Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Η online ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ αποδείχθηκε ΑΠΑΤΗ


Κολοράντο, η 19χρονη Kellie Bohrer, θύμα online απάτης, διηγείται πως το δόλωμα ήταν η φωτογραφία ενός μεγαλόσωμου κουταβιού ράτσας Siberian Husky στην ιστοσελίδα dogoodle.com.
Ο «πωλητής» ζητούσε $ 320 -περίπου $ 700 φθηνότερο από την πραγματική του τιμή- για το ζώο.
Η Bohrer έστειλε τα χρήματα, αλλά αντί για το κουτάβι, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, για να προκαταβάλει 1.600 δολάρια για τη μεταφορά του σκύλου από την πολιτεία της Ουάσιγκτον στο σπίτι της, στην πόλη Aurora του Κολοράντο. Ο πωλητής είπε ότι με την παράδοση του ζώου, θα της επέστρεφε τα χρήματα.
αντί για ένα κουτάβι, η Bohrer πήρε άλλο ένα email που της ζητούσαν $ 1000 για τον εμβολιασμό του κουταβιού και κάποιες άλλες δαπάνες για την υγεία του, έπειτα ακολούθησε ένα άλλο email που της ζητούσαν $ 4,500 για να βγάλουν το σκυλί από την καραντίνα 'puppy quarantine' στο Λας Βέγκας.

Η Bohrer έχασε 3.000 δολάρια, χωρίς να παραλάβει ποτέ το ζώο, όταν απευθύνθηκε στο Κέντρο Παραπόνων Εγκλήματος μέσω του Διαδικτύου fbi.gov.
Ο εκπρόσωπος Dave Joly για το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν μια συνηθισμένη διαδικτυακή απάτη (Nigerian-style scams) οι καταναλωτές πρέπει να αντιμετωπίζουν όλες τις online πωλήσεις σαν μια «επιχειρηματική συναλλαγή»και να μην έχουν συναισθηματική προσκόλληση σε οτιδήποτε αγοράζουν, για να αποφευχθεί η απάτη.
Τα πιστοποιητικά για το κουτάβι ήταν παρόμοια με εκείνα που εκδίδονται από την αμερικανική Pet Registry, αλλά υπήρχαν κάποια λάθη. Ο πωλητής χρησιμοποιούσε μια ψεύτικη ταυτότητα.
Η CBS 4 έκανε μια αντίστροφη αναζήτηση για τις εικόνες και βρήκε πως τα ίδια κουτάβια ήταν προς πώληση στο Τέξας, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα και στο εξωτερικό.


21-1-14 Teenager finds herself $3,000 out-of-pocket after being tricked by scam artists offering to sell Siberian Husky puppies on the internet
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2543564/Internet-scams-luring-people-promises-cute-puppies.html


Doggie Deception: Thieves Target Dog Lovers
CBS4 tried to track down the seller listed on the insurance form, Aundria Darby of Hoquiam Washington. The address is a rural cross roads. And there are two Aundria Darby’s – one in Texas and one in California – neither of which are selling husky puppies.
The FBI is the agency that would investigate this kind of internet fraud. They have a website, ic3.gov, for online complaints. It stands for Internet Crime Complaint Center. 


πηγή  http://denver.cbslocal.com/2014/01/20/doggie-deception-thieves-target-dog-lovers/

Δεν υπάρχουν σχόλια: