Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ (συνέχεια)ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΛ.ΚΟΣΜΟ" (ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ!)

Με χαρά, είδα σήμερα το εξής άρθρο, αναρτημένο στο site του Ελ. Κόσμου, σχετικά με την χρηματοδότηση ΜΚΟ, όπως το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που είχαμε γράψει εδώ. Από το δημοσίευμα βγαίνει ένα λαυράκι και μια απορία:

1. Ποιά είναι αυτή η "Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (Ε.Τ.Ε.Π.Ε.); Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.. Πιο κάτω!

2. Η Ντόρα απ' ότι διαβάζουμε, ΑΠΕΦΥΓΕ να απαντήσει εαν χρηματοδοτεί ΜΚΟ οι οποίες είναι "βιομηχανίες" μηνύσεων και συκοφάντησης της Ελλάδας, αλλά "ανακάλυψε" μια ΕΤΕΠΕ η οποία πήρε 30000€...

Προχωράμε:Ιδού ολόκληρο το άρθρο, που πολύ ευγενικά μας έστειλε και με mail ο συντάκτης του:

"ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ...ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ

21 - 03 - 2008

ο Παναγιώτης Δημητράς

30.000 Ευρώ εισέπραξε από το Υπουργείο Εξωτερικών - προφανώς για το έργο του υπέρ της χώρας μας - ο Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός σε όλους από την δράση του μέσα από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου, ημέρα αντιρατσιστικής δράσης, μαθαίνουμε ότι τελικά αυτός ο αγώνας επιβραβεύεται από το Ελληνικό Κράτος.

Και δεν επιβραβεύεται απλά ηθικά, με ένα μπράβο ή ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά με μετρητό!

Σε αντίθεση βέβαια με τον αγώνα κάποιων άλλων ανθρώπων, όπως παραδείγματι χάριν των βετεράνων της Κύπρου, οι οποίοι ζητούν να μπαίνουν σε νοσοκομεία.

Ε, ας πρόσεχαν κι αυτοί και αντί να τρέχουν στα βουνά και στα λαγκάδια, πολεμώντας με Τούρκους για να υπερασπιστούν την Κύπρο, ας καθόντουσαν σπίτι τους, σε κάποιο «υψηλών προδιαγραφών» προάστειο, να κάνουν τους «αντιρατσιστές» για να τα... τσεπώνουν!

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνι Γεωργιάδη προς τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και ανάπτυξης. Στην ερώτηση του περί χρηματοδότησης του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι», η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κράτος μία άλλη Μ.Κ.Ο. που έχει εκπρόσωπο τον Παναγιώτη Δημητρα, με την επωνυμία "Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (Ε.Τ.Ε.Π.Ε.).

Η οποία μάλιστα εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ, για να το διαθέσει σε ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας αλλοδαπών γυναικών.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σαφώς άφησε υπόνοιες ως προς την χρήση των χρημάτων αυτών. Και για να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε τίποτε κομμάντα της εταιρείας να συλλαμβάνουν κάποιους σωματέμπορους.

Στο παρελθόν, από τον «Ελεύθερο Κόσμο» έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στις αν μη τι άλλο... περίεργες σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Μ.Κ.Ο. που παράγουν «αντιρατσιστικό» έργο και των διαφόρων «κονδυλίων» Υπουργείων.

Σήμερα που αποδεικνύεται επίσημα η χρηματοδότησή τους, δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε δικαιωμένοι. Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι εξίσου δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται και ο Δημητράς, ο οποίος επιβραβεύτηκε για την... «κοινωφελή» του δράση από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Εμείς βέβαια οι απλοί πολίτες, οι «πληβείοι» που ποτέ δεν έχουμε λάβει χρηματοδότηση από κάποιο Υπουργείο αναρωτιόμαστε σε πόσες οργανώσεις είναι ο Δημητράς και πόσες από αυτές χρηματοδοτούνται καθώς και από ποιους άλλους εκτός από το Ελληνικό Κράτος.

Γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ακούσει για την «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας». Υπάρχουν άραγε και άλλες τέτοιες οργανώσεις, τις οποίες «αντιπροσωπεύει» ο Δημητράς ή στις οποίες συμμετέχει;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, απαίτησε να ελεγχθεί η Εταιρεία αυτή, που αντιπροσωπεύει ο Δημητράς ως προς την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο χρηματοδοτήθηκε. Θα αναμένουμε με πολύ αγωνία τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού."

Λοιπόν εμείς το ψάξαμε λίγο :

Εδω, θα πληροφορηθείτε ότι "Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), διαχείριζόμενη από την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ) (Αριθμός Μητρώου ΜΚΟ ΥΔΑΣ/Υπουργείου Εξωτερικών 306), δραστηριοποιείται στα πλαίσια της «Α.Σ. Ειρήνη» για την -κυρίως δικαιωματική και νομική- υποστήριξη για κοινωνική και επαγγελματική (επαν)ένταξη μελών της ομάδας στόχου των άνεργων, κακοποιημένων γυναικών.
Επικεντρώνεται στα θύματα εμπορίας γυναικών, είτε αναγνωρισμένα από την πολιτεία είτε χαρακτηρισμένα από ΜΚΟ. Επίσης, έχει την ευθύνη της διακρατικής συνεργασίας της «Α.Σ. Ειρήνη» για το έργο “Kyrene (Κυρήνη)” με τις αναπτυξιακές συμπράξεις (ΑΣ) της Μεγάλης Βρετανία “Women on the Move” και της Αυστρία “ Sophie - BildungsRaum für Prostituierte,” για την ανάπτυξη τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και στρατηγικών για την κοινωνικό-οικονομική επανένταξη περιθωριοποιημένων γυναικών, περιλαμβανομένων των εργαζόμενων του σεξ και των θυμάτων εμπορίας προς καταναγκαστική πορνεία.

"Αν αυτό δεν είναι μεγάλο ΠΑΡΑΜΥΘΙ, για να τρώνε τα λεφτά μας στα δικαστήρια όπου λυσσωδώς συκοφαντούν την Ελλάδα, τότε τι είναι;

Τώρα, εδώ, θα δείτε τα στοιχεία της "ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ":
Εταιρεία Επικοινωνιακής & Πολιτικής Έρευνας
960-86206
Ειρήνης 92, 14561 Αγ. Παρασκευή
Τηλ.: (210) 3472259
Fax: (210) 6018760

Υπεύθ.: Δημητράς, Παν.

Και εδώ, βλέπετε ότι (απ' όσο εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω), ότι ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!! (ή τουλάχιστον, η ΕΤΕΠΕ είναι Μητρική του ΕΠΣΕ)..

Ταυτόχρονα σε αυτή την μνημειώδη ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ (του ΕΠΣΕ!)

βλέπετε το μέγεθος της ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ και της ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Εκεί θα δείτε ότι στη λίστα των ΜΚΟ, ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ φιγουράρουν μαζί, σαν ένα και το αυτό πράγμα!ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ!!!

Αυτό είναι ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ κύριοι!

Και ένα τελευταίο, ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο: Ξεκαθαρίζεται εδώ, ότι η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΥΠΕΞ της ΕΛΛΑΔΑΣ, ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ είναι ένα και το αυτό πράγμα ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΕΚΡΥΨΕ την αλήθεια, αποκρύπτοντας το ΕΠΣΕ και μιλώντας για την "άγνωστη" ΕΤΕΠΕ" που κανείς δεν έχει ακούσει !!!! Ισως αυτός να είναι κι ο λόγος που ο κ. Δημητράς χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα για την οργάνωσή του!

Η "παραλλαγή" !κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, για ψάξτε το ακόμα λίγο!

Πηγή:skinious

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[...]Euromosaic and Equal programs[...]Αυτή είναι μιά άλλη πίστα για να το ψάξουμε. Το Equal στην Ελλάδα είχε ένα πρόγραμμα για την ένταξη των ξένων μεταναστριών επειδή το κέντρο που το χειριζόταν έχει λεσβιακό σοξουαλικό προσανατολισμό.

Το πρόγραμμα πολύ μεγαλεπήβολο αλλά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός σοβαρός σχεδισμός και έλεγχος δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει ποτέ. Το πρόγραμμα δίνει δυνατότητες σε όσους μπορούν να παρουσιάζουν μια υποτυπώδη δράση αλλά κυρίως τεκμηριωμένες αναφορές στο κέντρο να τσεπώνει άνετα χρήματα από την ΕΕ και την Ελλάδα για να τα φέρει βόλτα. ΙΜΗΟ η Ντόρα δεν ήξερε επειδή υπάρχουν πολλοί δαίδαλοι στις ΜΚΟ.

Αν ήθελε όμως σίγουρα θα μποσούσε να ξέρει όπως έμαθε ο Άδωνις. Και να τους κόψει την χρηματοδότηση αφήνοντας τους ρέστους τώρα που τους άφησε και ο μεγάλος...

Ανώνυμος είπε...

Απολαύστε τους!


http://www.youtube.com/watch?v=sZxg2o7YB3g