Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ,Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ

Τα κονόμησε κι απόψε ο Ευαγγελάτος στην εκπομπή του στον Αντένα από τις διαφημίσεις και μόνο για την Λαθρομετανάστευση δεν μίλησε. Περιχαρής από τα μηχανάκια που θα χτύπησαν ψηλά νούμερα θα πήγε σπιτάκι του να ρίξει καμιά βουτιά στην θερμαινόμενη πισίνα του.

Είχε τίποτα αφραγκίες φαίνεται τελευταίως δεν έβγαινε για να χτίσει την πέμπτη εξοχική του κατοικία και λέει δεν μαζεύω μερικούς νοικοκυραίους μετανάστες -για να κλαφτούν στον Έλληνα τηλεθεατή και να ωφεληθούν μαζί μ’ αυτούς και όλο το λαθρομεταναστευτικό συνοθύλευμα -,τον ουτσεκά Μίτσι - που μας το’ παιξε μυξοπαρθένα και κυκλοφορεί με χάρτες της μεγάλης αλβανίας στην κωλότσεπη για να τον συμπαθήσουμε - , και δεν κάνω κι ένα πάνελ με Πλεύρη και Στρατούλη και εκεί όλο και κάποια κόντρα χοντρή θα γίνει σκέφτεται , θα κονομηθώ κι εγώ πάλι.

Έτσι σκέφτεται ο μέσος παπαγάλος των ΜΜΕ σήμερα. Τουρλουμπούκι υπόθεση, χωρίς επαρκή χρόνο ομιλίας για την άλλη άποψη αφού κάθε τόσο μας πετούσε και από ένα βίντεο σχετικά με το τι κατόρθωσαν να πετύχουν (και μπράβο τους) κάποιοι νοικοκυραίοι μετανάστες.

Αυτοί τώρα τι σχέση είχαν με τη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ που πλήττει την χώρα κανείς δεν έμαθε. Κουβέντα να γίνεται. Να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια ακούμε να λέει κάποια στιγμή. Να την πάρουν. Αλλά ποιοι; Οι δεύτερης γενιάς από το Ναϊρόμπι ποσώς μας απασχολεί αν την πάρουν, αλλά δεν ήταν αυτοί το ζητούμενο. Γιατί πόσοι νομίζετε είναι από εκεί; Για το αλβανομάνι που άδειασαν οι φυλακές και μπουκάρανε εδώ γινόταν ο καυγάς. Γιατί ως γνωστόν μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα.

Έτσι αντί να τεθεί ευθέως το ζήτημα ελληνικής ιθαγένειας στους αλβανούς- που αποτελούν και την πλειοψηφία των λαθρομεταναστών και η χώρα προέλευσης τους είναι εχθρικά προσκείμενη προς την χώρα μας-, μας βάλανε μπροστάντζα έναν συμπαθέστατο Βιετναμέζο νοικοκύρη άνθρωπο για να κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Γιατί θα σκεφτεί ο τηλεθεατής, φτωχοί νοικοκύρηδες που θέλουν να προκόψουν είναι … ποιοι όμως η πλειοψηφία ή οι οικτρές μειοψηφίες που προέβαλε ο Ευαγγελάτος;

Αυτό θα πει παραμύθιασμα και να πληρώνεται γι αυτό κι όλας. Αν ήθελαν να μιλήσουν επί της ουσίας ας μιλούσαν με νούμερα. Αλλά τέτοια νούμερα που είναι δεν γίνεται να μιλάνε γι αυτά κι όλας.

Ο Στρατούλης βεβαίως ξεπέρασε και τον Μίτσι, με το κόμμα που θα κάνει το αλβανικό σινάφι να τον πάρει επί των Δημοσίων Σχέσεων.

Κι εκεί που λέμε έτσι θα πάει όλη η βραδιά με πλύση εγκεφάλου, τίθεται καίριο ερώτημα από τον Μανωλάκο που λέει:

Αν πάρουν όλοι οι (λαθρο)μετανάστες – εννοείται μέσα και οι Αλβανοί (που είναι και η πλειοψηφία) -ελληνική ιθαγένεια θα μπουν αναγκαστικά και στον στρατό και σε λίγα χρόνια τι θα έχουμε αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλβανό η τούρκο;

Περιμένετε απάντηση από τους παριστάμενους; Κι εμείς το ίδιο περιμέναμε αλλά πήγε σε διαφημίσεις και σχόλασε η παιδική χαρά αφού μας στούμπωσε στα βίντεο πάλι.

Την επόμενη που θα έχει εκπομπή ο εν λόγω κύριος παπαγάλος και θα τον παρακολουθήσετε αφού έχετε κατά νου ότι πληρώνετε με την τηλεθέασή σας την έκτη θερμαινόμενη πισίνα του και τον προσωπικό μασέρ της Τατιάνας και αν εν τέλει δεν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να αλλάξετε μενού στο τσίρκο, τουλάχιστον κατακλύστε τον με τηλεφωνήματα να πάρει το μήνυμα ότι δεν μασάτε αλλά απλά τον ανέχεστε!

Κάποια από αυτά που θα έπρεπε να ακούσουμε απόψε αλλά δεν θα τα ακούσουμε ούτε στην Δευτέρα Παρουσία από τα αργυρώνυτα τηλεοπτικά κοράκια. Απαντάται το ερώτημα:
«Αν αύριο έφευγαν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα...»

"Οι επιστήμονες του ΙΜΕΠΟ στέκονται μόνο σε κάποιες (αποκλειστικώς οικονομικής φύσεως) συνέπειες και ιδιαιτέρως στην αρνητική τους πλευρά και αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν σε άλλες, ευρύτερες συνέπειες για την κοινωνία από την φυγή των μεταναστών, όπως:

Πτώση κατά περίπου 35% της βαριάς εγκληματικότητας.
Μείωση κατά 40% του πληθυσμού των φυλακών.
Μείωση της μαύρης εργασίας.
Μείωση του παραεμπορίου.
Μείωση των δαπανών για υγειονομική κάλυψη μεταναστών, οι οποίοι υποασφαλίζονται (7).
Μείωση της αναδιανομής του εισοδήματος εις βάρος των φτωχότερων Ελλήνων (8).
Μείωση των κινδύνων από την δημιουργία συμπαγών εθνοτικών κοινοτήτων στο εσωτερικό της χώρας οι οποίες προέρχονται από όμορα κράτη.
Μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην χώρα.
Αύξηση του κινήτρου των εργοδοτών για εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας.
Αύξηση της κοινωνικής συνοχής.
Αποφυγή προβλημάτων εθνικής ταυτότητας και «πολυπολιτισμικών» πειραματισμών οι οποίοι, όπου εφαρμόσθηκαν στην Ευρώπη, κατέληξαν σε ... τραγωδία! "
(απόσπασμα απο άρθρο του Γιάννη Κολοβού)
* ο Γιάννης Κολοβός είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Το Κουτί της Πανδώρας: Παράνομη Μετανάστευση και Νομιμοποίηση στην Ελλάδα» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πελασγός.Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 17 (Μάιος 2007) του μηνιαίου περιοδικού «Ρεσάλτο».

1 σχόλιο:

theodore είπε...

Εγώ πρόσεξα και κάτι ακόμα.
Στο ρεπορτάζ που έπαιξε με μιά ομάδα Μολδαβών λαθρομεταναστών να εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας,ο δημοσιογράφος που έκανε την περιγραφή τους ανέφερε πολλάκις ως "πρόσφυγες".
Ο λόγος που το έκανε αυτό σαφής.
Να επηρεάσει το θυμικό των τηλεθεατών.
Να σκεφτούν:"Βρε τι τραβάνε οι πρόσφυγες,σαν τους δικούς μας".
Φυσικά μόνο πρόσφυγες δεν ήταν οι συγκεκριμένοι.
Το δε πάνελ των καλεσμένων ήταν αντάξιο του Ευαγγελάτου.
Δυό ακραίοι,δυό μοντέλα,μιά πρώην ηθοποιος που το είδε πλέον επιστήμονας και ο γνωστός Στρατούλης.
Ούτε ο ...Ζούγκλας να 'ταν.
Αν θέλει ο Ευαγγελάτος να δεί την εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστες,ας πάει στην βίλα του εργοδότη του και στους κολλητούς του.
Εκεί θα βρεί πολλή εκμετάλλευση.
Αλλά δεν τολμάει.