Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

στην ΑΓΚΑΛΙΑ του ΣΑΤΑΝΑ για ΕΥΤΥΧΙΑ στην ΟΚΛΑΧΟΜΑ
Οκλαχόμα.   Η Σατανιστική ομάδα (Satanic Temple) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη υπέβαλλε αίτημα για κατασκευή ενός δίμετρου (7 foot-tall ) αγάλματος του Σατανά στην ειδική επιτροπή του Καπιτωλίου της Οκλαχόμα.
Το 2012, στο Πολιτειακό Καπιτώλιο της Οκλαχόμα τοποθετήθηκε ένα μνημείο με τις Δέκα Εντολές. Στη συντηρητική αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα -που ανήκει στις πολιτείες της Ζώνης της Βίβλου- το πολιτειακό νομοθετικό σώμα επέτρεψε την ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών έξω από το Καπιτώλιο παρά τις αντιδράσεις νομικών, που αμφισβητούσαν τη συνταγματικότητα αυτής της απόφασης -η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών στην Οκλαχόμα κατέθεσε αγωγή και ζητάει την απομάκρυνση του μνημείου-

Η ομάδα Satanic Temple αξιώνει ισότιμη μεταχείριση στη θρησκευτική ελευθερία και ζητάει από την επιβλέπουσα επιτροπή (panel that oversees the Capitol grounds) να εγκρίνει την τοποθέτηση και του δικού τους αγάλματος που απεικονίζει τον Σατανά ως Baphomet, έναν τράγο με κέρατα, φτερά και μακριά γενειάδα ( συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο στον αποκρυφισμό)
στην καλλιτεχνική απόδοση του αγάλματος, ο Σατανάς κάθεται σε ένα θρόνο στολισμένο με το πεντάγραμμο με χαμογελαστά παιδιά δίπλα του. 

 
Το άγαλμα θα έχει και λειτουργικό σκοπό, θα ενσωματώνει καρέκλα , όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για έμπνευση και στοχασμό."
Παρόμοια αιτήματα για μνημεία έχουν υποβληθεί από έναν Hindu leader στη Nevada, από μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων και από την satirical Church of the Flying Spaghetti Monster

 Σε απάντηση, η Oklahoma Capitol Preservation Commission, έθεσε πρόσφατα ένα μορατόριουμ για την εξέταση τυχόν νέων αιτήσεων.

  "Ο καθένας μπορεί να κάνει ακόμα το αίτημά του, αλλά πρέπει να περιμένει μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Trait Thompson.

Στην ιστοσελίδα της, η ομάδα Satanic Temple αναφέρει πως ήδη συγκέντρωσαν τα μισά από τα 20.000 δολάρια που απαιτούνται για την κατασκευή του αγάλματος. Η Satanic Temple επιδιώκει να διαχωρίσει τη θρησκεία από τη δεισιδαιμονία και αναγνωρίζει τη θρησκευτική πίστη ως μέσο για την επίτευξη στόχων στη ζωή.

όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «"Ο Σατανάς στέκεται ως το απόλυτο σύμβολο για την ανιδιοτελή εξέγερση κατά της τυραννίας, την ελεύθερη και ορθολογική έρευνα, και την υπεύθυνη επιδίωξη της ευτυχίας»

Ο Rep. Don Armes, R-Faxon απαντάει πως, πρέπει να θυμούνται ότι βρίσκονται στην Οκλαχόμα,   όπως λέει «νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με τους ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εμάς, αλλά εδώ είναι Οκλαχόμα και αυτό δεν πρόκειται να περάσει»

ο Lucien Greaves εκπρόσωπος του Satanic Temple, λέει πως σκοπός της ομάδας του, είναι να αναδείξει εν μέρει την υποκρισία των κρατικών λειτουργών της Οκλαχόμα, ενώ το σχέδιό τους θα προχωρήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 Ένας άλλος νομοθέτης στην Οκλαχόμα, Rep. Earl Sears, R-Bartlesville. λέει ότι η προσπάθεια της ομάδας "αποτελεί προσβολή για τους καλούς ανθρώπους του κράτους."

«Δεν βλέπω το σατανισμό ως θρησκεία, και δεν έχουν καμία θέση στο Καπιτώλιο", δήλωσε ο Sears,

6-1-14 Satanic Temple Unveils Design For 7-foot Statue In Oklahoma
πηγές
http://www.huffingtonpost.com/2014/01/06/satanic-temple-statue_n_4551499.html

 http://www.rawstory.com/rs/2014/01/06/satanic-temple-unveils-7-foot-goat-headed-baphomet-statue-for-oklahoma-capitol/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: