Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Κουνελότρυπα οδηγεί σε σπήλαιο Ναϊτών Ιπποτών, στην Αγγλία







Αγγλία, κουνελότρυπα οδηγεί στο σπήλαιο «Ναϊτών Ιπποτών»
Μια φαινομενικά συνηθισμένη κουνελότρυπα σε γεωργική έκταση, οδηγεί σε υπόγειο καταφύγιο που λέγεται ότι χρησιμοποιείται από στοχαστές (θιασώτες θρησκευτικών πρακτικών) του μεσαίωνα
σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, τα σπήλαια Caynton στην περιοχή  Shifnal, στο Shropshire, χρησιμοποιήθηκαν από τους οπαδούς των Ναϊτών Ιπποτών τον 17ο αιώνα.
Το σπήλαιο, που βρίσκεται σε λιγότερο από ένα μέτρο βάθος κάτω από τη γη, (με ύψος 1,8 μ.) μοιάζει ανέγγιχτο.
Ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του τυλίγεται στο μυστήριο, αλλά η Historic England,που περιγράφει το σπήλαιο ως "grotto", πιστεύει ότι  πιθανόν να χτίστηκε στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα - εκατοντάδες χρόνια μετά την διάλυση του τάγματος των ναϊτών
Στην έκθεσή της, λέει ότι το σπήλαιο φαίνεται να χρησιμοποιείται για  "τελετές μαύρης μαγείας" από επισκέπτες της σύγχρονης εποχής.

Ο Michael Scott, φωτογράφος με έδρα το Μπέρμιγχαμ, είδε online ένα βίντεο με αυτές τις σπηλιές και πήγε να τις φωτογραφίσει.

Οι σπηλιές φαίνεται ότι σφραγίστηκαν το 2012 σε μια προσπάθεια να κρατηθούν μακριά από βανδαλισμούς και οπαδούς της «μαύρης μαγείας».
 πηγή 9-3-17
http://www.bbc.com/news/uk-england-39193347


***Οι Ναΐτες Ιππότες  γνωστοί και ως Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα  αποτέλεσαν ένα από τα πρώτα στρατιωτικά τάγματα στην ιστορία.

Το τάγμα αυτό ιδρύθηκε στον απόηχο της Α΄ Σταυροφορίας, το 1118 μ.Χ με σκοπό να βοηθήσει το χριστιανικό νεοϊδρυθέν Βασίλειο της Ιερουσαλήμ να διατηρηθεί ενάντια των μουσουλμάνων γειτόνων του και να εξασφαλίσει την ασφαλή και ελεύθερη προσέλευση του μεγάλου αριθμού των Ευρωπαίων προσκυνητών που συνέρρεαν στην Ιερουσαλήμ, μετά την κατάκτησή της από τους Σταυροφόρους. Το όνομά τους παραπέμπει στο ιστορικό αρχηγείο τους που βρίσκεται σε ένα τμήμα του Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, περιοχή που ονομαζόταν Templum Salomonis. Η ονομασία αυτή πιθανολογείται ότι προέρχεται από το γεγονός ότι στο Όρος του Ναού βρισκόταν ο περίφημος Ναός του Σολομώντα που χτίστηκε περίπου το 950 π.Χ. και που αργότερα καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές. Το τμήμα αυτό οι Ιππότες του Ναού μετονόμασαν σε Templum Domini, δηλαδή «Ναό του Θεού».
πηγή
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CE%90%CF%84%CE%B5%CF%82_%CE%99%CF%80%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82







 






Η Αλίκη ακολούθησε το Λευκό Κουνέλι στην κουνελότρυπα, κι από κει σε μια όλο και πιο μαγική Χώρα των Θαυμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: