Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ισπανός ιερέας ντύθηκε σαν τον Hugh Hefner, εκδότη του Playboy και ξάπλωσε σε κρεβάτι με δυο αρσενικά κουνελάκιαΙσπανία, ο εφημέριος στο δήμο Cuntis στην Pontevedra, αποφάσισε να αγκαλιάσει το πνεύμα του καρναβαλιού.
ο Ισπανός ιερέας  Juan Carlos Martínez ντύθηκε σαν Hugh Hefner (τον εκδότη του περιοδικού Playboy)  και ξάπλωσε σε ένα κρεβάτι με δύο αρσενικά «κουνελάκια» κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης του καρναβαλιού.
Αλλά πολλοί δυσαρεστήθηκαν με τους θεατρινισμούς του, σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Αρχιεπίσκοπος
Santiago.
ο 40χρονος πατέρας Martínez ζήτησε συγνώμη από τον άμβωνα και  συμφωνήθηκε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Santiago.
Σύμφωνα με ισπανικές εφημερίδες, ο πατέρας Martinez προτίθεται να λέει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, κάθε φορά που κάνει ένα κήρυγμα εντός των προσεχών ημερών, ακόμη και αν δεν έχει ληφθεί καμία επίσημη δράση εναντίον του.
Οι ενορίτες συσπειρώθηκαν γύρω από τον φανερά στενοχωρημένο και  αμήχανο Juan Carlos Martínez για να τον υποστηρίξουν και να πουν ότι αυτό, ήταν μόνο ένα μέρος της διασκέδασης.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όποιον μπορεί να έχει προσβληθεί», είπε ο ιερέας.

Ο πατέρας Martínez εμφανίστηκε πάνω σε ένα από τα άρματα της πομπής του καρναβαλιού, ντυμένος σαν Hugh Hefner, με ρόμπα, καπέλο καπετάνιου (captain's cap) και πούρο.
Καθόταν ανάμεσα σε δύο άνδρες ντυμένους κουνελάκια, που φορούσαν καλσόν fishnet (διχτυωτό, τύπο καλσόν που φορούν πόρνες και πάνκ), μαύρα κορμάκια, τα συνήθη παπιγιόν και αφράτα αυτιά κουνελιών.
Οι τρεις τους ήταν ξαπλωμένοι σε κόκκινο σατέν σεντόνι, καθώς το καρναβαλικό τους άρμα παρήλαυνε στους δρόμους.
σε κάποια φάση, οι εικόνες δείχνουν ένα από τα κουνελάκια να φαίνεται καβάλα στον ιερέα, αλλά οι θεατές λένε ότι έπεσε τυχαία.
ο ανώτερος ιερέας Calixto Covo,  άμεσο αφεντικό του πατέρα του Martinez,είπε ότι δεν υποστηρίζει την επιλογή αυτής της καρναβαλίστικης στολής και δεν ήταν η σοφότερη των αποφάσεων για έναν ιερέα να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Ωστόσο, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία συνέπεια.
Οι ενορίτες λένε ότι είναι ένας λαμπρός ιερέας που έχει βοηθήσει πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και έχει αυξημένη προσέλευση στην εκκλησία. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του σε ένδειξη υποστήριξης.
«Είναι ένας πολύ πρόσχαρος και ανοιχτός άνθρωπος,  δεν προκαλεί έκπληξη που θέλησε να συμμετάσχει στην παρέλαση», είπε ένας κάτοικος.

Ο πατέρας Martinez περιέγραψε την απόφασή του ως «ατυχή», αλλά λέει ότι  πάντα ντύνεται για το καρναβάλι.
Αν και δεν κίνησαν κάποια δράση εναντίον του, η εκκλησία έχει συστήσει στον ιερέα να αφήσει για λίγες μέρες την καθημερινή πρακτική του και να αποχωρήσει, για να επανασυνδεθεί με το Θεό μέσω προσευχής και διαλογισμού, στην απομόνωση (να κάνει "spiritual retreat" σε πνευματικό καταφύγιο)

πηγή 10-3-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4301486/Spanish-priest-apologises-dressing-Hugh-Hefner.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: