Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008

75 χρόνια Ναυτική ΕβδομάδαΓνωριμία με τους ανθρώπους της θάλασσας

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις της "Ναυτικής Εβδομάδας", ενός θεσμού που εφέτος συμπληρώνει 75 χρόνια. Όπως αναφέρει & το κεντρικό μήνυμα, επίκεντρο των ανά την Ελλάδα εκδηλώσεων, είναι "η γνωριμία του κόσμου με τους ανθρώπους της θάλασσας"

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης , κήρυξε την επίσημη έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ», στο Τροκαντερό Παλαιού Φαλήρου, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ναυτικού, Αντιναυάρχου Π.Ν. Γεωργίου Καραμαλίκη και πολλών επισήμων προσκεκλημένων.

Υπό τον τίτλο "Ελάτε να γνωρίσετε τους ανθρώπους της θάλασσας", αρχίζουν οι εκδηλώσεις της "Ναυτικής Εβδομάδας" -που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα- ενός θεσμού που εφέτος συμπληρώνει 75 χρόνια.

Οι βασικοί σκοποί της διοργάνωσης της "Ναυτικής εβδομάδος", είναι:

η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και του Εμπορικού Ναυτικού και η διατήρηση της επαφής των κατοίκων των πόλεων της ενδοχώρας με τα σώματα αυτά, ως παραγόντων εθνικής ισχύος και οικονομικής προόδου,

η διατήρηση της αγάπης μας προς τη θάλασσα, η ανάπτυξη της καλλιέργειας του ναυτικού πνεύματος στους νέους, για την προσέλκυση τους στα ναυτικά επαγγέλματα &

η ανάπτυξη και ενίσχυση του θαλασσίου αθλητισμού και των σχετιζομένων με τη θάλασσα εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2008, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της Ναυτικής Εβδομάδας, που διοργανώνει η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2008, ο υπουργός θα παραστεί στη Δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Βότση και εν συνεχεία θα παραβρεθεί στα εγκαίνια ναυτικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη, ο Αρχηγός του ΓΕΝ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα 2008, εγκαινίασε την έκθεση «Περίπλους Νήσων» στο νέο πολιτιστικό κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η έκθεση η οποία παρουσιάζει χάρτες και χαρακτικά του 16ου έως και του 19ου αιώνα, από τη συλλογή του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, συνδιοργανώθηκε από το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και την πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη.

Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: