Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Άγριο ξυλοδαρμό δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 2/4/2008 Έλληνας μαθητής του Γυμνασίου Μεγαλόπολης από τη μητέρα ενός ανήλικου μαθητή από τη Βουλγαρία και έναν άνδρα περίπου 25 χρόνων.

Ύστερα από λογομαχία που είχαν τα δύο παιδιά (συχνό φαινόμενο στην ηλικία αυτών των παιδιών) ειδοποιήθηκε η μητέρα του Βούλγαρου η οποία προσήλθε μαζί με το νεαρό άνδρα στο σχολείο και αφού οδηγήθηκαν στην τάξη του άτυχου μαθητή το χτύπησαν με αλλεπάλληλα χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος μπροστά στα έντρομα μάτια των συμμαθητών του και ίσως και καθηγητών.

Κατόπιν αυτού του περιστατικού υποβλήθηκε μήνυση από τους γονείς του μαθητή αλλά και από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου προς τους Βούλγαρους οι οποίοι αναζητούνται αλλά ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Ύστερα από το περιστατικό αυτό που συνέβη στο χώρο και τις τάξεις του Γυμνασίου Μεγαλόπολης που δείχνει τις αδυναμίες που έχουν αλλά και τις ευθύνες που θα πρέπει να έχουν οι καθηγητές και ο Διευθυντής του Σχολείου, ακολούθησαν διάφορες αποκαλύψεις για τη ζωή της οικογένειας των Βουλγάρων στη Μεγαλόπολη αλλά και για διάφορα άλλα περιστατικά μεταξύ των νέων, που δεν κοσμούν την κοινωνία της Μεγαλόπολης.

Είναι νωπές οι μνήμες από το ξημέρωμα των Χριστουγέννων όπου ακριβώς απέναντι από το Γυμνάσιο, στην κατάμεστη καφετέρια (που λέγεται ζαχαροπλαστείο) ΣΙΝΑΝΟ, πάλι μετά από λογομαχία, ξυλοκοπήθηκε βίαια ο Γιώργος Φραγκόγιαννης, ένας 39χρονος νέος, που άφησε λίγες μέρες αργότερα την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από το Χριστουγεννιάτικο πρωινό που συγκλόνισε την πόλη της Μεγαλόπολης και αντίστοιχες βάρβαρες εικόνες αντίκρισαν οι μαθητές του ΓυμνασίουΣχόλιο: Στο blog του φίλου που καταθέτει το περιστατικό υπάρχει ένα σχόλιο που μία κοπέλα λέει:

"ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ! ΚΑΤΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑ ΒΙΑΣΤΗΣ ΛΕΩ ΕΓΩ."

Εμείς λέμε... ακούσατε πουθενά αυτή την είδηση; Εμείς πάντως όχι. Αν γινόταν αυτό με θύμα αλλοδαπό και θύτη Έλληνα θα είχε βουήξει ο τόπος, τα κανάλια και οι παπαγάλοι θα ξεσπάθωναν για μία ακόμη φορά. Αυτός ο ρατσισμός προς τους Έλληνες δεν έχει πλέον σταματημό. Πέφτει γερός χρηματισμός για να αγοραστούν οι σιωπές....

Δεν υπάρχουν σχόλια: