Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η Diana Abagnoli φωτογράφισε τους σαμάνους -curanderos- στο ΠερούΗ Ιταλίδα φωτογράφος Diana Abagnoli πήγε στο Περού για να φωτογραφίσει τους σαμάνους
-curanderos- και τις περίπλοκες παραδόσεις τους.

Oι μυστικιστές σαμάνοι συνδιαλέγονται με τον κόσμο των πνευμάτων, (έχουν πρόσβαση και επιρροή στην πνευματική διάσταση, μέσω έκστασης -παραλλαγή συνειδητότητας- κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης παραδοσιακής τελετουργίας)
O σαμάνος θεωρείται μεσάζων και αγγελιαφόρος μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού κόσμου -κινείται σε πεδία πέραν του φυσικού-μπορεί να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα ή να θεραπεύσει ανισορροπίες του περιβάλλοντος και των ατόμων της φυλής.
Λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την καθοδήγηση χαμένων ψυχών και την ανακούφιση ασθενειών, που προκλήθηκαν στον άνθρωπο από ξένα στο σώμα του στοιχεία, που τον επηρεάζουν όσο αυτός απομακρύνεται από το φυσικό του περιβάλλον.
Θεραπεύει την ασθένεια που βιώνει το σώμα, μέσα από τη θεραπεία της ψυχής, όταν ανακουφίσει το ψυχικό σώμα από τα βάρη και τα τραύματά του, το φυσικό σώμα θα ακολουθήσει και ο ασθενής θα αποκτήσει ολιστική ισορροπία και ενότητα.

Στο Σαμανισμό πιστεύεται ότι ένα μέρος της ανθρώπινης ψυχής είναι ελεύθερο να αφήσει το σώμα. Η ψυχή είναι ο κοσμικός άξονας, το κέντρο των σαμανικών θεραπευτικών τεχνών. Έτσι, οι Σαμάνοι αλλάζουν την κατάσταση της συνειδητότητάς τους, επιτρέποντας στην ελεύθερη ψυχή τους να ταξιδεύσει και να ανακτήσει αρχαία σοφία και χαμένες δυνάμεις.
Οι σαμάνοι αντλούν τη δύναμή τους, ταυτιζόμενοι με ζώα-πνεύματα φύλακες, για να αντλήσουν πληροφορίες και να βοηθηθούν από τους οδηγούς και τα ζώα -βοηθούς μας,
 Μέσα από τις πληροφορίες αυτές μπορούμε να συμπληρώσουμε το παζλ της ύπαρξής μας και να κατανοήσουμε βαθύτερα το μονοπάτι που πορευόμαστε.
Να καθαρίσουμε την ενέργειά μας, το σώμα μας και το χώρο μας από αρνητικές επιρροές, γλωσσοφαγιά, κατάρες που επιβαρύνουν αρνητικά τη ζωή μας και έτσι  να δώσουμε νέες θετικότερες διαστάσεις στην ύπαρξή μας.
Οι μυστηριώδες curanderos του Περού  πιστεύουν ότι μπορούν να θεραπεύσουν οποιαδήποτε ασθένεια με τη δύναμη της Μητέρας Γης
Στην περουβιανή λεκάνη του Αμαζονίου, οι σαμάνοι χρησιμοποιούν το θεραπευτικά τραγούδια
"medicine songs"   που ονομάζονται icaros για να να επικοινωνήσουν με τον κόσμο των πνευμάτων
οι σαμάνοι θεωρούνται μεσάζοντες και αγγελιοφόροι μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού κόσμου,  πιστεύεται ότι είναι μια γέφυρα μεταξύ αυτού του κόσμου και την επόμενου, αφού είναι σε θέση να επικοινωνούν με τα πνεύματα, μέσω μαγείας, τελετών και πνευματικών οραμάτων.
Οι σαμάνοι που είναι πλέον ελάχιστοι, συνεχίζουν να είναι ποιμένες στις κοινότητές τους, στις απομακρυσμένες περιοχές του Περού.

στις φωτο, η 85χρονη Dona Juliana, κάνει μια προσφορά στο πνεύμα του βουνού, μαζί με τον 100χρονο σύζυγό της  Lorenzo, στην περιοχή Ocongate District του Περού
ετοιμάζονται για το ετήσιο φεστιβάλ  Qoyllur Ritíi festival στην κοιλάδα  Sinakara Valley, στην περιοχή Cusco του Περού  (το βουνό στην περιοχή Cusco έχει σημασία στη μυθολογία των Ίνκας)
είναι γνωστό ως φεστιβάλ Snow Star, η συγκέντρωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο λίγο πριν από τη χριστιανική γιορτή Corpus Christi.
στη φωτο, επίσης η 85χρονη Dona Juliana στο σπίτι όπου ζει με τον σύζυγό της και τα πολλά κατοικίδιο ινδικά χοιρίδια (Guinea pigs)
η Juliana και ο Lorenzo, είναι παντρεμένοι για περισσότερα από εξήντα χρόνια, ζουν μόνοι τους στην πέτρινη και ψάθινη καλύβα στην Laguna Verde, στους πρόποδες του βουνού Caliangate

Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο φεστιβάλ Qoyllur Ritíi για να  κάνουν μια ευχή. Πιστεύουν ότι αν πάνε εκεί τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή τους, τότε η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί.
Το φεστιβάλ Qoyllur Ritíi, συγκεντρώνει σαμάνους και το γηγενή πληθυσμό των Άνδεων, με μεγάλες ομάδες αφοσιωμένους Καθολικούς. Έως 100.000 προσκυνητές παρακολουθούν την εκδήλωση κάθε χρόνο.
στη φωτο, η Dona Juliana προσφέρει στα ορεινά πνεύματα, λίγο από το κρασί της, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και μοιράσματος,  εκτελεί την τελετή κοντά στον 100χρονο σύζυγό της  Lorenzo.

Μετά την Ισπανική κατοχή και την καταστολή των παγανιστικών παραδόσεων που επακολούθησε, οι παραδόσες αυτές έχουν αφομοιωθεί από άλλες θρησκείες, κυρίως την Καθολική παράδοση μέσα από τη χρήση ειδωλολατρικών ιερών στοιχείων.

Η φωτογράφος Diana Abagnoli αποφάσισε να μάθει περισσότερα σχετικά με τους σαμάνους- ή curanderos - και τις περίπλοκες  παραδόσεις τους, μετά από την προφητεία τους, (με βάση το ημερολόγιο των Μάγια), για το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο 2012 που προκάλεσε ίντριγκα, σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2015, η Diana ταξίδεψε σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο Περού για να εντοπίσει τους αληθινούς σαμάνους και να τεκμηριώσει τις πρακτικές τους.
 η Ιταλίδα φωτογράφος ταξίδεψε στο νησί Taquile που βρίσκεται στη λίμνη Titicaca,  στο βουνό Ausangate  όπου οι άνθρωποι ζουν στα 4600m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - και στο κέντρο Mayantuyacu στο δάσος του Αμαζονίου.
H πρώτη δυσκολία ήταν να βρει έναν αυθεντικό σαμάνο, τη βοήθησε ο ανθρωπολόγος Dario Astengo που την κατήυθυνε μέχρι 5.000 μέτρα για να  βρει προγονικούς και αυθεντικούς σαμάνους,
ήταν δύσκολο να επικοινωνήσει μαζί τους, αφού η μόνη γλώσσα που μιλούν είναι η Quechua.

στη φωτο ένας σαμάνος διεξάγει την πνευματική τελετή Despacho, μια τυπική τελετή  Qíero, για να τιμήσουν την Pachamama (Μητέρα Γη), το ιερό Apus (βουνά) και το πνεύμα σε όλη τη φύση

στη φωτο, στην περιοχή Mayantuyacu του Περού,  χορευτές εκτελούν παραδοσιακούς χορούς, συνοδεία τυμπάνων και φορώντας τις πολυεπίπεδες φούστες τους.


πηγή 7-3-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4290218/Mystic-shamen-bring-spiritual-physical-world-together.html#top
***Diana Bagnoli,  is an Italian freelance photographer. She graduated in Communication and than completed her studies with a degree in photography in 2007, in Barcelona, where she started working focusing on portrait and social reportage. In 2009 she won first prize  in reportage and photography of the year at the FIOF Photography Awards, and recently a PDN portrait award. She published her work on national and international magazines such as Geo, Le Monde Magazine, Vanity Fair, Io Donna, Days Japan, Marie Claire. Her work was exhibited in galleries and fair of Beijing, Barcelona, Bologna, Sicily and Turin
Δεν υπάρχουν σχόλια: