Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008

Επίσκεψη του αντιπροέδρου της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας την Τετάρτη στην Κομοτηνή


Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας την Τετάρτη στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε όπως ανακοίνωσαν στα πλαίσια του εορτασμού της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ που γιορτάστηκε επίσημα πριν από 10 ημέρες.

-Ο κ. Γκιορμέζ Μεχμέτ μίλησε σε ένα πολυπληθές ακροατήριο σε ξενοδοχείο της πόλης μας και προχθές και χθες την Πέμπτη περιόδευσε στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης.

-Μπορεί η εκδήλωση να προσπάθησε να διοχετευθεί ως καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα και να οργανώθηκε μέσω ορισμένων ιμάμηδων, αλλά τον κεντρικό σχεδιασμό τον είχε η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας που προσπάθησε να συγκεντρώσει και μουσουλμάνες γυναίκες οι οποίες φορούσαν όλες μαντίλα.

-Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι εκδηλώσεις τέτοιου τύπου που θα τονώνουν το ισλαμικό φρόνημα θα ενταθούν την επόμενη περίοδο. Αρκετοί μουσουλμάνοι συμπολίτες μας που δεν παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση μας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, δηλώνοντας «πως όλα τα προβλήματα τα λύσαμε, η αναβίωση του ισλάμ μας έλειπε τώρα»...

-Στην εκδήλωση που υπήρχε και μουσική υπόκρουση από παραδοσιακούς τραγουδιστές, το παρόν έδωσαν θρησκευτικοί ηγέτες, οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ, ιμάμηδες, θρησκευτικοί παράγοντες της μειονότητας και ο πρόξενος της τουρκικής δημοκρατίας στην Κομοτηνή Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέλ, σε αντίθεση με την πενιχρή παρουσία των πολιτικών.

-Απόντες όλοι οι βουλευτές και πρώην βουλευτές πλην του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γκαλήπ Γκαλήπ, που πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα αξιοποιηθεί από μία μεγάλη τραπεζική επιχείρηση που θα δραστηριοποιηθεί στην πόλη μας.

-Παρόντες ο αντιπρόεδρος της ΝΑΡΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κοτζά Μουμίν Ριτβά, ο δήμαρχος Αρριανών Μεμέτ Χαλήτ και ο πρόεδρος της Οργάνης Μεχμέτ Εμίν Ογλού.

-Το γεγονός είναι ότι οι πολιτικές και θρησκευτικές επισκέψεις πληθαίνουν στην περιοχή μας και οι αυτοφερόμενοι ηγέτες της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας βρίσκουν τρόπους να περνάνε τα μηνύματά τους πότε με ήπιες μεθόδους και πότε απροκάλυπτα.

Πηγή:Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: