Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ο πρώτος άνθρωπος στην Κολομβία που φυλακίζεται για κακοποίηση ζώων, έκλεβε γάτες, τις θυσίαζε και τις έτρωγε, μετά κρατούσε το κρανίο και το δέρμα τους ως τρόπαιαο πρώτος άνθρωπος στην Κολομβία που φυλακίζεται για κακοποίηση ζώων, είναι ο 31χρονος David Andres Florez Acosta.
Ο διευθυντής της ΜΚΟ Animal Naturalis στην Κολομβία, Juan Guillermo Paramo,   χαιρέτησε την πρώτη δικαστική απόφαση για 6μηνη φυλάκιση του διεστραμμένου David Andres Florez Acosta, που έκλεβε γάτες, τις θυσίαζε, τις έτρωγε  και στη συνέχεια κρατούσε το κρανίο και το δέρμα τους ως τρόπαια
Πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να λαμβάνει ψυχολογική και κοινωνική θεραπεία αποκατάστασης στη φροντίδα των ζώων.
Την μακάβρια ανακάλυψη έκανε η αστυνομία περιβαλλοντικών και οικολογικών θεμάτων στην   πόλη της Amaga, στην Antioquia.
Μετά από καταγγελίες γειτόνων για παράξενες μυρωδιές,που προέρχονταν από το σπίτι του Florez Acosta , τον συνέλαβε και ομολόγησε ότι κλέβει ιδιόκτητες γάτες (και αδέσποτες), τις θυσιάζει και τις τρώει.
ο Florez Acosta συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2016 και ομολόγησε αμέσως τα αδικήματα που διέπραξε.
Η έρευνα της αστυνομίας συνδέεται με την κλοπή αρκετών γάτων, μια από τις οποίες ανήκε στην εκκλησία της πόλης.
στο σπίτι του δράστη βρέθηκε ένα κρανίο και δέρματα από αρκετά ζώα, που ταίριαζαν με τις περιγραφές κλεμμένων ζώων.
Ττα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κατανάλωση κρέατος αλόγου, σκύλου και γάτας δεν απαγορεύεται στην πόλη, αλλά η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου  συνδέεται με τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα.

τον Ιανουάριο του 2016, ο πρόεδρος της Κολομβίας  Juan Manuel Santos ενέκρινε το νέο νόμο κατά της κακοποίησης ζώων, με σκοπό να γίνει ξεκάθαρο ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα.
ο νέος νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης πάνω από 36 μήνες για εκείνον που κακοποίησε άγριο ή κατοικίδιο ζώο συντροφιάς.
πηγή 10-3-17

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4301658/Man-jailed-stealing-sacrificing-EATING-cats.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: