Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Ο Τούρκος Πρέσβης αλωνίζει σε Καβάλα και Θράκη

24.06.2008

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Καβάλα σήμερα ο Τούρκος πρέσβης της χώρας μας

Αύριο έχει ένα κύκλο επισκέψεων στις αρχές (γ.γ. περιφέρειας, νομάρχη, πρόεδρος διευρυμένης, δήμαρχο Κομοτηνής), συνάντηση με φορείς συλλόγους και μεμονωμένα άτομα στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας επισκέψεις σε δήμο Σώστη, Αριανών, Φιλύρας κλπ.

Δεν είναι γνωστό τι θέματα θα συζητηθούν στην τριήμερη παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας στην Θράκη, πάντως ο Oguz Celikkol που θεωρείται φαβορί της διπλωματίας της γείτονος σε θέματα Ιράκ, Κούρδων κλπ, με επιτυχή διαχείριση εκεί των κρίσεων, έρχεται ξεκινώντας ένα πρόγραμμα επισήμων συναντήσεων με τις ελληνικές αρχές της περιοχή ξεκινώντας από περιφερειάρχη. Δημήτριο Σταμάτη και συνεχίζοντας με το πρόεδρο της διευρυμένης αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου Γιώργο Μηνόπουλο, το νομάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, ενώ μετά στο κτήριο του γενικού Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής θα δεχθεί μεμονωμένα συλλόγους και παράγοντες της μειονότητας για κατ’ ιδίαν συζήτηση και γνωριμία.

Ήδη από την άφιξή του στην χώρα μας ο κ. Celikkol είχε υψηλόβαθμες συναντήσεις όπως με τον υφυπουργό Εξωτερικών Π. Δούκα για διμερή θέματα οικονομικής διπλωματίας και ειδικότερα στον τομέα των αεροπορικών και οδικών μεταφορών, της ενέργειας και των φυτο-υγειονομικών ελέγχων.

Παράλληλα διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, οι οποίες κατά κοινή εκτίμηση έχουν εισέλθει σε αναπτυξιακή προοπτική, συμβάλλοντας πολλαπλασιαστικά στη βελτίωση και των πολιτικών σχέσεων.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

Βέβαια ο Τούρκος πρέσβης δεν έρχεται τυχαία στην Θράκη, ούτε κάνει αυτό τον μαραθώνιο των επισκέψεων βλέποντας σχεδόν όλους τους μειονοτικούς αιρετούς σε Ροδόπη και Ξάνθη για λόγους πρωτοκόλλου και αβροφροσύνης. Η επίσκεψη, σχολίαζαν καλά γνωρίζουσες πηγές, συνδέεται με το θερμό κλίμα που θα δημιουργήσει η γειτονική χώρα ανεβάζοντας τους τόνους την περίοδο αυτή και το επόμενο διάστημα εγείροντας μειονοτικά δικαιώματα και διεκδικήσεις σε ζητήματα που είναι λυμένα, αλλά κάποιοι επιμένουν να τα οξύνουν και να τα αναδεικνύουν…


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο κ. Oguz Celikkol επισκέπτεται το Ιμαρέτ το σπίτι του Μωχάμετ Άλη στην Καβάλα και θα κάνει βόλτα στην πόλη και έρχεται για να καταλύσει στην Κομοτηνή το βράδυ. Την επόμενη μέρα Τετάρτη ένα κύκλο επισκέψεων στις αρχές (γ.γ. περιφέρειας, νομάρχη, πρόεδρος διευρυμένης, δήμαρχο Κομοτηνής), συνάντηση με φορείς συλλόγους και μεμονωμένα άτομα στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας γεύμα στο Κitchen bar, επισκέψεις σε δήμο Σώστη, Αριανών, Φιλύρας κλπ.

Το απόγευμα είναι η επίσκεψη στον δήμο Σώστη, ενώ θα τον δεξιωθούν σε ταβερνάκι στα Θάμνα και την επόμενη μέρα το βράδυ θα είναι η δεξίωση του συλλόγου επιστημόνων της μειονότητας στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη. Ακολουθεί επίσκεψη στον δήμο Ιάσμου το πρωί και στους τοπικούς φορείς της Ξάνθης με επισκέψεις σε όλους τους μειονοτικούς δήμους πεδινούς και ορεινούς.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή:Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: