Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Τσιγγάνοι σε βάφτιση, κάλυψαν το μωρό με χαρτονομίσματα του ευρώ και πανάκριβα δώρα

Ανατολική Σλοβακία,  στην πόλη Michalovce της περιφέρειας Kosice, πραγματοποιήθηκε η παραμυθένια βάφτιση με εντυπωσιακό στολισμό, ενός μωρού Ρομά.
Ο Milan Krvel και η σύζυγός του Lenka Krvelova βάφτισαν το γιο τους  Marcel με μια ιδιαίτερη πολυτελή τελετή.
Το ιερό μυστήριο, η "Big Fat Gypsy βάφτιση"     τελέστηκε με όλα τα τσιγγάνικα έθιμα.
Το μωρό καλύφθηκε με τραπεζογραμμάτια του ευρώ (με αξία 200, 100, 50) και με δέσμες των £ 20 notes εκτιμάται ότι τα χαρτονομίσματα που άφησαν πάνω στην κούνια με το μωρό, ξεπερνούν σε αξία τα £ 250.
Οι παραβρισκόμενοι περίμεναν στην ουρά για να παραδώσουν το πανάκριβο δώρο τους.
στην τελετή (που έμοιαζε με το reality show My Big Fat Gypsy Wedding) οι άνδρες φορούσαν χοντρές χρυσές αλυσίδες "sporting gold chains" σαν σχοινιά και οι γυναίκες ήταν ντυμένες με παραδοσιακά βελούδινα φορέματα ballgowns.
Σύμφωνα με την Slovak Gypsy Television, το μωράκι ήταν όμοια ντυμένο με κοστούμι, σε μαύρο και χρυσό χρώμα, που κόστισε £ 550.
Ο περήφανος πατέρας Milan είπε στην τηλεόραση ότι και τα τρία παιδιά του είχαν βαφτιστεί με παρόμοιες υπέροχες τελετές.
δεν ήθελε να πει πόσα ξόδεψε για το σύνολο της βάφτισης, αλλά το τηλεοπτικό κανάλι υπολόγισε ότι το κόστος ξεπέρασε το ποσό- μαμούθ των £ 25.000.
Ο μικρούλης Marcel φαίνεται ότι, θα έχει ότι επιθυμήσει στη ζωή του, αλλά οι περισσότεροι Ρομά στη Σλοβακία και τη Ρουμανία είναι λιγότερο τυχεροί.

Περισσότερο από το 70% των τσιγγάνων της Ευρώπης ζουν σε απόλυτη φτώχεια και συχνά περιθωριοποιούνται στην κοινωνία.
Η Ευρώπη εκτιμάται ότι θα έχει 10-12 εκατομμύρια Ρομά, πολλοί από αυτούς θα συγκεντρωθούν ανατολικά, στις πρώην κομμουνιστικές χώρες.
Σε μια έρευνα του 2013 από τον Οργανισμό της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA), το 27% των ανδρών Ρομά παραπονέθηκαν για εθνοτικές διακρίσεις, όταν ψάχνουν για δουλειά.


πηγή 4-3-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4281492/Gypsy-baby-covered-550-worth-banknotes.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: