Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ εκτελείται με ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο ΟΧΑΙΟ


Οχάιο, εκτελέστηκε ο 53χρονος θανατοποινίτης Dennis McGuire που καταδικάστηκε για το βιασμό και το θανατηφόρο μαχαίρωμα της 22χρονης Joy Stewart, που ήταν έγκυος και παντρεμένη ( στην περιοχή Preble County in western Ohio) το 1989.
Εκτελέστηκε με θανατηφόρα ενδοφλέβια ένεση (ένα κοκτέιλ φαρμάκων- ηρεμιστικό μιδαζολάμης και παυσίπονο υδρομορφόνης )
[intravenous doses of the sedative midazolam and the painkiller hydromorphone]
Ο συνδυασμός αυτών των φαρμάκων προκάλεσε έναν παρατεταμένο θάνατο (έκανε 15 περίπου λεπτά να πεθάνει) με ασφυξία και πανικό.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα Lucasville, σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, ο θανατοποινίτης φώναξε «πάω στον ουρανό, θα σας δω εκεί όταν έρθετε»

Οι συγγενείς και τα παιδιά του παρακολούθησαν την εκτέλεση σοκαρισμένοι.


17-1-14 Don't count on it! Killer claims he's going to HEAVEN as he gasps, snorts and takes 15 minutes to die in first 'air hunger' execution


Death row inmate Dennis McGuire took 15 minutes to die by the two-drug combination, a method adopted after supplies of the state's previous drug dried up,


McGuire's attorneys argued the cocktail would cause 'air hunger,' which sees someone experience panic and terror as they strain to breathe

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2540588/Ohio-murderer-executed-untried-injection-meal-roast-beef-bagel-onion-butter-pecan-ice-cream-fried-chicken.html


σχετική μας ανάρτηση

7-8-13 Ψάχνουν φάρμακα για εκτέλεση θανατικής ποινής στις ΗΠΑ


Η έλλειψη αποθέματος φαρμάκου, θανατηφόρας ένεσης για εκτέλεση κρατουμένων, προβληματίζει τις 32 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, όπου ισχύει η θανατική ποινή.

...προγραμματισμένες εκτελέσεις για το 2013 ίσως αναβληθούν αφού η προμήθεια πεντοβαρβιτάλης λήγει το Σεπτέμβριο


αναζητούν εναλλακτική λύση.

Στο Τέξας η θανάτωση κρατούμενων με πεντοβαρβιτάλη, (pentobarbital γνωστή και ως Nembutal που χρησιμοποιείται για ευθανασία κατοικίδιων ζώων) άρχισε πέρυσι, αφού

αρκετές αμερικανικές πολιτείες δεν διέθεταν πλέον το αναισθητικό θειοπεντάλη –που χορηγείται με την έγκριση του Ανωτάτου δικαστηρίου-


Η έλλειψη αποθέματος θειοπεντάλης στο Hospira –το μοναδικό εργαστήριο που παράγει το αναισθητικό σε Αμερικανικό έδαφος- άρχισε όταν η φαρμακευτική εταιρεία Hospira Inc. που εδρεύει στο Illinois, προγραμμάτισε την παραγωγή αυτών των φαρμακευτικών ουσιών, στην Ιταλία.

Η Ιταλική κυβέρνηση αντιτάχθηκε στα σχέδια της Hospira και δεν εγκρίνει την παραγωγή θειοπεντάλης, λόγω της χρήσης της σε εκτελέσεις κρατούμενων.
Έτσι, η Hospira Inc. Διέκοψε την παραγωγή θειοπεντάλης.
Το Τέξας αναγκάστηκε να στραφεί στη πεντοβαρβιτάλη, αλλά το κόστος των φαρμάκων θανατηφόρας έγχυσης για κάθε εκτέλεση ανέβηκε από $ 83.55 σε $1,286.86.
Η θανατηφόρα ένεση μιας δόσης χρησιμοποιείται και για ασθενείς που επιθυμούν υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ευρώπη.
Ωστόσο προμηθευτές φαρμάκων -που αντιμετωπίζουν τη διαμαρτυρία του κόσμου για την επιβολή θανατικής ποινής- αρνήθηκαν πρόσφατα να παράγουν και να πουλήσουν πεντοβαρβιτάλη για χρήση σε εκτελέσεις κρατουμένων. ΄Ετσι, άφησαν ένα δίλημμα στα κράτη όπου επιβάλλεται η θανατική ποινή.
Ο Lundbeck, Δανός προμηθευτής πεντοβαρβιτάλης, ανακοίνωσε ότι το φάρμακο δεν είναι ασφαλές για χρήση σε θανατηφόρες ενέσεις και το 2011, διέκοψε την πώλησή του, στη φυλακές των ΗΠΑ.
Ο Richard Dieter, εκτελεστικός διευθυντής του Death Penalty Information Center, που εδρεύει στην Washington, δήλωσε πως οι 32 πολιτείες των ΗΠΑ, πασχίζουν να προμηθευτούν τα θανατηφόρα φάρμακα και προχωρούν στη μεταξύ τους ανταλλαγή αυτών των φαρμάκων.
Ωστόσο οι προμηθευτές των θανατηφόρων φαρμάκων, που οι εταιρείες τους εδρεύουν κυρίως στην Ευρώπη, δεν θέλουν να συμμετέχουν στις εκτελέσεις των Αμερικάνων κρατουμένων.

Πηγή  
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/08/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: