Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008

25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγένθυνση-Η υπεύθυνη δήλωση που έστειλαν για να τη συμπληρώσουν οι γονείς

Παρέλαση στους ακριτικούς Ευζώνους στα σύνορα με τα Σκόπια οργανώνουν για την 25η Μαρτίου δύο Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του Κιλκίς. Μάλιστα, μαθητές υποστηρίζουν, ότι τους είπαν πως θα κρατούν πανό που θα αναγράφουν

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος κάλεσε «να μην κάνουμε κινήσεις που θα αποδυναμώσουν τη διαπραγματευτική μας θέση». Ωστόσο, οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής λένε, ότι κάθε χρόνο μαθητές της Θεσσαλονίκης πάνε σε ακριτικά χωριά και κάνουν παρέλαση.

Ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «για να γίνει μια τέτοια εκδήλωση, πρέπει να γίνει αίτημα από τον Δήμαρχο της περιοχής, ο οποιος δεν έχει υποβάλλει και πρέπει να σας πω, ότι οι μαθητές των σχολείων -των Δημοτικών ιδιαίτερα- και των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν μπορούν να αποτελούν οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης».

Ωστόσο, ο δάσκαλος του ενός εκ των δύο Δημοτικών Σχολείων Κώστας Σαμοΐλης υποστηρίζει από την πλευρά του, ότι «το υπουργείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, γιατί είναι μέρα αργίας». Ήδη 65 γονείς έχουν υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε απο τους δασκάλους για την συμμετοχή των παιδιών τους στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τον πανηγυρικό της ημέρας στο χωριό θα εκφωνήσει ο Κώστας Ζουράρις. Οι εκδρομείς στην επιστροφή τους προς Θεσσαλονίκη θα επισκεφθούν και το φυλάκιο στο Τελωνείο των Ευζώνων

Πηγή:alphatv.gr

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Δάσκαλοι Δημοτικών της θεσσαλονίκης διοργανώνουν μαθητική παρέλαση στο συνοριακό χωριό ΕΥΖΩΝΟΙ στις 25 Μαρτίου.

Η συμμετοχή των μαθητών εγκρίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Μία κίνηση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην φαλκιδευμένη εκπαίδευση που επιβάλουν οι Αμερικάνικες πολυεθνικές και το ΝΑΤΟ μέσω των βιβλίων όπως αυτό της κ.Ρεπούση.

Μία αντίδραση στο ξεπούλημα της ιστορίας μας για μερικά δολάρια.

Έσπευσαν να αντιδράσουν από τον Ριζοσπάστη, την εφημερίδα που για πάνω από 30 χρόνια διακήρυττε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

Παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Το ΚΚΕ που για λογαριασμό του ΤΙΤΟ... ήθελε να παραδώσει την Μακεδονία στους 3000 "Μακεδόνες" που ψήφισαν το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ αγνοώντας πάνω από 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Έχουν άποψη για την Μακεδονία αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το παιδομάζωμα των Μακεδονόπουλων και τη δυστυχία που προξένησαν σε τόσες χιλιάδες οικογένειες που βρέθηκαν στο δρόμο του κόκκινου φασισμού.

Έρχονται λοιπόν από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ , από την Αθήνα , να μιλήσουν για πατριδοκάπηλους Μακεδόνες που ΖΟΥΝ και πονούν τη Μακεδονία.

Ο Ριζοσπάστης έγραψε...

Στέλνουν μαθητές να παρελάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ!Δάσκαλοι δύο σχολείων της Θεσσαλονίκης, με την ανοχή αν όχι έγκριση της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, ζητούν από μαθητές τους να πάνε στους Ευζώνους, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, στις 25 του Μάρτη, για να παρελάσουν

Η υπεύθυνη δήλωση που έστειλαν για να τη συμπληρώσουν οι γονείς

Παρέλαση μαθητών στους Ευζώνους του Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ανήμερα της 25ης του Μάρτη, οργανώνουν δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων 49ου και 50ού Θεσσαλονίκης(!), με την ανοχή, τουλάχιστον, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και επιδιώκουν τη συναίνεση των γονιών για τη συμμετοχή των παιδιών τους στις «εθνοσωτήριες» εκδηλώσεις που στήνουν στο όνομα της υπεράσπισης της μίας και μοναδικής Ελληνικής «Μακεδονίας».

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του 50ού Δημοτικού Σχολείου, Τ. Μεντεσίδης, και ο δάσκαλος του 49ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Σαμοΐλης, μέρες τώρα, προετοιμάζουν το κλίμα στις αίθουσες. Και χτες έστειλαν με τα παιδιά τις αναγκαίες υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους, ακόμη και τη συμμετοχή τους ως συνοδών. Η πρωτοβουλία σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευζώνων.Οπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που αποκαλύπτει ο «Ρ», «την Τρίτη 25 Μαρτίου, μαθητές των σχολείων μας θα παρελάσουν στο ακριτικό χωριό Εύζωνοι Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια...». Και οι γονείς καλούνται να ...δηλώσουν υπεύθυνα «ότι επιτρέπω στο παιδί μου να πάρει μέρος στην ανωτέρω εκδήλωση»...

Στη διάρκεια της «εκδρομής» οι διοργανωτές θα βάλουν τους μαθητές να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευζώνων και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει. Τους προορίζουν για ακροατήριο του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος έχει οριστεί να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της μέρας. Και στο τέλος θα τους βάλουν να παρελάσουν στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Στη διάρκεια της επιστροφής θα πάνε τους μαθητές και στο Τελωνείο των Ευζώνων, όπου θα επισκεφθούν το φυλάκιο. Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Ζουράρις μαζί με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και τον Στέλιο Παπαθεμελή ήταν οι κεντρικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου -εθνικιστικό παραλήρημα για τη «Μακεδονία», που πραγματοποιήθηκε στις 5 του Μάρτη στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία των Παμμακεδονικών Οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος του 4ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Καψάλης, θεώρησε ότι, εφόσον πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, δεν υπάρχει λόγος να παρέμβει και να τη σταματήσει!...

Ετσι, αποκαλύπτεται ότι κάποιοι δε διστάζουν να χρησιμοποιούν και ανυποψίαστους μαθητές και επιχειρούν να αναβιώσουν τις μέρες των εθνικιστικών σοβινιστικών συλλαλητηρίων του 1992, όταν ορισμένοι δήλωναν έτοιμοι «να πάμε να πάρουμε τα Σκόπια» και έστηναν πάλι παρελάσεις στους Ευζώνους. Το χειρότερο είναι ότι σ' αυτή την απαράδεκτη επιχείρηση συμμετέχουν και διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης.Είναι η άλλη όψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης που οικοδομείται βήμα βήμα και ανακηρύσσει επικίνδυνους τον Πικάσο και τον Τ. Ουίλιαμς.

«Γονείς και δάσκαλοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε ενέργειες που υποδαυλίζουν την εκρηκτική κατάσταση που ζούμε στην περιοχή μας», σημείωσε ο Γιάννης Νοττάκης, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, για να προσθέσει: «Οσοι πρωταγωνιστούν σε τέτοιες δράσεις, καλλιεργούν έναν ψεύτικο και επικίνδυνο πατριωτισμό στους μαθητές του Δημοτικού. Ο αληθινός πατριωτισμός στηρίζεται στην ανάπτυξη της φιλίας των λαών, στην πραγματική αίσθηση και γνώση του δικαίου, στη διδασκαλία της ιστορίας των λαών και της περιοχής. Αλλά η πραγματική ιστορία, η αληθινή ιστορία των λαών, δε διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία και οι κύκλοι που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι αυτοί που αρνούνται την αληθινή ιστορία και επενδύουν στον καλλιεργούμενο εθνικισμό».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει ευθύς εξ αρχής είναι μία ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ παρέλαση εντός των Σκοπίων. Οι μαθητικές κατά μήκος των συνόρων είναι απλώς ανοησίες!