Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007

Ζητούνται απάτριδες, ανθέλληνες, νεοφιλελεύθεροι και αντιδραστικοί

Παναγιώτης Δημητράς:

η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι απόρροια του γεγονότος πως αυτό το νεοσύστατο κόμμα από την αρχή επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και περιέλαβε στη διακήρυξη και στο πρόγραμμά του ολοκληρωμένες θέσεις ακόμα και σε θέματα «ταμπού» για την ελληνική κοινωνία, όπως οι μειονότητες, το κοσμικό κράτος, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων κ.τ.λ.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι στο παλαιό πολιτικό σκηνικό της συγκρούσεως της Αριστεράς με την Δεξιά ή - αν θέλετε - του καπιταλισμού με τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό έχει προ καιρού πέσει η αυλαία. Όλο και περισσότερο ακούγεται δε, ότι στην σημερινή πολιτική σκηνή, τόσο την παγκόσμιο, όσο και την εθνική, ο σοσιαλιστικός και κομμουνιστικός διεθνισμός συναντά τον καπιταλισμό και ανοίγουν μαζί ένα νέο μέτωπο κατά των εθνικών κρατών και των ιδιαιτεροτήτων τους, με μοναδικό αντίπαλο τον εναπομείναντα πατριωτισμό των κατά τόπους κοινωνιών.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, το σκηνικό δεν είναι διαφορετικό. Είναι απλά πιο ασαφές. Τα παραδοσιακά κόμματα δεν έχουν πια ιδεολογική ταυτότητα και άγονται και φέρονται με γνώμονα το πολιτικό κόστος, την διαφθορά και την διαπλοκή με ντόπια κυρίως οικονομικά συμφέροντα.

Σ’ αυτό το νέο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής αντιπαραθέσεως έκανε ήδη την εμφάνισή του ο πατριωτικός πόλος με την πανηγυρική είσοδό του ΛΑ.Ο.Σ. στο κοινοβούλιο.

Η άλλη πλευρά, αυτή της παγκοσμιοποιήσεως, της κακής παγκοσμιοποιήσεως πιο σωστά, δείχνει να μην έχει βρει το κόμμα - όχημα που θα την εκπροσωπήσει, αφού τόσο η «δεξιά» Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες ανάμεσα στα διεθνιστικά τους ιδεώδη, τις αντικαπιταλιστικές τους καταβολές και τον άκρατο λαϊκισμό τους. Ίσως να μην έχουν και άδικο αυτοί που λένε ότι ο δικομματισμός έκλεισε τον κύκλο του και τα σημεία διαλύσεως που ήδη φάνηκαν στο ΠΑΣΟΚ θα πλήξουν σύντομα αμοιβαία και την Νέα Δημοκρατία, η οποία - ας μην ξεχνάμε - στο «να μη βγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» ισορροπεί.

Διέξοδο στο αδιέξοδο της Νέας Τάξεως θα δώσουν όσοι δεν αντιμετωπίζουν τους φραγμούς των ανωτέρω, αλλά και δεν ντρέπονται και να το πουν. Δεν ντρέπονται να καταφερθούν κατά της πατρίδος τους, δεν ντρέπονται να υποστηρίξουν οποιονδήποτε αντίκειται στα συμφέροντά της, δεν ντρέπονται να συναλλάσσονται με αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που υπονομεύουν την ειρήνη παγκοσμίως, προς όφελος των ιδεοληψιών τους. Μ’ άλλα λόγια, σ’ όσα πρεσβεύουν η λέξη Ελλάδα περισσεύει.

Η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» και η δικτύωσή της στην Ελλάδα

Μία τέτοια ομάδα ανθρώπων φαντάζει να είναι και αυτή που ίδρυσε τον Απρίλιο του 2007 το κόμμα Φιλελεύθερη Συμμαχία, το οποίο εμφανίζεται με μία ξεκάθαρη νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Δεν θα το λέγαμε έτσι αβασάνιστα αυτό, αν δεν διαπιστώναμε ότι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του εν λόγω κόμματος συμπεριελαμβάνετο και το όνομα του κ. Παναγιώτη Δημητρά.

Μερικές από τις θέσεις του κόμματος:

-Υποστήριξη της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας

-Μείωση των εξοπλισμών

-Κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας

-Αποποινικοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών

-Πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων

-Οικογένεια με ομοφυλόφιλους γονείς

-Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας

-Αντικατάσταση του θρησκευτικού όρκου με πολιτικό όρκο

-Η (επανα)χορήγηση της ιθαγένειας στους ανιθαγενείς και άδειας επιστροφής στην Ελλάδα των μη Ελλήνων το γένος μαχητών του εμφυλίου πολέμου.

-Αντιπαλότητα προς την αναβίωση του αντισημιτισμού και της προκατάληψης απέναντι στους Εβραίους και την απόρριψη του προσχήματος του «αντισιωνισμού».

Ως ιδεολογία τους διακηρύσσουν τον Οικονομικό - κοινωνικό - πολιτικό φιλελευθερισμό. Αν ψάξει όμως κανείς και ακούσει και τις ομιλίες των στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος θα διαπιστώσει ότι πρότυπό τους έχουν τον αμερικανικό νεοφιλελευθερισμό, όπως αυτός διακηρύσσεται από το Heritage Foundation και από άλλες τολμηρά φιλελεύθερες δεξαμενές σκέψεως, σε μεγάλο μέρος των οποίων χρηματοδότης εμφανίζεται - ποιος άλλος - ο Τζωρτζ Σόρος.

Άλλωστε, ο Σόρος είναι που τον τελευταίο καιρό κάνει τα πάντα ώστε να επιτύχει την αποποινικοποίηση της χρήσεως ναρκωτικών όπου μπορεί και ειδικά στην Αμερική. Ίσως, λοιπόν, να μην αποτελεί σύμπτωση και η συνωνυμία με την «Φιλελεύθερη Συμμαχία», το αποσχιστικό κόμμα του Μαυροβουνίου, το οποίο ο Σόρος στήριζε από το 2000, με σκοπό να ιδρύσει τράπεζα στο Μαυροβούνιο.

Σίγουρα δε, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα στελέχη του κόμματος στις προσωπικές τους ιστοσελίδες έχουν συνδέσμους προς ιστοσελίδες του Μητσοτακέικου, του Χατζηδάκη, των νεοφιλελευθέρων Πασόκων, Ανδρουλάκη, Μάνου και Ανδριανόπουλου, του Μανδραβέλη, στο blog του Νίκου Δήμου και άλλων ομοϊδεατών του, ενώ σε ιστοσελίδα που διατηρεί ο Πρόεδρος του κόμματος αρθρογραφεί ο Παύλος Βοσκόπουλος, ηγετική φιγούρα του Ουρανίου Τόξου, το οποίο - ω τι σύμπτωση! - συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ομάδα «Ελεύθερη Συμμαχία».

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, τα επόμενα χρόνια, με την πλήρη αποσύνθεση που παρουσιάζουν τα μεγάλα κόμματα να δούμε όλους αυτούς τους κυρίους να συναντώνται σ’ έναν φορέα, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της Νέας Τάξεως στην Ελλάδα.

Κλείνει το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι

Την περασμένη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι το Διεθνές Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, επισήμως «Διεθνής Ομοσπονδία του Ελσίνκι» χρεοκόπησε.

Αυτό ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ο υπογράφων ως «τέως» Πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Ούλριχ Φίσερ. Ο λόγος; «Η βαθιά οικονομική κρίση που προκλήθηκε στην Ομοσπονδία εξαιτίας ενός οικονομικού εγκλήματος. Ο τέως οικονομικός διαχειριστής της IHF προανακρίνεται, αφού ομολόγησε ότι έχει καταχρασθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν για αρκετά χρόνια».

Ίσως βέβαια αυτά να είναι προσχήματα και απλά να έφτασε η στιγμή που η Νέα Τάξη θα αναζητήσει πιο δυναμική εκπροσώπηση μέσα από κομματικά σχήματα και προσωπικότητες. Πάντως, όπως και να ‘χει ο κ. Δημητράς, ηγέτης της οργανώσεως «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι» πρέπει να αναζητήσει άλλο όχημα για να καρφώνει τη χώρα του σε κάθε ευκαιρία στα διεθνή όργανα και δικαστήρια. Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την συμμετοχή του στην «Φιλελεύθερη Συμμαχία», ίσως να το βρήκε ήδη...

Πηγή:resaltomag

2 σχόλια:

libertarian είπε...

Δεν μας χρηματοδοτεί ο George Soros (που κολλάει αυτός;!;), ο Steve Jobs το κάνει :D

Ότι του κατέβει λέει αυτό το περιοδικό. Για παράδειγμα το Heritage είναι συντηρητικό think tank...

Ανώνυμος είπε...

Για να πάρετε μιαν ιδέα για τον ανεκδιήγητο Π. Δημητρά και το παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσινκι επισκεφθήτε τον παρακατω σύνδεσμο: http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/profile.html

Παραθέτω μόνο μια φράση από την "αποστολή" του παρατηρητηρίου:

"Το 1994 το ΕΠΣΕ ξεκίνησε την εκπόνηση λεπτομερών εκθέσεων για όλες τις εθνικές, εθνογλωσσικές και τις μεγαλύτερες θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες στην Ελλάδα, (Μακεδόνες και Τούρκοι, Αρβανίτες, Πομάκοι και Βλάχοι, Καθολικοί, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Προτεστάντες και Νέα Θρησκευτικά Κινήματα), καθώς και για τις ελληνικές μειονότητες σε Αλβανία και Τουρκία και για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα"

Προσέξτε πως ονομάζει τους σκοπιανούς και τους μουσουλμάνους της Θράκης και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας!