Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΣάββατο, 28 Ιούνιος 2008

ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ .

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Την ατζέντα του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, παρουσίασαν ο πρόεδρός της και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Λουίς Αγιάλα σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθούν οι κλιματικές αλλαγές, η αναγκαιότητα της παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, η βιωσιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και τα ζητήματα της παγκόσμιας ειρήνης και της μετανάστευσης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η Διεθνής καλείται σήμερα να συνθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τη διαχείριση των παγκόσμιων κρίσεων χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «κορυφαία στιγμή για την πολιτική οικογένεια των σοσιαλιστών».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Οργάνωση «επιδιώκει να σπάσει την αντίληψη της απάθειας και της μοιρολατρείας, που καλλιεργεί η συντήρηση» τονίζοντας ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής «εκφράζει την ελπίδα για μια άλλη πορεία του κόσμου, όπου κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

Από τη πλευρά του, ο κ. Αγιάλα σημείωσε πως «έχει φθάσει ο καιρός της παγκόσμιας πολιτικής» και τόνισε ότι «για πρώτη φορά όλα τα ζητήματα αποτελούν προτεραιότητα για όλες τις γωνιές της γης».
Στο συνέδριο της Διεθνούς θα παραβρεθούν 650 επίσημοι εκπρόσωποι ανάμεσα στους οποίους θα παραβρίσκονται και δεκάδες αρχηγοί κομμάτων και κρατών. Μεταξύ των αντιπροσώπων θα είναι και εκείνοι από το κόμμα του Κογκρέσου της Ινδίας, του ΚΚ Κίνας και του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σημειώνεται πως αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Αθήνα το 19ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών.ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ.ΣΑΜΠΑΝΙΑ,ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Οι παγκόσμιοι σοσιαλιστές (τρομάρα τους),θα μιλήσουν για την κλιματική αλλαγή,για την μετανάστευση και την φτώχεια.

Πως μπορείς τώρα να νοιώσεις την φτώχια των λαών μέσα στην χλιδή του Grand Resort,τρώγοντας χαβιάρι και πίνοντας Γαλλική σαμπάνια είναι μιά πικρή σκέψη.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι φουκαράδες δεν έβρισκαν πηγές χρηματοδότησης (3.000.000 ευρώ θα κοστίσει το πανηγυράκι) και αναγκάστηκαν να ζητήσουν την συνδρομή της Νομαρχίας.Η οποία απλόχερα συνέδραμε με 500.000.

Αλλες 500.000 ευρώ πρόσφερε η Βουλή των Ελλήνων με απόφαση του Δημήτρη Σιούφα.

Είπαμε σύντροφοι,η φτώχια θέλει καλοπέραση,αλλά μήπως το παραξηλώνετε;

Αυτό πάντως που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η εμμονή του προέδρου της Σ.Δ. αξιοσέβαστου κυρίου Παπανδρέου στον όρο "παγκόσμια διακυβέρνηση".

Εχουμε γράψει αρκετές φορές για τα σχέδια κάποιων συγκεκριμένων κύκλων,τα οποία απ'ότι φαίνεται υπηρετούν άριστα τόσο ο ΓΑΠ όσο και κάποιοι άλλοι.

Ενας από τους υποστηρικτές της "παγκόσμιας διακυβέρνησης" είναι και ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Να είναι σύμπτωση άραγε ότι τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο Αλογοσκούφης είναι τακτικοί θαμώνες της περιβόητης Λέσχης Bilderberg;

Ρίχτε μιά ματιά ΕΔΩ για τις απόψεις του κυρίου Αλογοσκούφη,ο οποίος δεν μου μοιάζει για Σοσιαλιστής κι όμως στο συγκεκριμενο ζήτημα ταυτίζεται απόλυτα με τις ιδέες που προωθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής.

Ας δούμε και κάποια αποσπάσματα από πρόσφατες ρήσεις του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

"Μιλάτε για θέματα ειρήνης, υγείας, εκπαίδευσης, αειφόρου ανάπτυξης, παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πιστεύω ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη ευαισθησία, αν η διακυβέρνηση του κόσμου βρισκόταν στα χέρια των γυναικών."
================================================================ "Ένα βασικό πρώτο θέμα είναι η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα νέα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την τεράστια και επικίνδυνη εξέλιξη. Το ευρύτερο θέμα το οποίο έχουμε ως τίτλο είναι «Παγκόσμια αλληλεγγύη, το θάρρος να κάνουμε τη διαφορά». "
================================================================= Δημοσιογράφος:Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για έναν νέο διεθνισμό...
Γ.Παπανδρέου:«Αρα, στο νέο μας όραμα υπάρχει η απαίτηση ενός νέου διεθνισμού υπέρ μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης. Μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης που θα μπορεί να διασφαλίζει και τη συμμετοχή των λαών -να ακούγονται οι φωνές τους- αλλά και να αντιμετωπισθούν με ανθρώπινο τρόπο τα τεράστια προβλήματα ανισότητας, φτώχειας, επιδημιών, υποβάθμισης του περιβάλλοντος, συγκρούσεων κ.λπ.
=================================================================== "Η επιστροφή στον Κέινς είναι δεδομένη, αλλά απαιτεί και μια νέα δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση, με ισχυρούς θεσμούς ρύθμισης και εξισορρόπησης των μεγάλων ανισοτήτων και περιορισμό της επικίνδυνης συσσώρευσης πλούτου και εξουσίας στα χέρια λίγων και, ουσιαστικά, ανεξέλεγκτων παραγόντων.
=================================================================== Γι' αυτό, για μας, είναι προτεραιότητα σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση να αντιμετωπίσουμε και το θέμα της μετανάστευσης. Οι ρυθμίσεις, οι κανόνες, είναι ο μόνος τρόπος να εγγυηθούμε σιγουριά και ασφάλεια, αλλά και ανθρωπιά και για την κοινωνία της υποδοχής, αλλά και για το μετανάστη.
==================================================================== Δηλαδή για να καταλάβω εφ'όσον ο ΓΑΠ εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας,αντί να προωθεί τα εθνικά συμφέροντα θα εργάζεται για την επικράτηση της λεγόμενης "παγκόσμιας κυβέρνησης".

Ποιός θα είναι ο ρόλος της χώρας μας σε μιά τέτοια κυβέρνηση;

Ποιοί θα αποφασίζουν για τα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας μας;

Ποιοί θα καθοριζουν την στάση μας απέναντι στην Τουρκία,στα Σκόπια,στην Αλβανία,στο Κόσοβο;

Ποιός ρώτησε τους πολίτες και κυρίως τους ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ αν συμφωνούν με αυτές τις αποψεις του αρχηγού;

Γιατί ο αρχηγός θεωρεί αυτές τις απόψεις ως ιδεολογικό ευαγγέλιο,ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αποτελούν τραγική μειοψηφία στην πατρίδα μας;

Πως συμβαδίζει η εμμονή του στην "παγκόσμια διακυβέρνηση" με το "Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες";

Είναι δυνατόν Ελληνας πολιτικός να λέει τέτοιες αηδίες και να μην τον έχουνε πάρει ακόμα με τις ντομάτες οι πολίτες;Η τον έχουν πάρει ήδη;

Τι ανοησίες είναι αυτές;Ποιός του επιβάλλει και με τι ανταλλάγματα αυτές τις απόψεις;

Ποιοί τον καθοδηγούν;Ποιοί εν τέλει κρύβονται από πίσω του;

Πολλά τα ερωτήματα που γεννιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: