Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

η ΤΙΓΡΗΣ τους ΧΑΛΑΣΕ τα ΣΧΕΔΙΑ στο ΣΑΦΑΡΙ
Ινδία, εθνικό πάρκο Tadoba Andhari Tiger Reserve  (στην περιοχή Chandrapur της πόλης Maharashtra στην κεντρική Ινδία) για την προστασία της τίγρης  (για την εξασφάλιση βιώσιμου πληθυσμού  τίγρεων)
Πολλοί άνθρωποι κάνουν ακριβά ταξίδια για σαφάρι, για να φωτογραφίσουν άγρια και επικίνδυνα ζώα, αλλά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε την ευκαιρία να φωτογραφίσει από κοντά μια πανέμορφη θηλυκή τίγρη, γιατί το άγριο ζώο πήρε τη φωτογραφική τους μηχανή και έφυγε.
Το όχημα σαφάρι που επέβαιναν, παρέκλινε απότομα από το δρόμο του, όταν παρουσιάστηκε μπροστά τους το αρπακτικό ζώο.

Η τσάντα με τη φωτογραφική μηχανή του ζευγαριού, τινάχτηκε και έπεσε στο δασικό δρόμο,  λίγα μέτρα μακριά από το τζιπ.
Η τίγρης, παρά την κοντινή απόσταση της τσάντας από το όχημα, δεν δίστασε να την διερευνήσει.

Ο φωτογράφος
Dipankar Mazumdar ήταν μάρτυρας στο περιστατικό και αποθανάτισε τις απίστευτες εικόνες. 
Η τίγρης πλησίασε την τσάντα με προσοχή και άρχισε να τη μυρίζει.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι παρακολουθούσε με αγωνία την τσάντα του και ανησυχούσε για την ασφάλεια  της βιντεοκάμερας και των καρτών μνήμης που περιείχε.
Η τίγρης από τη φύση της δεν κάνει βιαστικές κινήσεις. Στριφογύρισε την τσάντα με τα  πόδια της, την ξαναμύρισε και σταμάτησε για μια στιγμή, σαν να σχεδίαζε το επόμενο βήμα της, έπειτα κοντοστάθηκε,  γράπωσε σταθερά την τσάντα με τους -3 ιντσών-  κυνόδοντές της και αφού σιγουρεύτηκε ότι η τσάντα δεν ήταν κάτι επικίνδυνο, αποφάσισε να την πάρει.
έκανε επί τόπου στροφή και χάθηκε τρέχοντας.  Βαθιά μέσα στο δάσος, φαινόταν κάποιες αναλαμπές της,  ενώ χρησιμοποιούσε τα δόντια και τα πόδια της για να ερευνήσει το περιεχόμενο του λαφύρου.
Το φως της μέρας ξεθώριασε και η ομάδα επέστρεψε στην  είσοδο του πάρκου, το ηλικιωμένο ζευγάρι παραιτήθηκε από την προσπάθεια του, να ανακτήσει το πολύτιμο αντικείμενο από τα δόντια της τίγρης.
Ωστόσο, η τσάντα βρέθηκε το επόμενο πρωί και εκτός από κάποιες δαγκωματιές και σημάδια από τα νύχια της τίγρης, το περιεχόμενο της, ήταν εντελώς άθικτο.


27-4-13  I'll take that! Safari couple miss opportunity to photograph beautiful tiger... because it steals their camera
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2315630/Ill-Safari-couple-miss-opportunity-photograph-beautiful-tiger--steals-
camera.html
σχόλιο αναγνώστη


I said NO PICTURES !!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: