Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

«ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΜΥΓΑ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!


Γκιουλ και ψευδομουφτήδες

Την ώρα που ο Θ. Ρουσόπουλος θεωρεί φυσιολογική τη λειτουργία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, οι εγκάθετοί της ενθαρρυμένοι από την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης – διακινούν δημοσίως αποσχιστικά σενάρια.

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του «γιαλαντζί» θρησκευτικού ταγού της μειονότητας σε ακροατήριο φανατισμένων Τούρκων φοιτητών

Του Χρήστου Μπόκα

Ακόμη και τη δική τους σημαία παρουσιάζουν τώρα οι εγκάθετοι της Άγκυρας στη Δυτική Θράκη, ενθαρρυμένοι από την αδράνεια της επίσημης πολιτείας.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί μέσω του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου φυσιολογική την λειτουργία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ακόμη και με την ψήφο κυβερνητικών στελεχών στο Ευρωδικαστήριο, εκπρόσωποι του κατεστημένου της μειονότητας ταξιδεύουν στην Τουρκία, πραγματοποιούν επαφές και παρομοιάζουν την Ελλάδα με μια «ενοχλητική μύγα»….

Η νέα πρόκληση έρχεται και πάλι από τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ, τον «γιαλαντζί» θρησκευτικό εκπρόσωπο των μουσουλμάνων της Θράκης .


«Τα χρώματα της σημαίας μας στη Θράκη είναι το πράσινο, το μαύρο και το λευκό», ανέφερε σε ομιλία του στο τουρκικό Πανεπιστήμιο του Μπαλικεσίρ, παραπέμποντας στη σημαία της «Προσωρινής Κυβέρνησης Δυτικής Θράκης» ή «Τουρκικής Κυβέρνησης Γκιουμουλτζίνας», που είχε συσταθεί το 1913 κα επιβίωσε μόλις ενάμιση μήνα.

Ο κ. Μετέ από τη μία αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και από την άλλη επιδίδεται, όπως ο ίδιος τόνισε, σε έναν αγώνα ώστε «οι μουσουλμάνοι- Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να αναπτύξουν τουρκική συνείδηση».

Μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δίνει το δικαίωμα του «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» στη μειονότητα, οι εγκάθετοι της Άγκυρας μπορούν άλλωστε, να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι» με δικαστική νομιμοποίηση.

Ονειρεύονται ανεξαρτησία

«Να ξέρετε την αξία που έχει να ζείτε στην Τουρκία, την αξία να ζείτε κάτω από την τουρκική σημαία. Διότι αν περάσετε στην απέναντι πλευρά του ποταμού Έβρου, θα καταλάβετε τι σημαίνει αυτό. Γι αυτό να είστε δυναμικοί ώστε να είμαστε και εμείς», είπε ο ψευδομουφτής Ξάνθης κ. Μετέ στην ομιλία του, δίνοντας τι στίγμα των θέσεών του απέναντι της Ελλάδας.


Ο θρησκευτικός ταγός της μειονότητας στη Δυτική Θράκη και ηγετικό στέλεχος φιλοτουρκικών συλλόγων συμμετείχε ως θρησκευτικός και πολιτικός εκπρόσωπος των «Τούρκων» Δυτικής Θράκης σε συνέδριο που διοργανώθηκε στις 22 Μαρτίου από το Πανεπιστήμιο Μπαλικεσίρ με θέμα «Τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».


Αφού περιέγραψε τις συνθήκες στις οποίες ζει η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και ανέφερε τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων της, μίλησε για τη σημαία της μειονότητας.

«Ο μουσουλμάνος Τούρκος της Δυτικής Θράκης, παρ’ όλο που ίδρυσε την πρώτη τουρκική Δημοκρατία, την τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης, δεν έχει ζητήσει ανεξαρτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρόλογό του. Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι «η σημαία που βρίσκεται στη ψυχή μας είναι τουρκική. Τα σαρίκια που φοράνε οι χοτζάδες μας δεν συμβολίζουν μόνο τη σαρία αλλά και τα χρώματα του μουσουλμανισμού και τουρκισμού, που είναι κόκκινο και άσπρο».

Προέτρεψε μάλιστα την Τουρκία να εφαρμόσει ακόμα πιο δυναμική πολιτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η τουρκική Δημοκρατία σκέφτεται διευρυμένα και το σεβόμαστε. Πιστεύω όμως πως δεν πρέπει να σιωπά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι στη Δυτική Θράκη. Θέλουμε η Τουρκία να είναι ισχυρή και δυναμική. Τότε θα ζουν άνετα οι Τούρκοι που ζουν στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι μικρή σαν μύγα…»


Ο ψευδομουφτής Ξάνθης όμως δεν παρέλειψε να καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας, που «βρίσκεται ακόμα στο σκεπτικό της Μεγάλης Ιδέας και σκοπεύει να πάρει την Κωνσταντινούπολη». Αφού περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, εξαπέλυσε επίθεση στο ελληνικό κράτος και στην Εκκλησία.

«Είμαστε μια μειονότητα που ζούμε κάτω από τον Σταυρό. Στη Δυτική Θράκη και σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια διοίκηση που εκπροσωπείται από τη σαρία των παπάδων», ανέφερε στην ομιλία του και πρόσθεσε:«Η Ελλάδα είναι μικρή σαν μια μύγα, οπότε, αν και έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους μουσουλμάνους Τούρκους με ελληνική αντίληψη, κουλτούρα και παιδεία, το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας ανακατέψει τα στομάχια». Αυτή η ομιλία του ψευδομουφτή Ξάνθης ήταν το τελικό στάδιο μιας μακράς περιοδείας που πραγματοποίησε στην Τουρκία.

Μισόλογα Ρουσόπουλου για Παραρά

Προσπάθησε να «μπαλώσει» την πράξη εθνικής μειοδοσίας του πρωθυπουργικού συμβούλου

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Με γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της Ελλάδας στα μειονοτικά δικαιώματα επιχείρησε ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος να αποσυνδέσει τον κ. Παραρά, τον άνθρωπο που με την ψήφο του στο Ευρωδικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα και δικαίωσε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο κ. Παραράς, ως πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής, μπορεί μεν να αναφέρεται στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής, δεν ανήκει όμως στο….κυβερνητικό περιβάλλον.

Στην πραγματικότητα, όμως, η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής (ΚΕΝΕ) υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης και ο πρόεδρος και τα μέλη της ΚΕΝΕ διορίζονται με απόφαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Παραράς έχει διοριστεί από τον κ. Αργύρη Καρρά και «αναφέρεται» σ’ αυτόν. Και είναι γνωστό ότι ο κ. Καρράς αποτελεί έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Παραδοσιακά δε ο πρόεδρος της ΚΕΝΕ ανήκει (έστω και ατύπως) στο στενό πυρήνα της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Ρουσόπουλος ερωτώμενος δήλωσε:

«Διάβασα ότι ο κ. Παραράς είναι συνεργάτης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά είναι μια πληροφορία την οποία αγνοούσα και δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παραράς, όπως γνωρίζετε, είναι πρόεδρος της ΚΕΝΕ, δηλαδή της Κεντρικής Νομομαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής. Είναι διακριτοί οι ρόλοι.

Σε ό, τι αφορά την ουσία του θέματος, έχει γίνει μια σειρά από αναφορές. Γνωρίζω ότι η υπόθεση του δικαστηρίου βασίστηκε σε μια αντίστοιχη υπόθεση του 1997 που αναφέρεται προκειμένου να καταλήξει εκεί που κατέληξε το δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή χώρα , μια χώρα σύγχρονη, μια χώρα η οποία έχει δώσει στους πολίτες της όλα της τα δικαιώματα τα οποία απορρέουν από τη συνταγματική αλλά και τις διεθνείς συνθήκες και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε».

Πηγή:Πρώτο Θέμα
Αρ.φυλ.163
Κυριακή 6 Απριλίου 2008
Σελ.16

Δεν υπάρχουν σχόλια: