Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

έκανε ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ κατοικίδιων ΖΩΩΝ προσποιούμενη την ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ


Νέα Υόρκη, κομητεία Argyle County.  Η 48χρονη Lisa Clothier δήλωνε κτηνιατρικός τεχνικός και  έκανε παράνομα, κτηνιατρικές πράξεις–στειρώσεις- σε κατοικίδια.
 Η  Lisa δούλευε στο πολυκατάστημα Wal-Mart στο Queensbury,
 όταν, μια συνάδελφός της είπε, πως θέλει να στειρώσει τα ζώα της αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το οικονομικό κόστος των επεμβάσεων. 
Η Lisa Clothier προσποιήθηκε ότι είναι κτηνιατρικός τεχνικός και - με τη βοήθεια του 45χρονου συζύγου της Harold
Clothier που αναισθητοποίησε τα ζώα - χειρούργησε τα ζώα της συναδέλφου της.

Μετά τη «στείρωση» ο σκύλος άνοιξε μια τρύπα στην κοιλιά του από τον οξύτατο πόνο, ενώ η γατούλα χειρουργήθηκε σε λάθος περιοχή των γεννητικών της οργάνων.
Τα ζώα με οδυνηρές πληγές μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρικό κέντρο Northway Emergency Veterinary Clinic Moreau για εκτεταμένη κτηνιατρική φροντίδα,  έτσι,  άρχισε η αστυνομική έρευνα για την κακοποίηση των ζώων.


Το 2011, ενώ εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του ζευγαριού, η Lisa Clothier με το σύζυγό της Harold, διέφυγαν από την Argyle County της Ν.Υόρκης και μετέβησαν στην κομητεία Ουάσιγκτον County της Φλόριντας.
το 2011, πριν να αφήσουν τη Νέα Υόρκη ομολόγησαν την ενοχή τους , ο Harold δεν πλήρωσε το πρόστιμο των $ 500 και η Lisa Clothier αναμένεται να καταδικαστεί σε τρία χρόνια με αναστολή και κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων της γάτας.
Μόλις το ζευγάρι επέστρεψε στη Νέα Υόρκη από τη Φλόριντα, οι αρχές τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στη φυλακή Warren County Jail. Θα δικαστούν στις 6-1-14.

Κατηγορούνται για πρόσβαση σε επάγγελμα χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και βασανισμό ζώων.

Ερευνάται εάν η
Clothier έκανε και άλλες -κατ΄εξακολούθηση- κτηνιατρικές πράξεις στα ζώα.

1-1-14 Couple 'illegally neutered kitten and dog for friends who didn't want to pay for surgery - leaving the animals with painful wounds'
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2532314/Couple-illegally-neutered-kitten-dog-friends-didnt-want-pay-surgery-leaving-animals-painful-wounds.html

  
Detectives are trying to determine if Clothier performed any other veterinary procedures on animals. Anyone with information in the case is asked to call 583-7000.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: