Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

Καραχασάν :έχει αναλάβει «εργολαβία» τον εκτουρκισμό των Πομάκων στην ορεινή Ξάνθη.
Μπορεί στις 83.195 ψήφους που έλαβε η Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, να συμπεριλαμβάνονται αρκετές χιλιάδες ψήφων από τους χριστιανούς συμπατριώτες της, αλλά η υποψήφια υπερνομάρχης Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης δεν δίστασε να υπερασπιστεί εκδότες τουρκόφωνης εφημερίδας της Θράκης, που χαρακτήρισε τους χριστιανούς ως τους πιο … «στυγερούς εχθρούς των μουσουλμάνων Τούρκων».


Σε άρθρο της η τουρκόφωνη εφημερίδα «Μιλλέτ» (Απρίλιος 2007) είχε χαρακτηρίσει τον εκδότη της πομακικής εφημερίδας «Nατπρές», Σεμπαϊδήν Καραχότζα : «προδότη του (τουρκικού) έθνους», «υπάλληλο του (ελληνικού) παρακράτους», «τσιράκι του Εμφιετζόγλου», «συνεργάτη των χριστιανών» κλπ

Νάτη η κ.Καραχασάν που ψηφίζει στις εκλογές της παράνομης "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Τι σημαιούλες βλέπετε στα τραπέζια; Τουρκικές βεβαίως... Δεν φαίνονται καλά;

Εδώ φαίνονται καλύτερα....

«Στη θρησκεία μας δεν έχουν χώρο καραγκιοζιλίκια και μασκαριλίκια. Οι τύποι σαν εσάς (Καραχότζα) μετριούνται στα δάχτυλα και δεν έχετε ούτε πρόσωπο, ούτε θάρρος για να βγείτε στην κοινωνία. Και επιτρέπεται μήπως στο Ισλάμ να συνεργάζεται με Χριστιανούς Ορθοδόξους τους πιο στυγερούς εχθρούς στην ιστορία των ομόθρησκων αδερφών σας και να προδίδετε τους Τουρκομουσουλμάνους αδελφούς σας αναφέρει μεταξύ άλλων το προκλητικό δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην Θράκη.

Αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί αγωγή κατά της «Μιλλέτ» από τον Πομάκο εκδότη, που εδώ και χρόνια αποτελεί το «κόκκινο» πανί, για τους εθνικιστές της Άγκυρας, που δεν βλέπουν με καλό μάτι, το γεγονός πως υπάρχουν Πομάκοι στην Θράκη που αρνούνται να αυτοπροσδιοριστούν ως «Τούρκοι».

Στο δικαστήριο (10/4) μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης της τουρκόφρονης εφημερίδας, εμφανίστηκε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην υπερνομαρχία Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, που προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όσα φαιδρά δημοσίευσε η «Μιλλέτ» κατά του Πομάκου εκδότη αλλά και των χριστιανών.

«Δεν μιλάει για στυγερούς εχθρούς το συγκεκριμένο άρθρο. Η μετάφραση δεν αποδίδεται σωστά. Μιλάει για τους πιο φανατικούς εχθρούς. Στην ιστορία αποδεικνύεται αυτό ότι οι χριστιανοί ήταν οι πιο φανατικοί εχθροί» δήλωσε συγκεκριμένα η ίδια, που αρνήθηκε ουσιαστικά να καταδικάσει την ουσία των όσων υποστήριζε το δημοσίευμα της «Μιλλέτ».

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων ν.Ξάνθης, καταγγέλλουν την Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν πως έχει αναλάβει «εργολαβία» τον εκτουρκισμό των Πομάκων στην ορεινή Ξάνθη. «Η κυρία Καραχασάν ως μέλος της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κάνει τη δουλειά της. Το θέμα είναι τι κάνει η ελληνική πολιτεία που έχει αφήσει έρμαιους τους Πομάκους στα χέρια του τουρκικού προξενείο της Κομοτηνής» δήλωσε στο zougla.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Ταχήρ Κόντε.

Πηγή:aegeantimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: