Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Σκωτσέζος φιλάνθρωπος φυλακίστηκε για 11 χρόνια στην Αλβανία, όταν δυο παιδιά του ορφανοτροφείου είπαν ψέματα ότι, τα κακοποίησε σεξουαλικά


66 χρονος Βρετανός που δημιούργησε φιλανθρωπικό οργανισμό, για ορφανά παιδιά  στην Αλβανία, καταδικάστηκε σε 20ετή ποινή φυλάκισης, για  σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ορφανοτροφείο του.
ο David Brown, από το Εδιμβούργο έχει ήδη εκτίσει 11 χρόνια της ποινής του, αλλά τώρα, τα παιδιά που υποτίθεται ότι κακοποίησε στην Αλβανία, παραδέχονται ότι είπαν ψέματα στο δικαστήριο.
Τα δήθεν θύματά του -αγόρια που σήμερα είναι 18 και 22 ετών- υποστηρίζουν ότι τον κατηγόρησαν ψευδώς, γιατί είχαν πιεστεί από την αστυνομία και έναν ψυχίατρο.
Πιέστηκαν για να πούν ψέματα στο δικαστήριο, ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις,  στο ίδρυμα του κ.Brown.
Σήμερα, και οι δυο νεαροί Αλβανοί, εκφράζουν την ενοχή τους, απέναντι στον άνθρωπο που φώναζαν πατέρα και εξαιτίας τους φυλακίστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία.
Η φιλανθρωπική οργάνωση "Brown's charity His Children" τους μάζεψε από το δρόμο και τους πρόσφερε μόνιμη στέγη.
Τώρα και οι δυο, θέλουν να επιστρέψουν στο δικαστήριο και να παραδεχτούν ότι έκαναν ψευδείς δηλώσεις στο δικαστήριο, το 2006-2008.
Ο 22χρονος είπε στην  Daily Record ότι ένας ψυχολόγος και ένας ανακριτής της αστυνομίας τον πίεσαν να πει ότι κακοποιήθηκε από τον κ. Brown,  παρόλο που δεν υπήρξε τέτοιο γεγονός.
ο 18χρονος επανέλαβε την  ίδια εκδοχή και είπε στην Daily Record : «Ο David δεν έπρεπε να είναι στη φυλακή. Ήμουν νέος τότε και είπα στο δικαστήριο ότι με συμβούλευσε να πω ο ψυχολόγος"

Ο κ Brown μετακόμισε στην Αλβανία το 1999, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο, και δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε το φιλανθρωπικό οργανισμό "His Children"
το ορφανοτροφείο στέγαζε ορφανά και εγκαταλειμμένα παιδιά που βρέθηκαν στους δρόμους των Τιράνων.
ο κ. Brown συνελήφθη το Μάιο του 2006 και το ορφανοτροφείο του έκλεισε.


Στο δικαστήριο, ο Hoxha διάβασε μαρτυρίες από παιδιά που έζησαν στο ορφανοτροφείο και περιέγραψαν ότι δέχονταν ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση από τον Brown, που τα ανάγκαζε να κοιμηθούν γυμνά στο κρεβάτι του.

Ο δικηγόρος του κ. Brown, επιβεβαίωσε ότι θα ασκήσει έφεση στο Αλβανικό Ανώτατο Δικαστήριο.
Είπε ότι χωρίς τις μαρτυρικές καταθέσεις, δεν υπάρχει καμία υπόθεση εναντίον του πελάτη του, αν και μπορεί να παραμείνει για άλλον ένα χρόνο στο κελί του, μέχρι να ξεκαθαρίσει και να  οριστικοποιηθεί η απελευθέρωσή του.
 Ο Brown, μιλώντας από τη φυλακή, είπε ότι θέλει να παραμείνει στην Αλβανία και να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο, που σταμάτησε πριν φυλακιστεί αδίκως.
πηγή 12--3-2017
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4305866/Man-freed-boys-admit-lying-abusing-them.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: