Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Δηλητηριώδη δολώματα με κυάνιο, για τα κογιότ, προκαλούν αγωνιώδη θάνατο σε ζώα συντροφιάς και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των ιδιοκτητών τους

ΗΠΑ, Idaho, δηλητηριασμένα δολώματα με κυάνιο που
στοχεύουν τα κογιότ της περιοχής, προκάλεσαν τη βάναυση δολοφονία ενός κατοικίδιου σκύλου (Labrador retriever ) και τον τραυματισμό  του 14χρονου ιδιοκτήτη του (που εξετάζεται καθημερινά για επικίνδυνα επίπεδα τοξικότητας)
Τα επικίνδυνα δολώματα τοποθέτησε η υπηρεσία για τη διατήρηση άγριας ζωής Wildlife Services ( an arm of the US Department of Agriculture (USDA)) του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ.
Περίπου 903 σκυλιά σκοτώθηκαν από τα δηλητηριώδη δολώματα  M-44 'cyanide bomb' από το 2003 έως το  2014

Ο 14χρονος Canyon Mansfield,  έπαιζε με το σκύλο του, Casey, όταν πλησίασαν  ένα δόλωμα  M-44 'cyanide bomb'  κοντά στο σπίτι τους ανατολικά του Pocatello,  στο Idaho
Ο Canyon που δεν είδε κανένα προειδοποιητικό σημάδι, έσκυψε και πήρε στα χέρια του το δολοφονικό δόλωμα,  με αποτέλεσμα να εκραγεί και να προκαλέσει τον αγωνιώδη θάνατο του σκύλου, μπροστά στα μάτια του παιδιού.
Το πρόσωπο του παιδιού ψεκάστηκε με το επικίνδυνο δηλητήριο, ενώ το σκυλάκι του σφάδαζε από πόνο, έβγαζε αφρούς με αίμα και κοίταζε στο κενό με γυάλινα μάτια.

Ο πατέρας του παιδιού Mark Mansfield, που είναι γιατρός στην περιοχή, προσπάθησε μάταια να σώσει τον αγαπημένο τους σκύλο.

Τα  M-44S περιέχουν 0,9 γραμμάρια κυανιούχου νατρίου και καλύπτονται με αρωματικό δόλωμα, για να προσελκύσουν τα ζώα.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του  USDA,  πρέπει να τοποθετούνται πινακίδες γύρω από τη θέση των παγίδων ( στα αγγλικά και στα ισπανικά) για να αποφεύγονται τα ατυχήματα
Αλλά ο Canyon Mansfield, δεν είδε καμία σχετική προειδοποίηση, παρόλο που πηγαίνει τακτικά στην περιοχή.
ο σερίφης Bannock County Sheriff, Lorin Nielsen, επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες.
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Wyoming την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο σκυλιών
Ο οργανισμός έχει μηνυθεί από ομάδες διατήρησης που υποστηρίζουν ότι τα προγράμματά του για να δηλητηριάσει, παγιδεύσει και πυροβολήσει διάφορα είδη θηραμάτων, παραβιάζουν τους ομοσπονδιακούς νόμους προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Η μητέρα του παιδιού Theresa Mansfield, δήλωσε ότι η υπηρεσία " Wildlife Services"  δεν ζήτησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια και ούτε καν ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.
πηγή 18-3-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4326084/Idaho-boy-injured-family-dog-killed-government-cyanide-bomb.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: