Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

Η Ρωσική Εκκλησία για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου


Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε έγγραφο πριν λίγες μέρες, με το οποίο καταδικάζει επίσημα την απόφαση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου.

Η Ρωσική Ιερά Σύνοδος τονίσε πως, « εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στην Σερβία, μια χώρα που μοιράζεται την πίστη μας, λόγω του χωρισμού της από ένα από τα ιστορικότερα μέρη. Ένα μέρος που έχει διαδραματίσει έναν ρόλο στην ιστορία της πνευματικής, πολιτιστικής αλλά και εθνικής ζωής του Σερβικού λαού».

Επίσης η Σύνοδος ζητά « όλες τις μορφές υποστήριξης για τον Σερβικό λαό, οι οποίοι ζητούν να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του κράτους τους».


Ακόμα η Σύνοδος υποστήριξε την θέση της «Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το θέμα του διαχωρισμού του Κοσσόβου και Μετοχία από την Σερβία».

Να αναφερθεί πως τον Φεβρουάριο του 2008 ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος Β΄, είχε εκφράσει τον φόβο του, πως η μονομερής ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα τροφοδοτούσε διασπαστικά κινήματα σε πολλά μέρη του κόσμου».


Τέλος ο Πατριάρχης υποστήριξε πως η ανεξαρτησία του Κοσσόβου «είναι ένα αντί-ιστορικό γεγονός, το οποίο ανατρέπει την παγκόσμια ισορροπία, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ τραγικά γεγονότα».

Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: