες- ).Θα κληθούν λοιπόν αυτά τα φανατισμένα πιόνια του να αποφασίσουν αν δέχονται την λύση.

Πονηρίδης ο Γκρούεφσκι αλλά πρέπει να έχει κατά νου ότι οι μαφιόζικες μέθοδοι που εφαρμόζει στη κυβέρνηση του κρατιδίου του (θυμηθείτε το έλα να δείς που έγινε στις εκλογές, ούτε ταινία με cosa nostra να βλέπαμε) δεν περνάνε έξω από τα σύνορα. Ας συνηθίσει λοιπόν στην ιδέα οτι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ δεν θα δει ούτε στον ύπνο του αν συνεχίσει να έχει το σκεπτικό των Ουτσεκάδων και της μαφίας στην πολιτική που ασκεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι σήμερα η κυρία Μπακογιάννη με τους ασπρομάλληδες διπλωμάτες που την περιβάλλουν, αντιμετώπιζε όλα αυτά τα θέματα με χαμόγελα.

Οι εμπειρότατοι ασπρομάλληδες (με βαφή) διπλωμάτες του περιβάλλοντός της, την είχαν πείσει ότι με το "βέτο" θα κολλούσε τους Σκοπιανούς στον τοίχο με το βέτο που θα ασκούσε στο ΝΑΤΟ και εκείνοι θα έρχονταν στα πόδια μας κλαίγοντας.

Δεν βρέθηκε κανένας ασπρομάλλης (με βαφή) διπλωμάτης από αυτούς που περιβάλλουν την κυρία Υπουργό να της εξηγήσει (μια και η Υπουργός έχει σπουδάσει εθνολογία) ότι η άσκηση "βέτο" σχεδόν ποτέ από μόνη της, στην παγκόσμια διπλωματική ιστορία, δεν έχει φέρει διπλωματική λύση με εξαίρεση - προσωρινά -όταν ασκείται από γίγαντες (ΗΠΑ για την Κούβα, Γαλλία στη Μ. Βρεττανία για να μπεί στην ΕΟΚ ως Ηνωμένο Βασίλειο, Κομμουνιστική Κίνα ως προς Ταϊβάν).

Τώρα θα μας πιάσουν και τον κώλο με την έγερση του θέματος της ανύπαρκτης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα (όπου, μην κρυβόμαστε, θα εκδοθούν όπως συμβαίνει συνήθως δυσμενείς για τη χώρα μας αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου) και η κυρία Μπακογιάννη θα χαμογελάει για την άσκηση του βέτο;

Δεν διάβασε σε κανένα βιβλίο ότι χρειαζόταν να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα -πέραν του βέτο - για να μην τρίβουμε σε μερικούς μήνες τα μάτια μας;