Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΞΕΦΡΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

Ποιός ο Έλληνας δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που με την ψήφο του δικαίωσε την Τουρκική Ένωση Ξάνθη»;


Τσετίν Μαντατζί, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Στο γλέντι της Τουρκικής ένωσης Ξάνθης παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο κ. Τσετίν Μαντατζί, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, ο κ. Μεχμέτ Γκιορμές, αντιπρόεδρος Θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, ο κ. Αχμέτ Ρίζα Ντεμιρέρ, Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής και ο κ. Αχμέτ Χατζηοοσμάν, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό Ροδόπης.Ο πρόεδρος Παραράς, πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής παρά τω πρωθυπουργώ, στον οποίον αποδίδονται σχέσεις με τη χούντα, καταδίκασε την Ελλάδα και έδωσε το δικαίωμα στους μουσουλμάνους της Θράκης να δηλώνουν Τούρκοι και με δικαστική απόφαση

Του Χρήστου Μπόκα

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμνλή και πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής είναι ο Έλληνας δικαστής του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ο οποίος με την ψήφο του επικύρωσε την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου που δικαιώνει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.
Ο κ. Πέτρος Παραράς, στον οποίο αποδίδονται σχέσεις με την χούντα, καταδίκασε με την ψήφο του την Ελλάδα συμμετέχοντας στην έκδοση μια απόφασης που δίνει το δικαίωμα στους μουσουλμάνους της Θράκης να πανηγυρίζουν φωνάζοντας ότι είναι πλέον «Τούρκοι και με δικαστική απόφαση».

Παρά το γεγονός ότι κατέχει ένα πολύ σημαντικό κυβερνητικό πόστο και στην ουσία εκ της θέσεώς του εκφράζει την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Παραράς συμφώνησε με μια απόφαση η οποία αποτελεί καίριο πλήγμα για την εξωτερική μας πολιτική και ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για το μέλλον.


Η σημαία του «ανεξάρτητου κράτους» της Δυτικής Θράκης.

«Ακόμα και ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής ψήφισε υπέρ μας», πανηγυρίζουν, από την περασμένη Πέμπτη που δημοσιεύτηκε η απόφαση, οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι την ψήφο του κ. Παραρά..

«Τα παράπονά σας σε εκείνους που ανέλαβαν να υπερασπιστούν τις ελληνικές θέσεις», διαμηνύει σήμερα ο κ. Παραράς ρίχνοντας το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση η οποία παρουσιάστηκε απροετοίμαστη ενώπιον του δικαστηρίου και υποτίμησε την όλη υπόθεση.

«Και να ζητούσα την εξαίρεσή μου ή να μειοψηφούσα, δεν θα άλλαζε τίποτα», υποστηρίζει ο ίδιος και προσθέτει με νόημα: «Δεν ήταν δική μου δουλειά να αποδείξω ότι η συγκεκριμένη Ένωση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη της χώρας, αλλά άλλων…».

Το βέβαιο είναι πάντως ότι ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις για το πώς ένας στενός του συνεργάτης καταδικάζει στην ουσία την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα του.

Πανηγύρι των «Τούρκων Δυτ. Θράκης» στην Προύσα, εν μέσω Τούρκων ντυμένων με στολές πολεμιστών οθωμανών και τραγουδώντας ύμνους και παιάνες.
Παρόντες πολλοί «Έλληνες πολίτες» και «πολίτες της Ε.Ε.» ο αντινομάρχης κ. Χατζηοσμάν, η νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Γκ. Καραχασάν, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, η χήρα Σαδίκ, οι ψευτομουφτήδες Μετέ Ξάνθης και Σερίφ Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ν. Κομοτηνής που καταργήθηκε με απόφαση του Αρείου Πάγου, Αδνάν Σελίμ, ο καταγόμενος από την Ροδόπη βουλευτής Προύσας Μουσταφά Ντουνέρ, ο Ερόλ Κιασήφογλου πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη» Δυτικοθρακιωτών και άλλων αιρωτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κοινοταρχών, ενώ όπως αναφέρει στην ιστοσέλιδα του συλλόγου «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών» ο κ. Κιασήφογλου διαβάστηκε και το μήνυμα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης όπου ακούστηκε και το όνομα του κ. Πετρίδη.

Η Ελλάδα είναι πλέον υποχρεωμένη να πληρώσει χρηματικές αποζημιώσεις στους αυτοαποκαλούμενους «Τούρκους της Θράκης» και να αναγνωρίσει τους συλλόγους που χρησιμοποιούν την επωνυμία «τουρκικός», κάτι που απέρριπτε μέχρι τώρα ο Άρειος Πάγος.

Όπως μάλιστα αναφέρουν έγκριτοι νομικοί, το εντυπωσιακό είναι πως με την απόφαση που συνυπογράφει ο κ. Παραράς, αναγνωρίζεται το δικαίωμα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως προσθέτουν, πως ανοίγει ο δρόμος ώστε να καταργηθεί ουσιαστικά η Συνθήκη της Λοζάνης και η μειονότητα της Δυτικής Θράκης από θρησκευτική να αναγνωρίζεται εθνοτικά ως τουρκική.

Η ομόφωνη καταδίκη του Ευρωδικαστηρίου σε βάρος της Ελλάδας αφορούσε τις αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων για διάλυση των σωματείων Τουρκική Ένωση Ξάνθης και Ένωση Τούρκων Γυναικών Ροδόπης.

Ο ψευδομουφτής Μετέ

Οι δικαστές έκριναν ότι η Ελλάδα, απαγορεύοντας τη λειτουργία των συγκεκριμένων σωματείων, παραβιάζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, όπως αυτό κατοχυρώνεται από το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστικά, στο σκεπτικό των αποφάσεων αναφέρεται «ακόμα και αν πρόθεση των συγκεκριμένων ενώσεων ήταν να προωθήσουν την ιδέα της ύπαρξης μια εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα ή να πολεμήσουν την ελληνική ταυτότητα, οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν απειλή για μια δημοκρατική κοινωνία»!

Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, η ύπαρξη μειονοτήτων και διαφορετικών πολιτισμών μέσα σε μια χώρα αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο μια δημοκρατική κοινωνία οφείλει όχι μόνο να ανέχεται αλλά και να προστατεύει και να υποστηρίζει». Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, δεν έχει αποδειχθεί πως τα μέλη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης έχουν εμπλακεί σε ενέργειες που απείλησαν την δημόσια τάξη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραδέχεται ότι απόψεις ή λέξεις που χρησιμοποιούνται από μέλη των σωματείων, μπορούν να φανούν σοκαριστικές ή απαράδεκτες από τις Αρχές, εν τούτοις η διάδοσή τους δεν αποτελεί αυτομάτως απειλή για τη δημόσια τάξη και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με το παραπάνω σκεπτικό συμφωνεί και ο κ. Παραράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο πυρήνας της απόφασης στηρίζεται στο άρθρο 11. Βάσει λοιπόν αυτού αποφασίσθηκε πως είναι σωστό να λειτουργήσει η Ένωση και αν προκύψει ότι οι δράσεις της διαταράσσουν τη δημόσια τάξη τότε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διάλυσή της. Πρέπει αρχικά η Πολιτεία να αφήσει την Ένωση να ασκήσει το δικαίωμά της».

Στην πράξη βέβαια, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι είχε κριθεί παράνομη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στα γραφεία της είχαν διοργανωθεί οι περίφημες προεκλογικές συγκεντρώσεις , όπου οι εγκάθετοι της Άγκυρας μοίραζαν τις ψήφους της μειονότητας φωνάζοντας: «Τσακίστε τον Τούρκο που θα ψηφίσει Έλληνα», και αποκαλώντας τους Έλληνες «γκιαούρηδες».

Δεν είναι λίγες άλλωστε οι επίσημες καταγγελίες Πομάκων και μουσουλμάνων για «βίαιες προσπάθειες εκτουρκισμού τους από μέλη της Τουρκικής Ένωσης».

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση του στην ψηφοφορία, ο κ. Παραράς «καρφώνει» στην ουσία τους εκπροσώπους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι υπερασπίζονταν τις ελληνικές θέσεις, για τον τρόπο που χειρίστηκαν την όλη υπόθεση. «Εγώ κάλυπτα τη θέση του δικαστή και όχι της υπεράσπισης της Ελλάδας. Έπρεπε λοιπόν οι αρμόδιοι να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα ντοκουμέντα ώστε να πείσουν και τους υπόλοιπους δικαστές για το ποιόν της συγκεκριμένης Ένωσης. Αυτό άλλωστε πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα ως χώρα για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Άλλωστε τα γεγονότα του Κοσσόβου πρέπει να μας αφυπνίζουν».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

Ποιά όμως είναι στην πραγματικότητα η Τουρκική Ένωση Ξάνθης;

Προτεραιότητά της, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η «μετάλλαξη» της μειονότητας από μουσουλμανική σε τουρκική, η αλλαγή δηλαδή από θρησκευτική σε εθνική.

Η δικαστική περιπέτεια της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης στα ελληνικά δικαστήρια κατέληξε το Ιανουάριο του 2005. Τότε, ο Άρειος Πάγος, αποφάνθηκε την τελεσίδικη διάλυση της Ένωσης καθώς «οι σκοποί του Σωματείου είναι παράνομοι και αντίθετοι στην ελληνική δημόσια τάξη, λόγω της αντίθεσής τους προς τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Το Καταστατικό της Ένωσης που αποτέλεσε και την αιτία για την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου, ανέφερε ότι οι σκοποί της Ένωσης είναι «όπως εργαστεί υπέρ της πνευματικής , σωματικής και ψυχικής διαπαιδαγώγησης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, να δημιουργήσει μεταξύ αυτών ειλικρινείς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης και να συμβάλει εις την μεταξύ Τούρκων της Δυτικής Θράκης διάδοση των πνευματικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων των παρελθουσών εκ της Τουρκίας μεταπολιτεύσεως».

Στην ουσία δηλαδή κάνει αναφορά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα όπως ορίζει η διεθνής Συνθήκη.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Του Αντώνη Σρόϊτερ


Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι το αποφάσισαν. Τελικά εμείς είμαστε οι καταπιεστές που βασανίζουμε τη μουσουλμανική μειονότητα και δεν την αφήνουμε να εκφραστεί ελεύθερα και να αυτοπροσδιοριστεί ατομικά ή συλλογικά ως «τουρκική». Για να το λένε οι Ευρωπαίοι και να μας καταδικάζουν κιόλας, δεν μπορεί, έτσι θα είναι. Πώς να διαφωνήσεις, άλλωστε, όταν η απόφαση φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός Έλληνα δικαστή με κυβερνητική θέση….

Δεν μπορώ να μη σκεφτώ όμως τι κάνουν οι φίλοι μας «δημοκράτες» Ευρωπαίοι με τις δικές τους μειονότητες που ζητούν δικαιώματα και αυτονομία. Όταν το πρόβλημα χτυπάει τη δική τους πόρτα, η δημοκρατία και ο αυτοπροσδιορισμός πάνε «περίπατο».

Στην Ιταλία, οι κάτοικοι της Παντάνια που ζητούν ανεξαρτησία των βορείων περιοχών της Λομβαρδίας φυλακίζονται.


Βάσκοι αυτονομιστές
Στην Ισπανία οι φυλακές είναι γεμάτες Βάσκους που καταδικάστηκαν επειδή δημόσια ζήτησαν αυτονομία.

Στη Γαλλία οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει να εξαρθρώσουν τα «κακοποιά στοιχεία» του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Κορσικής που επιδιώκουν την απόσχιση του νησιού, και στο Βέλγιο οι Βαλώνοι καταγγέλουν τους Φλαμανδούς που είναι πλειοψηφία για καταπίεση και διώξεις.

Υπάρχουν και άλλοι «κακοί καταπιεστές» σαν και εμάς λοιπόν ανάμεσα στους φίλους μας τους Ευρωπαίους. Μόνο που γι αυτούς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σιωπά. Και βέβαια ντόπιοι δικαστές που να καταδικάζουν την ίδια τους τη χώρα υπάρχουν…..

ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ , ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Των Χρήστου Μπόκα – Κυριάκου Κεσίσογλου


Χαρές και πανηγύρια για το μειονοτικό κατεστημένο της Δυτικής Θράκης έφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαιωμάτων που δικαίωσε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Στα γλέντια μάλιστα που στήθηκαν στα γραφεία της Ένωσης και αργότερα σε κέντρο διασκέδασης έλαβαν μέρος σχεδόν όλοι οι άρχοντες της μειονότητας, οι οποίοι στην ουσία Αποτελούν και τα εκτελεστικά όργανα των επιταγών της Άγκυρας. Ανάμεσά τους και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου…

«Είμαστε Τούρκοι και με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», φώναζαν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών που στήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, σαν κάποιοι να ήταν έτοιμοι από καιρό περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Μέσα σε λίγες ώρες πλήθος κόσμου κατέκλυσε τα γραφεία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί, και επιδόθηκε σε ξέφρενο γλέντι.

Με συνθήματα όπως «ζήτω η πατρίδα μας η Τουρκία» και «είμαστε περήφανοι που είμαστε Τούρκοι» μερίδα μουσουλμάνων της περιοχής δημιούργησε μια άκρως εθνικιστική ατμόσφαιρα, αποδεικνύοντας παράλληλα τι σημαίνει γι αυτούς η αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι οργανωτές πανηγυρικών εκδηλώσεων μάλιστα φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι για την απόφαση του δικαστηρίου, γι αυτό είχαν ναυλώσει λεωφορείο ώστε να μεταφέρουν τον κόσμο από την Κομοτηνή και τα μειονοτικά χωριά στην Ξάνθη.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης με οικοδεσπότη τον κ. Οζάν Αχμέτογλου, πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και τον κ. Ορχάν Χατζηϊμπράμ, δικηγόρο και εκπρόσωπο της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Oρχάν Χατζηϊμπράμ, πολιτευτής Ν.Δ

Ο κ. Χατζηϊμπράμ ήταν ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, ενώ προεκλογικά δηλώνει «είμαι Τούρκος» ζητώντας την ψήφο των πολιτών του Νομού Ξάνθης, για «να μπω», όπως έλεγε, «στη Βουλή και να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η μειονότητα της Θράκης να αναγνωριστεί ως τουρκική».
Τσετίν Μαντατζί, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν ο κ. Αχμέτ Ρίζα Ντεμιρέρ, Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, ο κ. Τσετίν Μαντατζί, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, και ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ροδόπης.

Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Στις εκδηλώσεις όμως παραβρέθηκαν και απεσταλμένοι του τουρκικού κράτους, όπως ο κ. Μεχμέτ Γκιορμές, αντιπρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων της γείτονος.

Το γλέντι των εγκάθετων της Άγκυρας όμως είχε και συνέχεια, καθώς σύσσωμο το πλήθος μεταφέρθηκε στο κέντρο «Πολιτεία», όπου επιδόθηκαν σε φαγητό και χορούς. Από μια τέτοια συγκέντρωση βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ψευδομουφτής Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ, γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις, μιας και όπως είχε φανεί από τα βίντεο που αποκάλυψε η εφημερίδα μας, αποκαλεί τους Έλληνες «γκιαούρηδες».

ΜΟΝΟ Η ΗΡΩΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την ώρα που οι εκλεκτοί της ελληνικής κυβέρνησης ξεπουλούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ηρωική δασκάλα κυρία Χαρά Νικοπούλου υπερασπίζεται τη χαμένη τιμή της Ελλάδας.

Η κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, δασκάλα στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου, οργάνωσε και συνόδευσε τους μαθητές της στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η κυρία Νικοπούλου, αν και δέχτηκε με τον πλέον άνανδρο τρόπο την οργή του φιλοτουρκικού κατεστημένου στην Θράκη που την έστειλε στο νοσοκομείο με ένα σπασμένο χέρι, όχι μόνο δεν έριξε λευκή πετσέτα, αλλά υπερασπίστηκε την τιμή της Ελλάδας και μαζί με τους μαθητές της τίμησαν την εθνική μας επέτειο.

Πηγή:Πρώτο Θέμα
Αρ.φυλ.162
Κυριακή 30 Μαρτίου 2008
Σελ.6-7

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την σημαία και τον χάρτη που δείχνουν τα σχέδια της τουρκίας γιατί τα βάζεις συνέχεια?? τα είδαμε σε παλιότερα ποστ, τι θέλεις να εμπεδώσουμε την ήττα μας δηλαδή??? Έτσι προπαγανδίζεις τις θέσεις των τούρκων..!!!βγάλε τα γαμημένα τα τούρκικα σύμβολα και το χάρτη της απληστίας!! τα είδαμε!!