Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Σιγήν ιχθύος για δύο περίεργες συλλήψεις

Την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, όχι μόνο στο νομό Έβρου, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, προκάλεσε η πληροφορία ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, πιθανότατα Ιρανοί, οι οποίοι είναι ύποπτοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν ένα άτομο, που θεωρήθηκε ύποπτο, έκοψε δύο εισιτήρια στο ΚΤΕΛ για το δρομολόγιο από την Ορεστιάδα προς την Αλεξανδρούπολη.

Τα εισιτήρια παραδόθηκαν σε δύο καλοντυμένους, σύμφωνα με μαρτυρίες, και γραβατωμένους κυρίους, ο ένας από τους οποίους κρατούσε και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, στο ύψος του Χειμωνίου, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε από συνοριοφύλακες, προκειμένου να γίνει έλεγχος.Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο καλοντυμένους κυρίους ήταν αλλοδαπός και δεν έφερε τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο αλλοδαπός αποβιβάστηκε και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ορεστιάδας.Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ συνέχισε το δρομολόγιό του, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά έγινε ένας ακόμη έλεγχος, όπου εντοπίσθηκε και ο δεύτερος αλλοδαπός.

Από τις λίγες πληροφορίες προκύπτει ότι έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση καθώς φάνηκε ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο σχετίζεται με περιστατικά τρομοκρατίας.Μάλιστα λέγεται ότι έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αμέσως υπήρξε επικοινωνία των αστυνομικών αρχών στην Ορεστιάδα με τα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα.Αποφασίσθηκε να φτάσει στον Έβρο κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την Αθήνα.

Οι εξειδικευμένες γνώσεις των ανδρών της αντιτρομοκρατικής θα συμβάλουν αποφασιστικά έτσι ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών που έως χθες κρατούνταν στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας.
Για το περιστατικό τηρείται σιγήν ιχθύος και πέπλος μυστηρίου καλύπτει όλες τις έρευνες, καθώς κρίνεται ότι πρέπει να γίνουν πολύ κρίσιμοι χειρισμοί για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: