Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος στον τομέα της ενέργειας βλέπουν οι ΗΠΑ

Τις ΗΠΑ -και όχι μόνο- απειλεί εγκληματικό δίκτυο που έχει διεισδύσει στον τομέα της ενέργειας

Απειλητικό δίκτυο

Μια διαπίστωση που προκαλεί αίσθηση δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έκθεσή του, το οργανωμένο έγκλημα ελέγχει «σημαντικές θέσεις» στον τομέα της ενέργειας και των στραγητικών πρώτων υλών σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ διαφθείρει κρατικούς λειτουργούς και συνεργάζεται με τρομοκράτες και μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το διεθνές οργανωμένο έγκλημα ελέγχει «σημαντικές θέσεις» στον τομέα της ενέργειας και των στρατηγικών πρώτων υλών σε παγκόσμια κλίμακα και επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ και ειδικά στον τομέα των στρατηγικών πρώτων υλών.

Η έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρεται στη στρατηγική αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, επισημαίνει ακόμη ότι τέτοιου είδους οργανώσεις επηρεάζουν τον τομέα της ασφάλειας και διαπράττουν οικονομικές απάτες, προκειμένου να κλέψουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη, στην έκθεση σημειώνεται ότι οι οργανώσεις αυτές διαφθείρουν κρατικούς λειτουργούς, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να στοχεύουν θύματα και παρέχουν υπηρεσίες σε τρομοκράτες και μυστικές υπηρεσίες.

Οι ενέργειες του οργανωμένου εγκλήματος εντός των συνόρων των ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, «αυξάνονται σε εύρος και μέγεθος», καθώς οι οργανώσεις αυτές συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους, δήλωσε ο υποδιοικητής του FBI Τζον Πίστολ.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ - Το Βήμα - Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: