Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

Κρίσιμη η κατάσταση των δύο αστυνομικών μετά τη συμπλοκή σε χασισοφυτεία στην Κρήτη


Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό

Ηράκλειο

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στην αιματηρή συμπλοκή της χασισοφυτείας κοντά στο χωριό Μαλάδες του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η κατάσταση της υγείας των αστυνομικών που τραυματίστηκαν την Κυριακή 22 Ιουνίου 2008 έχει ως εξής:

Ο ένας αστυνομικός φέρει συντριπτικό κάταγμα περιφερικού άκρου αριστερής κλείδας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην ορθοπεδική κλινική.

Ο δεύτερος αστυνομικός φέρει συντριπτικό κάταγμα άνω άκρου κνήμης - περόνης. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση από ορθοπεδικούς ιατρούς για την αντιμετώπιση των καταγμάτων. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ο τρίτος και πιο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χασισοκαλλιεργητών, που το βράδυ της Κυριακής πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στο χωριό Μαλάδες της Κρήτης.

Στην επιχείρηση εντοπισμού των δραστών συμμετέχουν και ισχυρές ενισχύσεις από την Αθήνα με τη συμμετοχή του ΕΚΑΜ και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής όταν οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ κρυμμένοι ανάμεσα σε καλαμιές και δενδρύλλια περίμεναν τον ιδιοκτήτη της φυτείας, την οποία είχε εντοπίσει την περασμένη Τετάρτη ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ιδιοκτήτης, όμως, της φυτείας είδε από ψηλά τους τρεις αστυνομικούς που είχαν στήσει την ενέδρα και τους πυροβόλησε από απόσταση πέντε μέτρων.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος, Γρηγόρης Αναγνώστου, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για να ενημερωθεί από τους γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας των τραυματισμένων αστυνομικών.

«Ήρθαμε για να έχουμε την αμεσότερη δυνατή εικόνα και να συμπαρασταθούμε στους συγγενείς των τραυματισμένων αστυνομικών. Πρόκειται για μια άνανδρη δολοφονική επίθεση. Θέλω να εξάρω την αυτοθυσία των αστυνομικών αλλά και να εκφράσω τη βούληση της Πολιτείας να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν όσοι επιβουλεύονται την έννομη τάξη», τόνισε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, μετέφερε τις ευχές του υπουργού Εσωτερικών και του υφυπουργού καθώς και του αρχηγού της ΕΛΑΣ για την ταχεία ανάρρωση των αστυνομικών τονίζοντας ότι: «Είμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι των οικογενειών τους».

Υπογράμμισε, δε, ότι οι έρευνες θα σταματήσουν μόνον όταν υπάρξουν αποτελέσματα.

Μιλώντας για το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε πως η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση των αστυνομικών δεν αρκεί. «Χρειάζεται να ενισχυθεί και από την ίδια την κοινωνία η προσπάθεια αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο», πρόσθεσε.

Πηγή:in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: