Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Δηλητηριάστηκε από μούχλα που αναπτύχθηκε στο σπίτι της και έμεινε κλινήρης 35 χρόνια
 Νέα Υόρκη, η 37χρονη Dana Anhalt - συγγραφέας που ζει στο Huntington- έμεινε κλινήρης και σε ακραίο πόνο για 35 χρόνια, γιατί δηλητηριάστηκε από μούχλα που δημιουργήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού της.
έγινε αλλεργική σε πολλά χημικά, τρόφιμα και σε όλα τα παυσίπονα, έχασε 70 κιλά μέσα σε μια δεκαετία (από τα 20 έως τα 30 χρόνια της) και δεν μπορούσε να φάει σχεδόν τίποτα.
Το 2016, διαγνώστηκε με τη νόσο του Lyme
Η οικογένεια της παρατήρησε μια μυρωδιά μούχλας από το υπόγειό τους. Αντιλήφθηκαν ότι το σπίτι τους ήταν μολυσμένο με δηλητηριώδη μαύρη μούχλα που δημιουργήθηκε από πλημμύρα, όταν η Dana ήταν ακόμη παιδί.
οι γιατροί ζήτησαν να εγκαταλείψει γρήγορα η Dana το πατρικό της σπίτι, χωρίς να πάρει μαζί της τίποτα από τα υπάρχοντά της.
Η Dana μελετά ψυχολογία για να βοηθήσει και άλλους ασθενείς που πάσχουν από περίπλοκες ασθένειες. προσπαθεί και επιμένει να κρατηθεί στη ζωή γιατί πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία την εμπειρία της.
πηγή 12-3-2017
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4305972/Writer-bedridden-35-years-basement-mould.html

Η μούχλα μπορεί να αναπτύσσεται σε ένα σπίτι για χρόνια, κυρίως σε κρυμμένες επιφάνειες, όπως πίσω από τις ταπετσαρίες και κάτω από τις μοκέτες, χωρίς κανείς να την αντιληφθεί.
Τα συμπτώματα από τη δηλητηρίαση μούχλας ποικίλουν από κρύωμα και γρίπη -αφού προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα- μέχρι νευρολογικές παθήσεις, ακόμα και το θάνατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: