Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Παραπτώματα αστυνομικών δημοσίευσε στο Facebook, ο αρχηγός της αστυνομίας


ΗΠΑ,Τέξας,Ντάλας, ο αρχηγός της Αστυνομίας David O. Brown δημοσίευσε στο Facebook και το Twitter μια σειρά από σοβαρά παραπτώματα (για παράδειγμα πυροβόλησαν άοπλους ή μεθυσμένους υπόπτους) στα οποία υπέπεσαν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ο David O. Brown δημοσίευσε τα αποτελέσματα από την πειθαρχική έρευνα στα σχετικά περιστατικά και τα  διάβασαν  5.500 followers  (στο Facebook και το Twitter)
Η πειθαρχική έρευνα οδήγησε στην απόλυση των αστυνομικών, αλλά δεν πρόλαβαν να ασκήσουν το δικαίωμα τους για έφεση όταν έγινε η δημοσίευση των παραπτωμάτων τους.


Η τακτική του αρχηγού της αστυνομίας, ανακαλύφθηκε από την ιστοσελίδα ειδήσεων Vocativ.com , και κέρδισε κολακευτικά σχόλια από τους χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο David O. Brown δήλωσε ότι η δημοσίευση των περιστατικών ήταν μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους αστυνομικούς.
Κίνητρο του Brown ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού με διαφάνεια μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
το κοινό μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα με τίτλο 'Chief David O. Brown Disciplines Employees', και να διαβάσει για τα σοβαρά παραπτώματα των αξιωματικών.

10-1-14 The Terminator: Police chief takes to Facebook and Twitter to publicly shame officers fired for drinking and shooting unarmed suspect
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2537058/Police-chief-takes-Facebook-Twitter-shame-officers-guilty-misconduct.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: