Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

΄Εκλεψαν σκυλάκι, του έβγαλαν το μικροτσίπ με λεπίδα, το ξύρισαν και θα το πουλούσαν, εάν δεν τους εντόπιζε τυχαία η αστυνομία, στην ΑγγλίαΑγγλία, έκλεψαν ένα σκυλάκι κόκερ σπάνιελ, του ξήλωσαν το μικροτσίπ με λεπίδα,  ξύρισαν τη γούνα του και ετοιμάζονταν να το πουλήσουν, προτού επέμβει η αστυνομία και τους χαλάσει τα σχέδια.

Η 55χρονη Tina και ο  Graham Denning (από το Staplehurst,στο Kent) φοβήθηκαν ότι, δεν θα ξαναέβλεπαν το σκυλάκι τους Isla, αλλά η αστυνομία το εντόπισε, 8 μίλια μακριά από το σπίτι τους, σε ένα τουριστικό κατάλυμα (κάμπινγκ)
Περιχαρής η οικογένεια παρέλαβε την Isla -που εμφανισιακά ήταν μη αναγνωρίσιμη μετά από όσα της έκαναν- και δήλωσε: "ήταν φρικτό, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, τουλάχιστον την πήραμε πίσω, αλλά εάν αρχίσουν να ξηλώνουν τα μικροτσίπ από τα ζώα, τότε μερικοί άνθρωποι δεν θα μπορούν ποτέ να πάρουν πίσω τα σκυλιά τους"

στις 19-1-17, έκλεψαν την Isla από το κατάλυμά της, στον κήπο της οικογένειας.
οι ιδιοκτήτες της κάλεσαν την αστυνομία, έβαλαν αφίσες και έκαναν έκκληση στο facebook (σε συνεργασία με την DogLost, μια εθνική οργάνωση που καταγράφει τα χαμένα κατοικίδια ζώα στην ιστοσελίδα της)

Τρεις βδομάδες μετά την εξαφάνισή της, η αστυνομία σε μια τυχαία έρευνα σε τουριστικό κατάλυμα, εντόπισε το σκυλάκι.
Το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι, η Isla είχε αστεία πόδια και διακριτές λευκές βούλες κάτω από το πηγούνι της. Ρώτησαν τους ιδιοκτήτες εάν, το ζώο τους είχε αυτά τα χαρακτηριστικά και τους κάλεσαν για να το αναγνωρίσουν.
Το ζευγάρι πήγε να δει το σκυλάκι. Αμέσως το ζώο τους αναγνώρισε, άρχισε να κουνάει την ουρά του και πήδηξε στην αγκαλιά τους.
Κατάλαβαν αμέσως ότι ήταν το δικό τους ζώο, ακόμα και αν το είχαν ξυρίσει πολύ άσχημα. Το κοίταξαν στα μάτια και φαινόταν σαν να είχε περάσει από την κόλαση
Φρίκαραν όταν είδαν ότι το μικροτσίπ είχε αφαιρεθεί και η πληγή είχε συγκολληθεί, αφήνοντας μια ουλή.

(όλα τα σκυλιά φέρουν τσιπ με τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους, το τσιπ έχει μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού (1-5 χιλιοστά) και εισάγεται με σύριγγα. Λέγεται ότι οι κλέφτες αφαιρούν τα μικροτσίπ από τα άλογα με αποφλοιωτές πατάτας και λεπίδες ξυραφιού.)

Ο Nik Oakley, από το DogLost, είπε: «το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει, ευτυχώς σπάνια. πιστεύουμε ότι έχουν σαρωτές για να βρίσκουν το τσιπ και στη συνέχεια το αποκόπτουν απο το δέρμα.

Η κτηνίατρος Catherine Henstridge είπε ότι, είχε ακούσει για τέτοιες κλοπές, αλλά δεν πίστευε ότι  οι κλέφτες μπορούν να δείξουν τόση σκληρότητα.
Το DogLost είπε ότι, υπήρξαν 25 τοις εκατό περισσότερες κλοπές ζώων, από το 2014.
πηγή 17-2-17

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4236158/Thieves-GOUGE-dog-s-microchip-shave-fur.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: