Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Μετά τον εξορκισμό γυναίκας, το δαιμόνιο μετοίκησε στο σώμα της γειτόνισσάς της

Νικαράγουα, περιοχή Tipitapa, ιερείς επισκέφθηκαν ένα σπίτι για να εκτελέσουν έναν εξορκισμό σε μια γυναίκα.
Το τηλεοπτικό συνεργείο του Canal 10 που  συνόδευε τους ιερείς, ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε «απελευθερωθεί»  αλλά λίγο αργότερα μια γειτόνισσα της, κατελήφθη από το ίδιο δαιμονικό πνεύμα.
Το βίντεο δείχνει έναν ιερέα να εκτελεί εξορκισμό, ενώ αυτή συγκλονίζεται.
Πλάνα που τραβήχτηκαν από το τηλεοπτικό συνεργείο, δείχνουν την περίεργη στιγμή που μια γυναίκα βρίσκεται υπό δαιμονική κατοχή.
Η γυναίκα έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους, μετά τον εξορκισμό που έκαναν οι ιερείς στη γειτόνισσά της, αλλά σύντομα έπεσε στο πάτωμα και άρχισε να σφαδάζει όταν το κακό δαιμονικό πνεύμα "μετοίκησε" στο σώμα της, σύμφωνα με την έκθεση.
Το πνεύμα -η δαιμονική οντότητα- που βασάνιζε τη γειτόνισσά της στην περιοχή Tipitapa, μεταφέρθηκε στο δικό της σώμα.
Ωστόσο κι αυτή «απελευθερώθηκε» κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού που καταγράφηκε  στην κάμερα.

Οι ιερείς επισκέφτηκαν την 43χρονη γειτόνισσα της γυναίκας, που ονομάζεται Herminia, αφού επί τρεις μήνες παρουσίαζε παράξενη συμπεριφορά.
Το τηλεοπτικό συνεργείο που βιντεοσκόπησε όλη τη διαδικασία, τράβηξε πλάνα που έδειξαν την Herminia, να κάνει με άγριο βλέμμα παράξενες ενέργειες, πριν να πετάξει το παπούτσι της σε ανθρώπους που μπήκαν στο δωμάτιό της.
Σύμφωνα με την έκθεση ήταν στοιχειωμένη από κακά πνεύματα που την έκαναν επιθετική προς τους ανθρώπους.
Η βιντεοσκόπηση κάλυψε τη στιγμή, που οι ιερείς από μια κοντινή χριστιανική ιεραποστολή, εκτελούν έναν εξορκισμό φωνάζοντας «Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αφήστε αυτή τη γυναίκα. Αφήστε την ήσυχη, εν ειρήνη ».
Το ρεπορτάζ ειδήσεων του Canal 10 λέει ότι η δαιμονική οντότητα εισήλθε στο σώμα της γυναίκας, μετά από τον εξορκισμό που έγινε στη γειτόνισσά της
Λίγες στιγμές πριν καταρρεύσει, η γυναίκα μίλησε στο τηλεοπτικό συνεργείο, για το δαίμονα που είχε κάνει κατάληψη στο σώμα της γεiτονισσάς της Herminia's.
Οι γείτονες είπαν στους δημοσιογράφους ότι ένας μεγάλος βάτραχος -που είναι ένας κακός οιωνός- είχε απομακρυνθεί από το σπίτι της Herminia's στο παρελθόν, αλλά εντοπίστηκε πάλι στη γωνία του δωματίου της, όταν ο εξορκισμός πραγματοποιήθηκε.
Μετά από αρκετές ώρες προσευχής, η Herminia ηρέμησε και έπαψε να είναι επιθετική.
στη συνέχεια η γειτόνισσα της είπε: "συνήθιζε να είναι επιθετική με το γιο της και με όλους γύρω της, αλλά τώρα, ο καθένας μπορεί να δει, ότι είναι καλύτερα"
Λίγες στιγμές αργότερα, η γειτόνισσα έπεσε στο πάτωμα και άρχισε να τραντάζεται καθώς ο ιερέας πραγματοποίησε εξορκισμό πάνω της.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι και άλλοι στην περιοχή έχουν επηρεαστεί από τους δαίμονες μετά την επίκληση πνευμάτων που κάνουν όταν ασχολούνται με τον αποκρυφισμό».
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3744735/Exorcism-performed-woman-collapsed-evil-spirit-entered-body.html#reader-comments

σχετικά με τη μεταφορά πνευμάτων και την πεποίθηση ότι ένα κακό πνεύμα μπορεί να μεταδοθεί   από το ένα άτομο στο άλλο με την αφή ή την εγγύτητα δεν έχουμε αναφορές στην Αγία Γραφή

μόνο στο κεφάλαιο "Εξουσία Πάνω σε Πολλούς Δαίμονες"
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 8:28-34 ΜΑΡΚΟΣ 5:1-20 ΛΟΥΚΑΣ 8:26-39
ΕΚΒΑΛΛΕΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ
[αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται υπό τον έλεγχο πολλών δαιμόνων. Όταν ο Ιησούς ρωτάει: «Ποιο είναι το όνομά σου;» η απάντηση είναι: «Το όνομά μου είναι Λεγεώνα, επειδή είμαστε πολλοί». (Μάρκος 5:9) Η ρωμαϊκή λεγεώνα αποτελείται από χιλιάδες στρατιώτες. Άρα, ο άνθρωπος αυτός είναι έρμαιο πολλών δαιμόνων, που τους αρέσει να τον βασανίζουν. Οι δαίμονες παρακαλούν τον Ιησού «να μην τους προστάξει να πάνε στην άβυσσο». Προφανώς, αντιλαμβάνονται τι περιμένει τους ίδιους και τον ηγέτη τους, τον Σατανά.—Λουκάς 8:31.]
Εκεί κοντά βόσκει ένα κοπάδι από περίπου 2.000 γουρούνια, ζώα ακάθαρτα σύμφωνα με τον Νόμο, τα οποία οι Ιουδαίοι δεν πρέπει καν να έχουν. Οι δαίμονες λένε: «Στείλε μας στα γουρούνια, ώστε να μπούμε σε αυτά». (Μάρκος 5:12) Ο Ιησούς τούς το επιτρέπει, και αυτοί μπαίνουν στα γουρούνια. Τότε και τα 2.000 γουρούνια ορμούν από τον γκρεμό και πνίγονται στη θάλασσα, που απλώνεται από κάτω.
------------------------------------------------------------------------
Ψυχολόγοι και επιστήμονες θεωρούν ότι ο διαμονισμός είναι σοβαρή ψυχική διαταραχή, ωστόσο από τη πλευρά του μεταφυσικού, θεωρούμε ως αγώνα ύψιστης προσφοράς και βοήθειας ανθρώπου από άνθρωπο τον αγώνα που δίνουν οι ιερείς και το ρίσκο της σύγκρουσης τους με τη διαμονική οντότητα, στη διάρκεια του εξορκισμού.

οι ιερείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δαίμονες δεν εκδιώκονται, μόνο "ορκίζονται"
η λέξη εξορκισμός (από την ελληνική πρόθεση "εκ" και το ρήμα "ορκίζω")
ο εξορκιστής επιχειρεί να θέσει τους  δαίμονες σε κάποιο όρκο, να αναγνωρίσουν την ύπαρξη  μιας ανώτερης από αυτούς εξουσίας (Θεό) και να δεσμευτούν να μην ξαναεπιχειρήσουν να ελέγξουν ή να διατάξουν το πνεύμα και το σώμα του ανθρώπου που κυρίευσαν.
Η ιστορία της θρησκείας σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δείξει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ιερείς στην προσπάθειά τους να εξορκίσουν κάποιον, έγιναν οι ίδιοι αποδέκτες των δαιμόνων, αφού κατά τη διάρκεια της τελετής, εκείνοι μετοίκησαν στο δικό τους σώμα.
Ακόμα, μετά από κάποια επιτυχή τελετή, υπήρξαν εξορκιστές που βρήκαν ανεξήγητο και φρικτό θάνατο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτός άγγιξε και τις οικογένειές τους.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατά τη διάρκεια του εξορκισμού αφορά τον ίδιο τον εξορκιστή. Ο κίνδυνος δηλαδή να ξεγελαστεί και να παγιδευτεί ο ίδιος από τον διάβολο, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να δείξει ούτε το ελάχιστο δείγμα αδυναμίας και οίκτου απέναντι σε αυτόν

Ο κατάλληλος τύπος ιερέα που μπορεί να αναλάβει το ύψιστο ιερό καθήκον, τη εκδίωξη του δαίμονα από κάποιον, είναι εκείνος που διαθέτει καλή φυσική κατάσταση, ασκεί τακτικά τα ποιμενικά του καθήκοντα και έχει ασχοληθεί με την έρευνα γύρω από το δαιμονισμό.
πολλοί εξορκιστές επιλέγουν κατά τη διάρκεια της πάλης με τη δαιμονική οντότητα, να έχουν μαζί τους και άλλους τρεις ανθρώπους, που πρέπει να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:   να μη κουβαλούν πάνω τους τις μυστικές αμαρτίες που ο δαίμονας μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον τους.

Στη διάρκεια του εξορκισμού, έχουμε τη γνωστή πάντα σκηνή πανικού και σύγχυσης, συνοδεύεται από ύβρεις στο θεό, έντονους θορύβους, ενώ ο αέρας στον γύρω χώρο παίρνει διάφορες οσμές, ο διάβολος αρχίζει να μιλά να κραυγάζει, να υβρίζει χρησιμοποιώντας το στόμα του θύματός του, όταν οι φωνές  χάνονται, η πνευματική πίεση του εξορκιστή πάνω στο δαίμονα είναι πια γεγονός, ο δαίμονας θα αναγκαστεί να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε

Η κατάληψη από διαμονικές οντότητες εντείνει τις αρνητικές τάσεις (θυμό, κατάθλιψη, αυτοκαταστροφή κλπ)  του κατεχόμενου, μπορεί να του προκαλεί μεγάλη και διαρκή κακοτυχία και να τον πείθει να κάνει λάθος επιλογές.

Οι δαίμονες επωφελούνται των αδυναμιών μας για να μας ωθήσουν σε ανάρμοστες συμπεριφορές και αρνητικά συναισθήματα.

Η δαιμονική κατοχή συμβαίνει όταν τα ενεργειακά μας (νοητικό, συναισθηματικό , πνευματικό κλπ) σώματα παρουσιάζουν εξασθένηση. (η  εξασθένηση προκαλείται από αρρώστεια, κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών, ολική αναισθησία, μεταμόσχευση, εγκυμοσύνη, έκτρωση, αποβολή, τραυματισμό, υπνοβασία κλπ)Δεν υπάρχουν σχόλια: