Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΣΚΕΨΗ για τη ΧΑΩΔΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο ΑΜΒΟΥΡΓΟ και τα κατασκοπευτικά gadgets της NSA


Γερμανία, Αμβούργο, ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τεχνικοί και αναλυτές συστημάτων ΗΥ) συγκεντρώθηκαν στη διάσκεψη Hamburg's Chaos Communications Conference που έγινε στις 30-12-13, για την υπεράσπιση της ιδιωτικότητας και την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.
Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα υψηλής τεχνολογίας κατασκοπευτικά gadgets που αναπτύσσει η National Security Agency (NSA) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χάκερ.
Οι αποκαλύψεις για την τεχνολογία και τις δυνατότητες της(NSA) έγιναν για πρώτη φορά από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (στις 29-12-13), όπου παρουσιάστηκε ένας κατάλογος των gadgets και η μυστική έρευνα που διεξάγει η (NSA) με μια ελίτ χάκερ που είναι γνωστή ως Tailored Access Operations (TAO).

 

Την εναρκτήρια ομιλία στη διάσκεψη έκανε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας δημοσιογράφος Jacob Appelbaum.
Ο Appelbaum υποστήριξε ότι οι δυνατότητες των κατασκοπευτικών εργαλείων της (NSA) είναι χειρότερες, από τον χειρότερο εφιάλτη μας.
Περιλαμβάνονται radar wave devices [συσκευές ραντάρ (που από την ανάκλαση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων)] έχουν δυνατότητα να συλλέξουν πληροφορίες από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμα και αν δεν είναι σε απευθείας σύνδεση.
Η NSA έχει την τεχνολογία για να μετατρέψει το iPhone σας, σε ένα εργαλείο κατασκοπείας αποκάλυψε ο Jacob Appelbaum στο συνέδριο για χάκερ (Chaos Communications Conference) στη Γερμανία.

Ο Appelbaum περιγράφει -με τη βοήθεια μιας διαφάνειας- πώς η NSA μπορεί να εμφυτεύσει ένα κακόβουλο λογισμικό στο iPhone της Apple, και να δώσει στους Αμερικανούς πράκτορες τη δυνατότητα να μετατρέψουν το δημοφιλές smartphone σε ένα κατασκοπευτικό εργαλείο μεγέθους τσέπης.

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε στο AllThingsD, ότι  «η Apple δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την NSA για να δημιουργήσει μια κερκόπορτα σε κάποιο από τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των iPhone»
«Επιπλέον, αγνοούμε αυτό το φερόμενο ως πρόγραμμα της NSA για προϊόντα που σχετίζονται με την εταιρεία μας».
Με μια δεύτερη διαφάνεια, ο Appelbaum περιέγραψε ένα radar wave device (περιγράφεται ως a 'portable continuous wave generator,') που έχει δυνατότητα να συλλέξει πληροφορίες από τους υπολογιστές, ακόμα και αν δεν είναι σε απευθείας σύνδεση. 

 Another slide showcased a futuristic-sounding device described as a 'portable continuous wave generator,' a remote-controlled device which - when paired with tiny electronic implants - can bounce invisible waves of energy off keyboards and monitors to see what is being typed, even if the target device isn't connected to the internet
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2531941/Even-worse-worst-nightmares-How-NSA-use-iPhone-spy-you.html


Μια τρίτη διαφάνεια παρουσίασε ένα κομμάτι του εξοπλισμού που ονομάζεται ΚΟΜΟΔΙΝΟ (NIGHTSTAND) , το οποίο μπορεί να παρέμβει με ασύρματη σύνδεση στο internet μέχρι και από οκτώ μίλια (13 χιλιόμετρα) μακριά.

Ο Vanee Vines,  εκπρόσωπος της NSA, είπε ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την παρουσίαση της μυστικής τεχνολογίας από τον Appelbaum, και σε γενικές γραμμές δεν επιτρέπεται να σχολιαστεί η δραστηριότητα της NSA σε όσους κακοπροαίρετα (για συμφέροντα ξένα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ) εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Τα κατασκοπευτικά gadgets της NSA, γνωστά ως Advanced Technology Network (ANT), βοηθούν τις Tailored Access Operations (TAO) να παρακολουθήσουν όχι μόνο στόχους που σχετίζονται με τρομοκρατία, αλλά κάθε προσωπικό υπολογιστή που μπορεί να ανήκει σε κάποιο ισχυρό πολιτικό πρόσωπο.


(για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο όπως αυτό της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ.

Ο κατάλογος των gadgets αφορά την τεχνολογία που αναπτύχθηκε μέχρι το 2008 και φυσικά έχει εξελιχθεί τρομακτικά μέχρι σήμερα.


Η ANT έχει δυνατότητα εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού και υλικό που εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες σε υπολογιστές των μεγαλύτερων εταιρειών πληροφορικής στον κόσμο, (συμπεριλαμβάνονται η Cisco Systems, Dell, Juniper, Hewlett-Packard και η Huawei Technologies της Κίνας)

στις 31-1-13 ο Αυστραλός ακτιβιστής και ιδρυτής των WikiLeaks, Julian Paul Assange , απηύθυνε κάλεσμα στους χάκερ για να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις προσπάθειες των κυβερνήσεων να παρεισφρήσουν στην ιδιωτικότητα και την ελευθερία του διαδικτύου.


31-12-13  'Even worse than your worst nightmares': How the NSA can use your iPhone to spy on you
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2531941/Even-worse-worst-nightmares-How-NSA-use-iPhone-spy-you.html


31-1-13 WikiLeaks’ Julian Assange Calls on Computer Hackers to Unite Against NSA Surveillance

http://www.infowars.com/wikileaks-julian-assange-calls-on-computer-hackers-to-unite-against-nsa-surveillance/

Δεν υπάρχουν σχόλια: