Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ από το ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ σε ΒΙΒΛΙΑ της ΨΥΧΗΣ

Τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο άνθρωπος ψάχνει την Ψυχή του και προσεγγίζει διαφορετικά το παράδοξο.
Πολλά τα δημοσιεύματα για το παράξενο βιβλίο Codex Seraphinianus (κώδικας του Σεραφίνι) αλλά και πολλές αναφορές στο Κόκκινο βιβλίο της Ψυχής του Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ.
3 Things You Didn’t Know About Carl Jung’s Psychosis  By John M. Grohol, Psy.D.
πηγή
http://psychcentral.com/blog/archives/2014/01/23/3-things-you-didnt-know-about-carl-jungs-psychosis/

Σπάνια βιβλία που προέκυψαν από την ελεύθερη ροή και έκφραση του ασυνείδητου σκιώδη Εαυτού.
Ο Ελβετός ψυχολόγος Carl Jung εισηγητής της αναλυτικής ψυχολογίας, βίωσε ο ίδιος την εμπειρία που σήμερα ονομάζουμε ψύχωση
Βέβαια δεν ήταν ακριβώς ένα ξέσπασμα ψύχωσης, διότι ο Γιούνγκ είχε καθημερινά λειτουργική ζωή.
Οράματα, παραισθήσεις, εσωτερικές φωνές, αναδύθηκαν στον ψυχικό του κόσμο αλλά ο Γιούνγκ δεν αναζήτησε τρόπο για να περιορίσει τα συμπτώματα και να πνίξει την έκφραση αυτών των πολύτιμων εμπειριών.

Άρχισε να καταγράφει σε μικρά μαύρα ημερολόγια καθετί που έβλεπε και άκουγε. Αργότερα μετέφερε αυτό το υλικό σε ένα μεγάλο δεμένο με κόκκινο δέρμα βιβλίο.
οι 205 σελίδες του Κόκκινου βιβλίου της Ψυχής είναι φτιαγμένες από παχιά κρεμ περγαμηνή και γεμάτες με ζωγραφιές από απόκοσμα πλάσματα και χειρόγραφους διαλόγους μεταξύ Θεών και Διαβόλων.
Ο Γιούνγκ σε μια διαδρομή 16 χρόνων απολάμβανε, ερευνούσε και κατέγραφε το ασυνείδητο μέρος του Εαυτού του, είχε βρει τρόπο να το προσκαλεί και να προκαλεί την ανάδυση των Εικόνων του. Με τη δική του προσωπική μέθοδο –ενεργητική φαντασία ή ενεργητικός οραματισμός- ανακάλυπτε τον πλούτο των συμβόλων του ασυνείδητου νου και βέβαια συνέχιζε απρόσκοπτα την επαγγελματική του ζωή.
Πέτυχε, το ακατόρθωτο για τον σημερινό άνθρωπο, που προσπαθεί να καταστείλει τα συμπτώματα από τις ψυχικές του διαταραχές με τη βοήθεια φαρμάκων και ψυχιάτρων.
Κατάφερε να μετατρέψει δημιουργικά την εμπειρία της εισβολής του ασυνείδητου -στο Εγώ-στην καθημερινότητά του. Χάρισε στην ανθρωπότητα ένα πολύτιμο βιβλίο, μια κατάθεση ψυχής που μπορεί να διαβαστεί καλύτερα με την Εσωτερική όραση.
Σημαντικότατο είναι επίσης το παράξενο βιβλίο, Codex Seraphinianus που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ποτέ κανείς δεν έχει καταφέρει να διαβάσει και να αποκρυπτογραφήσει.
αποτελείται από 360 σελίδες γραμμένες με μία αλφάβητο που είναι αδύνατο να διαβάσεις και που πολλοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκρυπτογραφήσουν. Τα σουρεαλιστικά, απίθανα σχέδια, φτιαγμένα με μολύβι και ξυλομπογιές παρουσιάζουν έναν αλλόκοτο κόσμο με στοιχεία από τον πλανήτη Γη να μπλέκονται σε αδιανόητους συνδυασμούς. Φυτά, ζώα, άνθρωποι, αντικείμενα, κτίρια, φαγητά, ανατομίες, όλα μαζί σε σουρεαλιστικές παρωδίες του πραγματικού κόσμου που δεν γίνεται να μη θαυμάσεις.

το αλλόκοτο αυτό βιβλίο εξέδωσε ο Ιταλός καλλιτέχνης Luigi Serafini, το 1981. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σύνταξη που χρησιμοποιείται στο βιβλίο, απάντησε λέγοντας ότι πολλά από αυτά ήταν το αποτέλεσμα της «αυτόματης γραφής», και πως ήθελε να αναδημιουργήσει το συναίσθημα που βιώνουν τα παιδιά, τα οποία δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και ωστόσο κατανοούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

28-1-14 Το βιβλίο που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διαβάσει και να αποκρυπτογραφήσει! [εικόνες]
πηγή
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=126486:to-biblio-pou-den-exei-kataferei-pote-kaneis-na-diabasei-kai-na-apokruptografisei-


eikones&

catid=74:sites&Itemid=54

Δεν υπάρχουν σχόλια: