Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Εμπρησμοί διπλωματικών αυτοκινήτων


18/4

Η ομάδα «Αντικρατική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για τους δύο νέους εμπρησμούς διπλωματικών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα στον Χολαργό και στο Νέο Ψυχικό.

Ο πρώτος εμπρησμός σημειώθηκε στον Χολαργό στο αυτοκίνητο του Τούρκου γραμματέα της Οργάνωσης για τη Συνεργασία στον Εύξεινο Πόντο. Λίγη ώρα αργότερα μέλη της παραπάνω ομάδας πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του πρεσβευτή της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στο Ψυχικό.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες για τους εμπρησμούς χρησιμοποίησαν γκαζάκια ενώ και τα δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος είπε ότι είναι μέλος της παραπάνω ομάδας, οι εμπρησμοί έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης σε φυλακισμένους αναρχικούς. Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αττική τείνουν να γίνουν «καθεστώς».

Προχθές τα ξημερώματα έγινε στόχος εμπρηστών αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της «Ρeugeot», η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Γαλατσίου 67.

Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: