Σάββατο, 19 Απριλίου 2008

Η αντιμεταναστευτική πολιτική του Μπερλουσκόνι


ΡΩΜΗ

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ότι επιδιώκει τη σύσταση μίας "στρατιάς του καλού" για την προστασία των πολιτών από το "κακό", προσθέτοντας πως θέλει να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση αυξάνοντας τον αριθμό των απελάσεων.

"Πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας, ώστε να αποτελέσει μία στρατιά του καλού που θα παρεμβάλλεται στους δρόμους μεταξύ των πολιτών και των δυνάμεων του κακού", δήλωσε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση Rai.

"Πρέπει να ξαναρχίσουμε, με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων χωρών, να στέλνουμε στα σπίτια τους όσους ξένους δεν προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. και δεν έχουν ούτε εργασία, ούτε στέγη, άρα είναι αναγκασμένοι να προσφεύγουν στην εγκληματικότητα για τα προς το ζειν ", είπε.

Ο δεξιός συνασπισμός του οποίου ηγήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απέσπασε χθες την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο ιταλικό κοινοβούλιο, ένα αποτέλεσμα που οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο λαϊκίστικο και αντιμεταναστευτικό κόμμα Λίγκα του Βορρά, που διπλασίασε το ποσοστό των ψήφων του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι (2001-2006) είχε ήδη σκληρύνει την υφιστάμενη πολιτική των ποσοστώσεων των αλλοδαπών στην Ιταλία, υιοθετώντας το νόμο "Μπόσι - Φίνι", που εξαρτούσε τη χορήγηση προσωρινής άδειας παραμονής από την εκ των προτέρων σύναψη σύμβασης εργασίας.

Πηγή: e-logos - AFP, CNN, BBC, THE INDEPENDENT,THE WASHINGTON POST

Δεν υπάρχουν σχόλια: